Opiskelu Aallossa

Opiskelijana Aallossa

Aalto-yliopistossa on kuusi koulua, joissa on yhteensä noin 12 000 opiskelijaa ja 4 000 työntekijää, joista lähes 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. 40 % akateemisesta henkilöstöstämme tulee Suomen ulkopuolelta muodostaen upean kansainvälisen akateemisen yhteisön.
Page Break Studies

Aalto-yliopiston arvot ovat intohimo, vapaus, rohkeus, vastuuntunto ja rehellisyys.

Meillä on vapaus ajatella itsenäisesti ja toimia oma-aloitteisesti. Vapaus on sivistyksen ja akateemisen ajattelun kulmakivi. Se tarkoittaa lupaa tai jopa vastuuta kysyä ja kyseenalaistaa, mutta myös tahtoa vastata ja ottaa kantaa.

Aallossa emme lähtökohtaisesti halua pitää mitään mahdottomana – vaikka kaikki ei olekaan mahdollista. Yritys ja erehdys ja niiden toistaminen uupumisen ja epäonnistumisen uhallakin on ollut monien tieteellisten läpimurtojen takana.

Pikalinkkejä

Organization & Management

Opiskelijoiden asuminen

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä, mutta Aalto-yliopisto tarjoaa tukea tilanteen ratkaisemiseksi.

Palvelut
Dipoli Kaleva Image: Tuomas Uusheimo / Aalto University

Kampus

Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä on yliopiston innovatiivisen yhteisön koti. Tutustu kampukseen virtuaalikierroksella osoitteessa virtualtour.aalto.fi.

Wide Open Uni

Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Avoin yliopisto on olemassa kaikille. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Opintotarjonta koostuu eri oppiaineiden kursseista ja opintokokonaisuuksista.

Photo of the Harald Herlin Learning Centre
Toimipisteet
Student Life

Ylioppilaskunta ja opiskelijajärjestöt

Aalto-yliopiston noin 15 000 opiskelijan ja yli tuhannen ensimmäistä vuottaan aloittavan aaltolaisen joukossa ei tarvitse jäädä yksin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on noin 15 000 jäsenen palvelu- ja etujärjestö. Ylioppilaskunta on itsehallinnollinen julkisoikeudellinen yhteisö, jonka asema on määritelty ylioppilaskunta-asetuksessa.

AYY:n jäseniä ovat kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa Aalto-yliopistossa. Tohtoriksi opiskelevat ja vaihto-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi.

AYY:n alla toimii lukuisia opiskelijajärjestöjä ja -yhteisöjä, kuten ainejärjestöjä, jaostoja, kiltoja ja harrastekerhoja.

Health Care

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö (YTHS)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

Aalto-yliopiston opiskelijat voivat käyttää YTHS:n palveluita maksettuaan terveydenhoitomaksun ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. Kaikki yleisterveyden ja mielenterveyden käynnit, sisältäen erikoislääkäri-, fysioterapia- ja ryhmäkäynnit, ovat opiskelijalle maksuttomia. Myös suuhygienistien vastaanotot ovat maksuttomia. Opiskelijat maksavat käyntimaksun ainoastaan hammaslääkärivastaanotoista. Ensimmäinen hammaslääkärin tekemä tarkastus on opiskelijalle kuitenkin maksuton.

Student Sport

Liikunta

Pääkaupunkiseudun yliopisto-opiskelijoiden liikuntapalvelut tuottaa UniSport. UniSport on yliopistolaisten oma liikuntakeskus kuudella kampuksella Espoossa ja Helsingissä.

Tarjolla on laaja valikoima lajeja sekä tiloja monenlaiseen yksilö- ja joukkueliikuntaan. Aktiivisen liikkujan paras treenikaveri on UniSportin kausikortti, jonka opiskelijat voivat hankkia edulliseen opiskelijahintaan.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu