Lahjoita tulevaisuus

”Muotoilijana olen sillanrakentaja”

Amanda Hahnsson on kulkenut muotoilun opinnoissaan avoimin mielin kohti uusia mahdollisuuksia. Muotoilun avulla hän haluaa lisätä yhteisymmärrystä ja empatiaa yhteiskunnassa ja ihmisten välillä.
Amanda Hahnsson
Kuva: Amanda Hahnssonin oma arkisto

”Aalto on tarjonnut upeat mahdollisuudet etsiä rohkeasti omaa polkuani ja hyödyntää omaa potentiaaliani. Poikkitieteelliset sivuaineet ja kansainvälinen yhteisö ovat olleet superinnostavia”, sanoo Amanda Hahnsson, jonka opinnot Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa ovat loppumetreillä. 

Karjaalta kotoisin olevan ja viittä kieltä puhuvan Hahnssonin sydän sykkii kansainväliselle yhteistyölle. ”Muotoilun potentiaali ja vahvuus on rakentaa siltoja ihmisten, ajattelutapojen ja organisaatioiden välille. Haluan olla mukana luomassa yhteisymmärrystä ja empatiaa ja sitä kautta ratkaisemassa maailman ongelmia.” 

Jo ensimmäisenä kandivuonna Hahnsson kehitti tuotteita ja bisnesideoita yhdessä teekkareiden ja kauppatieteiden opiskelijoiden kanssa Aaltonaut-sivuaineen kursseilla. ”Aallon kauppakorkeakoulun Information Technology Platform -kursseilla taas ratkaisimme bisneskeissejä. Tiimimme loi konseptin, jonka pohjalta Helsingin kaupunki kehitti osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-alustaa.” 

Aalto Summer Design Studios -projektitiimissä hän kehitti konseptin, jolla kalibrointiteknologiayritys Beamex voi parantaa sisäisen sosiaalisen median alustaansa. Työ onnistui hyvin ja nykyisessä työssään Beamexin palvelumuotoilijana Hahnsson vetää hanketta, joka tähtää työntekijöiden viihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantamiseen henkilöstökokemusten suunnittelun kautta. Hankkeen myötä valmistuu myös maisterityö ihmiskeskeisestä palvelumuotoilusta ja strategisesta suunnittelusta kesään mennessä. ”Työ on superjännittävää ja mielenkiintoista. Globaalissa teknologiayrityksessä pystyn vaikuttamaan niin monien ihmisten työkokemukseen.” 

Yhdessä rakennetaan huikeita juttuja

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on jo 151 vuoden ajan kouluttanut luovien alojen huippuosaajia, jotka muotoilevat maailmaa paremmaksi. ”Suomalaisella muotoilulla on pitkä perintö vaikuttaa yhteiskuntaan globaalilla tasolla. Aalto tuo yhteen ihmisiä eri aloilta ja kulttuureista luomaan kestäviä ja vaikuttavia ratkaisuja. Näin voidaan rakentaa ihan huikeita juttuja.” 

”Suuri kiitos kaikille lahjoittajille. Lahjoitus Aallolle on hyvä sijoitus tulevaisuuteen”, Hahnsson sanoo.

Teksti: Marjukka Puolakka

.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Muotoilu ja luovat käytännöt vauhdittavat siirtymistä kestävään elämään. Tule mukaan ratkomaan aikamme suuria haasteita. Lue lisää

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: