Palvelut

Aalto-yhteisön jäsenenä eläköitymisen jälkeen

Vuosien aherrus ja kiivas työtahti takana ja uusi elämänvaihe edessä? Onnittelut ja lämmin kiitos sinulle! Toivomme, että haluat jatkossakin pitää yhteyttä tuttuun työyhteisöösi.

Aalto-yliopiston Seniorit ry

Olet Aalto-yliopistossa luonut kanssamme merkittävää tulevaisuutta tuleville sukupolville ja ollut mukana kehittämässä yliopistoamme maailmanluokan tekijäksi. Olet työntekijänä ollut arvokas osa yhteisöämme ja toivomme, että jatkossakin kuulut laajentuvaan yhteisöömme.

Liity Aalto-yliopiston Senioreihin ja säilytä näin yhteys vanhoihin kollegoihisi ja omaan korkeakouluusi eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

Aalto-yliopiston Seniorit edistää vuorovaikutusta Aalto-yliopiston kanssa ja järjestää tutustumiskäyntejä yliopiston eri yksiköihin, vierailuja tiede-, taide- tai kulttuurikohteisiin sekä vapaamuotoisia yhteisiä tapaamisia. Verkostoon liittyminen ei velvoita mihinkään ja osallistumisen asteen voit päättää itse.

Aalto-yliopiston Seniorit ry toimii yhdyssiteenä Aalto-yliopiston sekä sen edeltäjien, Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun eläkkeelle siirtyneelle henkilöstölle. Seniorijäseniksi voivat liittyä kaikki edellä mainittujen korkeakoulujen palveluksesta eläkkeelle siirtyneet työntekijät.

Seniorit-ryhmä järjestää tutustumiskäyntejä Aalto-yliopistoon sekä tilaisuuksia, joissa Aallon henkilöstöä vierailee kertomassa yliopiston toimintaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista; matkoja ja vierailuja tiede-, taide- ja kulttuurikohteisiin kotimaassa ja ulkomailla, sekä muuta jäsenten hyvinvointia edistävää toimintaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Lea Liesiö

Aalto-yliopiston Seniorit ry, hallituksen puheenjohtaja

[email protected]

050 500 4555

Oletko eläköitymässä? Tutustu Senioreiden toimintaan

Aalto-yliopiston Senioreilla on vilkas vierailuohjelma – tutustu ja liity yhdistykseen!

Lue lisää
Emeritusprofessori Eero Eloranta juttelemassa nuorempien aaltolaisten kanssa Aallon 10-vuotissyntymäpäivänä, kuva Mikko Raskinen

Emeritikäytänteet – emeritus- ja emeritaprofessorit 

Aalto-yliopisto arvostaa pitkän akateemisen uran tehneitä ansioituneita professoreitaan. Professori emeritus/emeritalla (mon. emeriti) tarkoitetaan henkilöä, jolla on takanaan merkittävä akateeminen ura professorin tehtävissä tieteen ja/tai taiteen alalla, ja hän on työskennellyt tuloksekkaasti osana Aalto-yhteisöä usean vuoden ajan ennen eläkkeelle jäämistään.

Sopimus

Allekirjoittamalla ”Sopimus professori emeritus/emerita -tehtävästä Aalto-yliopistossa” eläkkeelle jäävä professori pysyy kiinteästi Aalto-yhteisön jäsenenä ja saa käyttöönsä:

  • Käyttäjätunnuksen Aallon IT-järjestelmiin
  • @aalto.fi -sähköpostiosoitteen
  • Käyttöoikeuden professori emeritus/emeritoille tarkoitettuun Emeriti Lounge -tilaan.

Laitoksen HR auttaa sopimuksen teossa ja sopimuksen allekirjoittaa koulun dekaani.

Lisätietoja laitoksen HR:stä sekä emeriti-käytänteiden toimintaohjeista:

Emeriti Lounge

Aalto-yliopisto haluaa säilyttää kiinteän yhteyden professori emeritukseen/emeritaan sekä kutsua heitä erilaisiin tilaisuuksiin ja saada palautetta toiminnastaan. Yliopisto toivoo, että professori emeritus/emerita edelleen vierailee kampuksella. Tätä varten yliopisto tarjoaa kohtaamispaikan, jossa voi tavata muita Aalto-yhteisön jäseniä, ja jonne on mahdollista tuoda vieraita.

Emeriti Lounge on Otakaari 1:ssä (Kandidaattikeskus), entisen rehtorin huoneessa. Tilassa voi tavata kollegoita tai vieraita. Käytettävissäsi on mm. työasema, kahvikone sekä ajankohtaista Aalto-materiaalia. Tilan ovi pidetään lukitsemattomana, tarvittaessa käytävän ovet toimivat kulkukortilla. Seuraamme tilan käyttöä ja toimivuutta, jätäthän terveisesi Emeriti Loungessa olevaan vieraskirjaan.

UniSportin liikuntapalveluiden käyttö

Tiesitkö, että Aalto-yliopistosta eläköityneenä sinulla on oikeus saada UniSportin liikuntapalvelut henkilökuntahintaan jatkossakin?

Edun saaminen edellyttää Aalto-yliopiston myöntämää todistusta liikuntapalveluiden käyttöä varten. Helpoiten pyydät HR-koordinaattoriasi allekirjoittamaan "Todistus liikuntapalveluita varten"- lomakkeen eläköitymisen tullessa ajankohtaiseksi.
Ota tämä todistus ja henkilöllisyystodistus mukaan UniSportin toimipisteeseen, kun menet ostamaan kausikorttia.

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu