Kestävä kehitys

Saavutettavuusseloste AaltoSDG mobiilisovellukselle

AaltoSDG -mobiilisovelluksen voi ladata Google Play- ja Apple Store -kaupoista.

Aalto-yliopiston AaltoSDG mobiilisovellus (“appi”) noudattaa WCAG 2.1 -kriteeristön AA-tasoa. Digipalvelulain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti AaltoSDG:tä voi käyttää tasavertaisesti.  

AaltoSDG mobiilisovellus julkaistiin 8.1.2020. Sovelluksen saavutettavuuden nykyinen taso on WCAG 2.1 taso AA. Sovellusta kehitetään vaiheittain käyttäjiltä ja sidosryhmiltä saadun palautteen perusteella.  

Tämän selosteen saavutettavuusarvion tiedot perustuvat Geniem Oy:n tekemään saavutettavuusarviointiin sekä AaltoSDG projektitiimin itsearvioon. 

Aalto-yliopiston projektitiimi seuraa saavutettavaa käyttämistä ja parantaa jatkuvasti sisältöjen saavutettavuutta. Toteutamme saavutettavuusvaatimusten edellyttämät toimenpiteet seuraavasti: 

  • saavutettavuus kuuluu arvoihimme, 

  • saavutettavuus on sisällytetty yliopistomme käytäntöihin ja laatutyöhön, 

  • Aalto-yliopisto on nimennyt saavutettavuuden erityisasiantuntijan 

  • Aalto-yliopiston IT Solution Owner vastaa omien digitaalisten ratkaisuidensa saavutettavuuden toteuttamisesta 

Aalto-yliopiston tavoitteena on teknisesti saavutettava ja sisällöltään ymmärrettävä mobiilisovellus, joka on helposti kaikkien käytettävissä. 

AaltoSDG mobiilisovellus täyttää enimmäkseen saavutettavuusvaatimkset. Sovelluksessa käytetään kuitenkin joitakin värejä tai väriyhdistelmiä, joihin liittyy brändi tai tekijänoikeusrajoitteita. Tällaiset värit tai väriyhdistelmät voivat olla kontrastiltaan haasteellisia. Esimerkkejä tällaisten värien käytöstä voi esiintyä 

  • YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDGs) viralliset logot ja ikonit 

  • Aalto-yliopiston viralliset brändivärit 

Lähetä palautetta meille eli tämän sivuston ylläpitäjille, jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia: [email protected] 

Vastaamme palautteeseen 14 vuorokauden sisällä. 

Korjaamme havaitut ongelmat heti seuraavan kehityssprintin yhteydessä. Voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana. Etelä-Suomen aluehallintoviraston (ESAVI) sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot: 
Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000 

Tämä seloste on laadittu 2.12.2020 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: