Koulutustarjonta

Energy in Buildings and Built Environment - Advanced Energy Solutions, Master of Science (Technology)

Tiesitkö, että tällä hetkellä rakennusten osa primäärienergian loppukulutuksesta on 40 % ja sähkönkulutuksesta noin 50 %? Master's Programme in Advanced Energy Solutions on erinomainen valinta sinulle, jos haluat tehdä osasi ilmastonmuutoksen, sisäilman laadun ja muiden yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Opiskelemalla tehokasta energiankäyttöä rakennus- ja talotekniikassa sekä LVI-järjestelmien suunnittelua voit tehdä töitä kestävien ja mukavien sisätilojen puolesta.
Students in the house lab with test dummy

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

30.11.2023 – 2.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Insinööritieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Energiajärjestelmien kehityksessä tähdätään tällä hetkellä kestävyyteen, älykkyyteen ja joustavuuteen. Muutoksessa tarvitaan uudenlaista ajattelua energian lähteiden, tuotannon, markkinoiden, siirtämisen ja käytön suhteen. Master's Programme in Advanced Energy Solutions on erinomainen keino aloittaa tulevaisuuden energiajärjestelmän muovaaminen.

Advanced Energy Solutions -maisteriohjelma sisältää neljä pääainetta. Jokaisen pääaineen ensimmäisessä vaiheessa luodaan vankka teoriapohja, jonka varaan muu osaaminen rakennetaan. Myöhemmissä opinnoissa laajennat ja syvennät ymmärrystäsi yhteiskuntamme kohtaamista energiahaasteista.

Energy in Buildings and Built Environment -pääaine tarjoaa muiden muassa seuraavat tiedot ja taidot:

 • Teoriapohjan ja käytännön osaamisen, joita tarvitset energia-alan suunnittelutöissä sekä uuden tekniikan ja uusien palvelujen kehittämisessä. Pääaineen syventävät opinnot käsittelevät rakennus- ja talotekniikan energiatehokkuutta sekä LVI-järjestelmien suunnittelua. Kurssitarjontamme kattaa myös korkean tehokkuuden LVI-järjestelmät ja sisäilman laadun.
 • Käsitys rakennusten kestävän energian haasteista ja mahdollisuuksista. Pääaine kouluttaa rakentamisen ja talotekniikan nykytilanteen ja tulevaisuuden hahmottavia insinöörejä. Ongelmien tunnistamisen lisäksi opit suunnittelemaan ja toteuttamaan terveellisiä, älykkäitä ja kestäviä sisäympäristöjä.
 • Alan kokemusta. Saat opintojen lomassa ensikäden kokemusta LVI-järjestelmien suunnittelemisesta ja testaamisesta.

Advanced Energy Solutions -maisteriohjelman muut pääaineet ovat:

 • Industrial Energy Processes
 • Energy Conversion Processes
 • Energy Systems and Markets

Opetuskieli

Ohjelman opetuskieli on englanti. Lisätietoa ja ohjeistusta tutkinto- ja opetuskielistä Aalto-yliopistossa saatavissa yliopiston verkkosivuilta.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

iplomi-insinöörin tutkinto on 120 opintopistettä. Tutkintoon kuuluu pääaineopinnot, diplomityö ja valinnaiset opinnot.

Pääaineen opinnot (66 op) koostuu

 • 16 op yhteisiä opintoja kaikille Advanced Energy Solutions -ohjelman pääaineille
 • 15 op pääaineen yhteisiä opintoja
 • 35 op pääaineen syventäviä opintoja

Ohjelman yhteisten opinnot varmistavat samat perustiedot kaikille opiskelijoille heidän taustastaan riippumatta. Pääaineen yhteiset opinnot antavat perustiedot pääaineen alaan. Erikoistuminen tapahtuu pääaineen syventävillä opinnoilla, johon opiskelija voi valita opintoja ehdotetuista opintopoluista. Buildings and Built Environment -pääaineen opintopolut ovat: HVAC Technology, Building Engineering Services, and Building Technology and Energy.

Valinnaiset opinnot (24 op) voidaan valita täysin vapaasti tai ne voivat muodostaa sivuaineen. Tutkintoon kuuluu myös 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö (diplomityö).

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.

Master's Programme in Advanced Energy Solutions

Suuntautumisvaihtoehdot

Buildings and Built Environment -pääaineen opintopolut ovat: HVAC Technology, Building Engineering Services, and Building Technology and Energy.

Kansainvälistyminen

Ohjelman opiskeluympäristö on kansainvälinen ja opinnot suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon Aallon kumppanuusyliopistoihin.

Aalto-yliopiston opiskelija voi lisäksi kansainvälistyä monin muun eri tavoin, esimerkiksi:

 • opiskelemalla kesäkurssilla tai -koulussa ulkomailla
 • tekemällä työharjoittelun ulkomailla
 • opiskelemalla englanninkielisillä kursseilla
 • opiskelemalla kieliä ja kulttuurienvälistä viestintää
 • toimimalla kv-ISOna Aalto-yliopiston ulkomaisille opiskelijoille ja osallistumalla AYY:n ja kiltojen kansainväliseen toimintaan
 • tekemällä diplomityön ulkomailla
 • hakemalla kansainväliseen kaksoistutkinto-ohjelmaan DI-vaiheessa
 • suorittamalla kursseja Unite! -verkoston yliopistoissa virtuaalivaihdon kautta (Unite!).

Jatko-opintomahdollisuudet

Aalto-yliopiston Advanced Energy Solutions -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan jatko-opinnoille. Lisätietoa Aalto-yliopiston tohtoriohjelmista: https://www.aalto.fi/fi/tutkimus-ja-taide/tohtoriohjelmat

Ilari Ranta-Aho wakeboarding

Alumni Ilari Ranta-Ahosta piti tulla arkkitehti, mutta LVI-tekniikka veikin mennessään

Ilari Ranta-Ahon parhaat opiskelumuistot liittyvät hyviin opiskelukavereihin. Hän neuvoo myös uusia opiskelijoita verkostoitumaan ja tutustumaan kanssaopiskelijoihin.

Ihmiset

Uramahdollisuudet

Energy in Buildings and Built Environment -pääaineesta valmistunut on asiantuntija vähintään yhdessä seuraavista alueista: LVI-tekniikka, talotekniikka tai energiatekniikassa. Maisteriohjelma tarjoaa myös hyvät valmiudet jatko-opinnoille.

Tyypillisiä työnantajia ovat insinööri- ja konsulttitoimistot sekä laitevalmistajat, LVI-urakoitsijat ja viranomaiset. Pääaine antaa valmiudet soveltaa nykyaikaisia taitoja työssä. Tiiviiden teollisuussuhteidemme avulla pääset työskentelemään yritysten ja muiden energia-alan sidosryhmien kanssa jo opintojen aikana, mikä antaa sinulle hyvät lähtökohdat urasi alkuun.

Tutkimuksen painopisteet

Energy in Buildings and Built Environment -pääaineessa tehdään tutkimusta rakennuksista ja niiden energiajärjestelmistä simulointiohjelmistoilla, joilla voidaan optimoida sisäilmasto-olosuhteet ja rakennuksen energiakulutus.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa. Opiskelijat tekevät diplomityönsä yleensä yhteistyössä teollisuusyrityksen kanssa. Ohjelmaan kuuluu Advanced Energy Project kurssi (AAE-E3000), jossa opiskelijat harjoittelevat konsultointitaitoja ratkaisemalla teollisuuteen liittyviä ongelmia.

Haku maisterikoulutuksiin

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Ohjelman valintaperusteet

Valinta ylempään tutkintoon johtaviin maisteriohjelmiin perustuu pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön ja toteutetaan todistusvalintana, ilman pääsykoetta. Valintaprosessissa tarkistetaan ensin yleinen hakukelpoisuus, minkä jälkeen kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa.

Maisterivaiheen valinnoissa käytetään keväällä 2023 seuraavia akateemisen arvioinnin valintakriteerejä:

 • Opintomenestys hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa
 • Aiempien opintojen soveltuvuus; Aiempien opintojen laatu ja määrä suhteessa hakukohteeseen
 • Yliopisto/korkeakoulu; Hakukelpoisuuden antava tutkinto suoritettu korkeasta opetuksen ja tutkimuksen tasosta tunnustetussa korkeakoulussa
 • Soveltuvuus; Soveltuvuus, sitoutuminen ja motivaatio hakukohteeseen.
 • Muu osaaminen; Työkokemus ja muu hankittu osaaminen, esimerkiksi julkaisut.

Tarkemmat valintaperusteet muun muassa vaadittavien hakuliitteiden osalta löytyvät ohjelman englanninkielisestä kuvauksesta.

Koulutusohjelman johtaja

Ilkka Keppo

Programme director, professor

Risto Kosonen

Professor-in-charge, Sustainable Energy in Buildings and Built Environment major

Yhteystiedot

Suvi Jämsä

koulutusohjelman suunnittelija (ohjelman sisältö ja opinnot)

[email protected]

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

Hakuprosessiin, pakollisiin hakuasiakirjoihin tai englannin kielen taitoon liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

[email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: