Palvelut

Aalto-yhteisön jäsenenä eläköitymisen jälkeen

Olet joko harkitsemassa tai jo päättänyt siirtyä eläkkeelle. Vuosien aherrus ja kiivas työtahti on takana ja uusi elämänvaihe edessä. Ajattelet varmaan, että taakse on jäämässä myös tuttu työyhteisö.

Aallon seniorit ja alumnitoiminta

Olet Aalto-yliopistossa luonut kanssamme merkittävää tulevaisuutta tuleville sukupolville ja ollut mukana kehittämässä yliopistoamme maailmanluokan tekijäksi. Olet työntekijänä ollut arvokas osa yhteisöämme ja toivomme, että jatkossakin kuulut laajentuvaan yhteisöömme.

Liity Aalto-yliopiston Senioreihin ja säilytä näin yhteys vanhoihin kollegoihisi ja omaan korkeakouluusi eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

Aalto-yliopiston Seniorit edistää vuorovaikutusta Aalto-yliopiston kanssa ja järjestää tutustumiskäyntejä yliopiston eri yksiköihin, vierailuja tiede-, taide- tai kulttuurikohteisiin sekä vapaamuotoisia yhteisiä tapaamisia. Verkostoon liittyminen ei velvoita mihinkään ja osallistumisen asteen voit päättää itse.

Aalto-yliopiston Seniorit ry toimii yhdyssiteenä Aalto-yliopiston sekä sen edeltäjien, Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun eläkkeelle siirtyneelle henkilöstölle. Seniorijäseniksi voivat liittyä kaikki edellä mainittujen korkeakoulujen palveluksesta eläkkeelle siirtyneet työntekijät.

Seniorit-ryhmä järjestää tutustumiskäyntejä Aalto-yliopistoon sekä tilaisuuksia, joissa Aallon henkilöstöä vierailee kertomassa yliopiston toimintaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista; matkoja ja vierailuja tiede-, taide- ja kulttuurikohteisiin kotimaassa ja ulkomailla, sekä muuta jäsenten hyvinvointia edistävää toimintaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Lea Liesiö

Aalto-yliopiston Seniorit ry, hallituksen puheenjohtaja

[email protected]

050 500 4555

Emeritikäytänteet – emeritus- ja emeritaprofessorit 

Aalto-yliopisto arvostaa pitkän akateemisen uran tehneitä ansioituneita professoreitaan. Professori emeritus/emeritalla (mon. emeriti) tarkoitetaan henkilöä, jolla on takanaan merkittävä akateeminen ura professorin tehtävissä tieteen ja/tai taiteen alalla, ja hän on työskennellyt tuloksekkaasti osana Aalto-yhteisöä usean vuoden ajan ennen eläkkeelle jäämistään.

Sopimus

Allekirjoittamalla ”Sopimus professori emeritus/emerita -tehtävästä Aalto-yliopistossa” eläkkeelle jäävä professori pysyy kiinteästi Aalto-yhteisön jäsenenä ja saa käyttöönsä:

  • Käyttäjätunnuksen Aallon IT-järjestelmiin
  • @aalto.fi -sähköpostiosoitteen
  • Käyttöoikeuden professori emeritus/emeritoille tarkoitettuun Emeriti Lounge -tilaan.

Laitoksen HR auttaa sopimuksen teossa ja sopimuksen allekirjoittaa koulun dekaani.

Lisätietoja laitoksen HR:stä sekä emeriti-käytänteiden toimintaohjeista:

Emeriti Lounge

Aalto-yliopisto haluaa säilyttää kiinteän yhteyden professori emeritukseen/emeritaan sekä kutsua heitä erilaisiin tilaisuuksiin ja saada palautetta toiminnastaan. Yliopisto toivoo, että professori emeritus/emerita edelleen vierailee kampuksella. Tätä varten yliopisto tarjoaa kohtaamispaikan, jossa voi tavata muita Aalto-yhteisön jäseniä, ja jonne on mahdollista tuoda vieraita.

Emeriti Lounge on Otakaari 1:ssä (Kandidaattikeskus), entisen rehtorin huoneessa. Tilassa voi tavata kollegoita tai vieraita. Käytettävissäsi on mm. työasema, kahvikone sekä ajankohtaista Aalto-materiaalia. Tilan ovi pidetään lukitsemattomana, tarvittaessa käytävän ovet toimivat kulkukortilla. Seuraamme tilan käyttöä ja toimivuutta, jätäthän terveisesi Emeriti Loungessa olevaan vieraskirjaan.

UniSportin liikuntapalveluiden käyttö

Tiesitkö, että Aalto-yliopistosta eläköityneenä sinulla on oikeus saada UniSportin liikuntapalvelut henkilökuntahintaan jatkossakin?

Edun saaminen edellyttää Aalto-yliopiston myöntämää todistusta liikuntapalveluiden käyttöä varten. Helpoiten pyydät HR-koordinaattoriasi allekirjoittamaan "Todistus liikuntapalveluita varten"- lomakkeen eläköitymisen tullessa ajankohtaiseksi.
Ota tämä todistus ja henkilöllisyystodistus mukaan UniSportin toimipisteeseen, kun menet ostamaan kausikorttia.

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu