Opiskelu Aallossa

Opiskelijana Aallossa

Aalto-yliopiston opiskelijoille on tarjolla monipuolisesti erilaisia palveluita aina opiskelija-alennuksista rentoihin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Tältä sivulta saat hyödyllistä tietoa opiskelijoiden palveluista sekä opiskelijajärjestöistä.
Two Aalto University students on campus cafe

Opiskelijan elämää tuetaan monenlaisilla eduilla. Alennukset lounasravintoloihin ja julkiseen liikenteeseen sekä edullisemmat opiskelija-asunnot laskevat arjen kustannuksia tuntuvasti. Lisäksi opiskelijoiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia pyritään tukemaan edullisemmilla urheilu- ja terveydenhuoltopalveluilla.

Taloudellisten etujen lisäksi Aallon opiskelijat pääsevät nauttimaan elävästä kampusyhteisöstä. Aalto-yliopiston opiskelijoiden oma ylioppilaskunta, AYY, ja useat muut opiskelijajärjestöt vaalivat rikasta opiskelijakulttuuria ja tarjoavat jäsenilleen monenkirjavaa vapaa-ajantoimintaa.

Tietoa asumisesta ja kampuksesta

Organization & Management

Opiskelijoiden asuminen

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä, mutta Aalto-yliopisto tarjoaa tukea tilanteen ratkaisemiseksi.

Palvelut
Image from remote site: virtualtour.aalto.fi

Virtuaalinen kampuskierros (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukseen osallistumalla englanninkieliseen virtuaalikierrokseen.

Student Life

Ylioppilaskunta ja opiskelijajärjestöt

Aalto-yliopiston noin 15 000 opiskelijan ja yli tuhannen ensimmäistä vuottaan aloittavan aaltolaisen joukossa ei tarvitse jäädä yksin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on opiskelijajäsenten palvelu- ja etujärjestö. Ylioppilaskunta on itsehallinnollinen julkisoikeudellinen yhteisö, jonka asema on määritelty ylioppilaskunta-asetuksessa. AYY:n alla toimii lukuisia opiskelijajärjestöjä ja -yhteisöjä, kuten ainejärjestöjä, jaostoja, kiltoja ja harrastekerhoja.

AYY:n jäseniä ovat kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa Aalto-yliopistossa. Tohtoriksi opiskelevat ja vaihto-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi.

Aalto University students enjoying coffee on campus

Ateriatuki ja julkisen liikenteen alennukset

Aalto-yliopiston opiskelijoilla on oikeus ateria-alennukseen opiskelijaravintoloissa. Pelkästään Otaniemen kampuksella on yli 20 opiskelijaravintolaa, jotka tarjoavat monipuolisia ruokavaihtoehtoja päivittäin. Ateriaedun voi saada myös muissa kampusravintoloissa ympäri Suomen.

Aallon kampusravintolat

Opiskelijat saavat alennuksen julkisen liikenteen kausilipuista Helsingin seudun alueella. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla edullisempia lippuja muissa julkisissa kulkuvälineissä, kuten kaukojunissa ja -busseissa.

Opiskelija-alennus Helsingin seudun julkiseen liikenteeseen (HSL)

Health Care

Opiskelijan terveydenhuolto

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja korkeakouluopiskelijoille.

Aalto-yliopiston opiskelijat voivat käyttää YTHS:n palveluita maksettuaan terveydenhoitomaksun ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. Kaikki yleisterveyden ja mielenterveyden käynnit, sisältäen erikoislääkäri-, fysioterapia- ja ryhmäkäynnit, ovat opiskelijalle maksuttomia. Myös suuhygienistien vastaanotot ja ensimmäinen hammaslääkärin tekemä tarkastus ovat maksuttomia.

Terveydenhoitoasemat pääkaupunkiseudulla sijaitsevat Töölössä, Otaniemessä ja Viikissä. YTHS ei tarjoa päivystyspalveluja. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin opiskelijat voivat käyttää oman asuinkuntansa terveydenhuoltopalveluita.

Sports track on Aalto University campus in Otaniemi, Espoo.

Liikuntapalvelut

Pääkaupunkiseudun yliopisto-opiskelijoiden liikuntapalvelut tuottaa UniSport. UniSport on yliopistolaisten oma liikuntakeskus kuudella kampuksella Espoossa ja Helsingissä.

Tarjolla on laaja valikoima lajeja sekä tiloja monenlaiseen yksilö- ja joukkueliikuntaan. Aktiivisen liikkujan paras treenikaveri on UniSportin kausikortti, jonka opiskelijat voivat hankkia edulliseen opiskelijahintaan.

Myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY järjestää erilaisia liikuntatapahtumia. AYY:ssä toimii noin 60 eri lajeihin erikoistunutta liikuntayhdistystä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu