Palvelut

Aalto-yliopiston versionhallintajärjestelmän saavutettavuusseloste

Tämä 23.1.2023 päivitetty saavutettavuusseloste koskee Aalto-yliopiston versionhallintajärjestelmää. Palvelua koskeva laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuus on arvioitu itse. Tämän selosteen saavutettavuusarvion tiedot perustuvat palvelun ylläpitäjien tekemään itsearvioon ja sovellustoimittajan saavutettavuusraporttiin: https://design.gitlab.com/accessibility/a11y.

Aalto-yliopiston versionhallintajärjestelmä julkaistiin 20.1.2017. Sivuston saavutettavuuden nykyinen taso on WCAG 2.1, taso AA. Palvelulle tehdään jatkuvasti pienimuotoista kehitystyötä. Sivuston https://version.aalto.fi -verkkosisällöt eivät toistaiseksi kaikilta osin vastaa tavoitetasoa.

Aalto-yliopiston Tietotekniikkapalvelut parantaa jatkuvasti sisältöjen saavutettavuutta. Toteutamme saavutettavuusvaatimuksia seuraavasti:

  • saavutettavuus kuuluu arvoihimme,
  • saavutettavuus on sisällytetty yliopistomme yhdenvertaisuussuunnitelmaan, käytäntöihin ja laatutyöhön,
  • Aalto-yliopisto on nimennyt saavutettavuuden erityisasiantuntijan

Aalto-yliopiston Tietotekniikkapalveluiden tavoitteena on teknisesti saavutettava ja sisällöltään ymmärrettävä verkkosivusto, joka on helposti kaikkien käytettävissä.

Aalto-yliopiston versionhallintajärjestelmä täyttää enimmäkseen saavutettavuusvaatimkset. Sivuston seuraavissa toiminnallisuuksissa on vielä puutteita, joiden korjaukset ovat kesken:

  • Puutteelliset kuvailutekstit
  • Käyttöliittymän käyttäminen näppäimistön avulla
  • Tekstien kontrasti
  • Joiltakin komponenteilta puuttuu yksilöllinen tunniste eikä niiden nimi, rooli ja arvo ole luettavissa ohjelmallisesti.
  • Yksittäisten sivuston osien ja komponenttien kielitietoja ei ole merkitty

Korjausta vaativien toiminnallisuuksien yksityiskohdat ovat esitetty Gitlabin saavutettavuuden vaatimuksenmukaisuusraportissa:  https://design.gitlab.com/accessibility/vpat/ 

Annathan palautetta versionhallintajärjestelmän ylläpitäjille, jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia:

Vastaamme palautteeseen 14 vuorokauden sisällä.

Jatkamme kehitystyötä havaittujen ongelmien korjaamiseksi.

Voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana. Etelä-Suomen aluehallintoviraston (ESAVI) sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tämä seloste on luotu 30.8.2021 ja päivitetty viimeksi 23.1.2023.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: