Oppimiskeskus

Usein kysyttyjä kysymyksiä - UKK

Oletko tulossa Oppimiskeskukseen? Askarruttaako jokin asia? Tälle sivulle olemme keränneet meiltä useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja lisätietoja muutamista aihealueista. Toivottavasti löydät etsimäsi – ja ehkä jopa enemmän.
Learning centre graphics

Loading table of contents

Kirjastopalvelujen käyttö (kirjastokortti, varaukset, palautukset, muistutukset jne.)

Oppimiskeskus on kaikille avoin. Asiakkaaksi voi rekisteröityä 15 vuotta täyttänyt henkilö. Rekisteröitymiseen tarvitaan voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus ja postiosoite Suomessa. Aalto-yliopiston vierailevilla vaihto-opiskelijoilla ja tutkijoilla on mahdollisuus saada kirjastokortti myös em. ehdoista riippumatta.

Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen käyttösääntöjä

Mikä on Aaltodoc? (metatiedot ja hakujen tekeminen)

Aaltodoc on Aalto-yliopiston julkaisuarkisto. Aaltodociin rekisteröidään yliopiston toiminnan tuloksena syntyneet julkaisut ja opinnäytteet. Lisäksi Aaltodoc on foorumi yliopiston julkaisujen ja opinnäytteiden sähköiselle julkaisemiselle. Aaltodociin on tallennettu tiedot myös Aalto-yliopistoa edeltäneiden korkeakoulujen aiemmista opinnäytetietokannoista.

Tietokannan kuvailutietojen laatu vaikuttaa keskeisesti hakutulokseen. Kun teet hakuja Aaltodocista on hyvä ottaa huomioon, että aiemmista opinnäytetietokannoista kopioituja metatietoja ei ole täydennetty vastaamaan nykyisiä käytäntöjä. Lisäksi koulujen, laitosten, koulutusohjelmien ja pääaineiden nimissä on tapahtunut muutoksia vuosien saatossa. 

Mikä on Aalto Thesis Database? 

Aalto Thesis Database on etätyöpöytäyhteys Aaltodoc-julkaisuarkistoon sellaisten maisterintöiden, lisensiaatintöiden ja väitöskirjojen kokoteksteihin, joiden PDF-tiedoston verkkojulkaisuun ei ole saatu opinnäytteen tekijältä lupaa.   

Aalto Thesis Databasen ohjesivu

Opinnäytteet ja tietopalvelu

Julkisina asiakirjoina yliopiston on tarjottava pääsy yliopistossa hyväksyttyihin ja tutkinnon osaksi valmistuneisiin opinnäytteisiin. Oppimiskeskuksen tehtävänä on tarjota asiakkaille pääsy arkistoituihin opinnäytteisiin. Vuodesta 2020 alkaen kaikki opinnäytteet on arkistoitu vain sähköisinä.  

Opinnäytteet ja tekijänoikeudet 

Opinnäytteen tekijänoikeuden kuuluvat opinnäytteen tekijälle. Tekijän suostumus tarvitaan, jos teos halutaan levittää yleisön saataville.  

Tilat ja laitteet

Tiloissamme on tarjolla satoja paikkoja asiakkaiden ja erikokoisten ryhmien käyttöön. Alvar Aallon vuosina 1964–68 suunnitteleman ja vuonna 1970 valmistuneen kirjastorakennuksen läpikotainen peruskorjaus valmistui vuonna 2016, jonka jälkeen rakennus on toiminut Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksena. Laajemmat muutokset korjaustöiden yhteydessä olivat suojellussa rakennuksessa mahdollisia vain aiemmin varastotiloina toimineessa nykyisessä K-kerroksessa. Muilta osin Aallon suunnittelema kirjastorakennus sisustuksineen tuli säilyttää mahdollisimman hyvin alkuperäisessä asussaan. 

Aineisto ja tiedonhaku

Oppimiskeskus on avoin kaikille asiakkaille. Edellytyksenä on rekisteröityminen asiakkaaksemme. Kirjastokortti toimii myös yliopistosta valmistumisen jälkeen, ja painetuista kokoelmistamme lainaaminen on mahdollista kaikille.

Aineistojen tilaaminen

Tarvitsetko kirjaa tai artikkelia, joka ei kuulu oppimiskeskuksen kokoelmaan? Voimme tilata sen sinulle lainaksi toisesta kirjastosta kaukolainana. Vaihtoehtoisesti Aalto-yliopiston henkilökunta ja opiskelijat voivat tehdä myös hankintaehdotuksen kirjastolle.
 

Kirjojen lahjoitus

Otamme rajoitetusti vastaan kirjalahjoituksia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: