Koulutustarjonta

Master's Programme in Business Analytics

Business Analytics -maisteriohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla johtajuus-, liiketoiminta- ja teknologiaopinnot. Ohjelma on työelämälähtöinen ja vastaa alan sekä tulevaisuuden tarpeisiin. Valmistuneet ovat kestävän liiketoiminnan innovatiivisia asiantuntijoita ja johtajia. Ohjelmassa opiskelu kehittää laaja-alaisesti dataan perustuvaa päätöksentekokykyä ja analyyttista ajattelua mahdollistaen asiantuntijuuden monilla eri aloilla.
Two Aalto University students on the campus in Otaniemi.

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

1.12.2021 – 3.1.2022

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot)

Hakuaika on päättynyt

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen tavoitteet

Business Analytics -maisteriohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla johtajuus-, yritystoiminta- ja teknologiaopinnot. Ohjelma on työelämälähtöinen ja vastaa alan sekä tulevaisuuden tarpeisiin. Valmistuneet ovat kestävän liiketoiminnan innovatiivisia asiantuntijoita ja johtajia. Ohjelmassa opiskelu kehittää laaja-alaisesti dataan perustuvaa päätöksentekokykyä ja analyyttista ajattelua mahdollistaen asiantuntijuuden monilla eri aloilla. Aalto yliopisto on Financial Timesin European Business Schools 2020 -listalla Suomen ensimmäisellä ja Pohjoismaiden kolmannella sijalla.

Ensiluokkainen opetus ja tutkimus takaavat, että ohjelmasta valmistuneilla on:

Syvällistä tietoa edistyneestä analytiikasta ja liiketoimintatiedon hyödyntämisestä. Valmistuneilla on laajat tiedot dataan pohjautuvasta päätöksenteosta ja ongelmanratkaisusta yritystoiminnassa.

Kokonaisvaltaista ymmärrystä kestävästä liiketoiminnasta. Valmistuneet ovat kestävän ja tehokkaan liiketoiminnan sekä päätöksenteon asiantuntijoita.

Tarvittavat johtajuustaidot. Valmistuneet ovat taidokkaita johtajia ja erinomaisia viestijöitä.

Valmiudet kriittiseen ajatteluun ja analyyttiseen päätöksentekoon. Valmistuneet hallitsevat tutkimuksen, kriittisen ajattelun ja tietoon perustuvan päätöksenteon.

Opetuskieli

Business Analytics -maisteriohjelman opetus on englanniksi. Opiskelijat kaikista kieli- ja kulttuuritaustoista ovat tervetulleita opiskelemaan ohjelmassa.

Opintojen rakenne

Business Analytics -maisteriohjelma on kokonaisuudessaan 120 opintopisteen laajuinen. Kaksivuotinen maisteriohjelma koostuu:

 • Liiketoiminta-analytiikan opinnoista, kuten analytiikasta, ohjelmoinnista ja tiedonhallinnasta (60 op), sisältää pro gradu -tutkielman (30 op)
 • Erikoistumisesta markkinoinnin, toimitusketjujen, laskentatoimen tai henkilöstöhallinnon analytiikkaan (30 op)
 • Valinnaisista opinnoista (30 op), jotka voivat sisältää myös vaihto-opintoja tai harjoittelun

Koulutuksen sisältö

Ensimmäisenä opintovuonna opiskelijat kehittävät vakaan pohjan asiantuntijuudelleen liiketoiminta-analytiikassa. Valittavissa on kursseja myös esimerkiksi tekoälystä ja tiedolla johtamisesta. Toisena opintovuonna opiskelijat erikoistuvat yhteen seuraavista:

 • Markkinoinnin analytiikka
 • Toimitusketjujen analytiikka
 • Laskentatoimen analytiikka
 • Henkilöstöhallinnon analytiikka

Opiskelijat voivat myös suorittaa sivuaineopinnot esimerkiksi tekoälystä tai informaatioteknologiasta.

Liiketoiminta-analytiikkaan keskittynyt koulutusohjelma sisältää opintoja esimerkiksi liiketoimintatiedon hyödyntämisestä, tiedolla johtamisesta, tekoälystä ja kestävästä liiketoiminnasta. Koulutusohjelmassa opiskelu on sekä teoreettista että käytännöllistä. Opiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön, jossa opiskellaan muun muassa case-tehtävien, ryhmätöiden ja ohjelmoinnin harjoitusryhmien muodossa. Suoritettavia kursseja ovat muun muassa:

 • Data Science for Business (6 op)
 • Business Analytics (6 op)
 • Capstone: Business Intelligence (6 op)
 • Data-Driven Business (6 op)
 • Predictive Analytics (6 op)

The world really needs solution-oriented experts who understand and explain technical details and connect analytics with business needs.

Alena Pasynkova, student

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on käytännönläheinen työkalu opiskelijan opintojen suunnitteluun. Se koostuu opiskelijalle itselleen optimaalisista kurssivalinnoista, vastaten sekä hänen kiinnostuksen kohteisiinsa että ohjelman vaatimuksiin. HOPS on erinomainen työkalu opintojen aikatauluttamiseen, sillä se näyttää opintojen nykyisen tilanteen ja asettaa selkeät tavoitteet opiskelijoiden seurattavaksi.

Kansainvälistyminen

Kansainväliset opiskelijat kattavat noin 40 % koko ohjelman opiskelijoista. Opinnot antavat valmistuneille erinomaiset valmiudet työskennellä kansainvälisissä ympäristöissä.

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Tutkinto-ohjelmavastaavien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Monitieteisyys

Laajojen pääaineopintojen täydentäminen muiden ohjelmien kursseilla on suositeltavaa. Opiskelijat voivat valita kursseja esimerkiksi tekoälystä, koneoppimisesta ja tuotantotaloudesta.

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Vilkas kampusalue ja vapaus valita kursseja laajasti yliopistosta tuovat eri alojen opiskelijat yhteen. Aalto-yliopistossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja jopa startup-yrityksiä.

Uramahdollisuudet

Liiketoimintaa syvällisesti ymmärtäville analytiikan osaajille on paljon kysyntää työelämässä. Yritysten ja alumnien kanssa toteutetut yhteistyökurssit tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden tutustua oikeisiin case-tehtäviin ja verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa. Suurin osa opiskelijoista tekee pro gradu -työnsä toimeksiantona. Business Analytics -maisteriohjelmassa opiskelijoilla on mahdollisuus räätälöidä opintopolkunsa ja erikoisosaamisensa. Mahdollisia rooleja valmistuneille ovat esimerkiksi:

 • Business Analyst / Business Intelligence Specialist
 • Analytics / M&A Consultant
 • Quantitative Marketing Analyst
 • Product Analyst
 • Business Controller
 • Data Scientist

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, Business Analytics -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.

Webinaari | Business Analytics

Millaista on opiskella Business Analytics -maisteriohjelmassa. Katso webinaaritallenne, jolla ohjelman edustajat kertovat lisää opintojen sisällöstä ja uramahdollisuuksista sekä vastaavat webinaariosallistujien kysymyksiin.

Katso webinaarin tallenne
Three students of the School of Business studying together. Photo by Unto Rautio.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Group of students

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Hakuprosessi

Aalto-yliopiston kauppatieteellisen alan maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterivalinnassa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2022 alkaviin opintoihin on 1.12.2021 – 3.1.2022.

Tärkeimmät päivämäärät:

 • 1.12.2021 – Hakuaika alkaa ja sähköinen hakujärjestelmä avautuu
 • 3.1.2022 – Hakuaika päättyy ja sähköinen haku- ja valintajärjestelmä sulkeutuu 
 • 29.3.2022 – Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan aikaisintaan
 • 20.4.2022 – Opiskelupaikan vastaanoton määräaika

Programme-specific Admission Requirements

In addition to these programme-specific admission requirements, applicants must also fulfill the general admission requirements.

Admission group 1: Bachelor’s degree from a university in Finland

Relevance of previous studies

 
What is evaluated? Previous studies
Admission requirements

Required previous studies

To be considered for admission the applicant must have completed at least 18 ECTS credits of studies that give ability to start the advanced studies in the programme. The credits completed in the following subjects, or subjects that the Aalto University School of Business considers to be corresponding, may be considered: Analytics, Management Science, Information Systems Science, Computer Science, Business Mathematics and Statistics. Theses or internships cannot be included in these credits. The previous credits in the core area of the programme giving the ability to start the advanced studies are assessed by a representative of the programme.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality Critical (0 points = rejection)

 

Academic performance

 
What is evaluated? Grades of the previous degree(s)
Admission requirements

Applicants with a weighted GPA of previous degree lower than 3.50 are not eligible for admission.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality

Critical (0 points = rejection)

 

Academic performance

 
What is evaluated? Amount and weighted GPA of previous studies
Admission requirements

Amount and weighted GPA of previous studies giving the ability to start the advanced studies. Applicants with a weighted GPA of previous studies giving the ability to start the advanced studies lower than 3.50 are not eligible for admission.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality

Critical (0 points = rejection)

 

Suitability

 
What is evaluated? Motivational letter and CV
Admission requirements

The letter is written in English and the maximum length of the letter is 4000 characters (including space characters).

Evaluated documents Motivation letter and CV
Criticality

Not critical (0 points does not mean rejection.)

 

Admission group 2: Bachelor’s degree from a university of applied science in Finland or from a higher education institution abroad

Relevance of previous studies

 
What is evaluated? Previous studies
Admission requirements

Required previous studies

To be considered for admission the applicant must have completed at least 24 ECTS credits of such studies that give ability to start the advanced studies in the programme. The credits completed in the following subjects, or subjects that the Aalto University School of Business considers to be corresponding, may be considered: Analytics, Management Science, Information Systems Science, Computer Science, Business Mathematics and Statistics. Theses or internships cannot be included in these credits. The previous credits in the core area of the programme giving the ability to start the advanced studies are assessed by a representative of the programme. 

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality Critical (0 points = rejection)

 

Academic performance

 
What is evaluated? Overall evaluation of previous studies
Admission requirements

Applicants must demonstrate good academic performance.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality

Critical (0 points = rejection)

 

Academic performance

 
What is evaluated? Amount and weighted GPA of previous studies
Admission requirements

Amount and weighted GPA of previous studies giving the ability to start the advanced studies. Applicants with a weighted GPA of previous studies giving the ability to start the advanced studies lower than 3.50 are not eligible for admission.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality

Critical (0 points = rejection)

 

Standardized tests

 
What is evaluated? Analytical and quantitative skills
Admission requirements

GMAT or GRE is obligatory in admission group 2 (minimum score 600 in GMAT or equivalent GRE score).

Evaluated documents GMAT/ GRE test results
Criticality

Critical (0 points = rejection)

 

Suitability

 
What is evaluated? Motivational letter and CV
Admission requirements

The letter is written in English and the maximum length of the letter is 4000 characters (including space characters).

Evaluated documents Motivation letter and CV
Criticality

Not critical (0 points does not mean rejection.)

Yhteystiedot

Ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen [email protected].

Opiskelijavalintoihin ja hakuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin osoitteessa [email protected].

Tutustu muihin Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin

Seuraa meitä somessa!

Hakuaika on päättynyt

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu