Kauppakorkeakoulu

Pool of Experts

Organisaatioiden monipuolinen osallistuminen opetukseen tuo opiskelijoille mahdollisuuksia oppia työelämän tärkeitä taitoja aitojen haasteiden avulla.

Pool of Experts on uusi työkalu, jonka avulla mahdollistamme uusien yhteistyömahdollisuuksien syntymisen.
Picture on lecture situation

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opetuksessa toimimme läheisessä yhteistyössä yritysten sekä muiden organisaatioiden kanssa. Pilotoimme nyt uutta, yksinkertaista työkalua, jolla mahdollistamme uusien kontaktien syntymisen opetusyhteistyön saralla.

Pool of Experts tarjoaa:

 • ulkoisille yhteistyökumppaneillemme mahdollisuuden jakaa asiantuntijuuttaan Kauppakorkeakoulun opiskelijoille
 • opettajillemme työkalun löytää uusia liike-elämän kontakteja kurssiyhteistyöhön
 • uusia oppimisen mahdollisuuksia niin opiskelijoille kuin ulkoisille yhteistyökumppaneille sekä opetushenkilöstöllemme

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan opetukseemme asiantuntijana, jätä tietosi osaamisestasi Pool of Experts -palveluun.Tietosi ovat voimassa kuusi kuukautta (mahdollisuus jatkaa voimassaoloa), jonka aikana opettajillamme on pääsy tietoihin. Opettajamme ovat yhteydessä sinuun, mikäli tarjoamasi aihe soveltuu heidän kurssilleen.

Huomaathan, että kaikkiin ehdotuksiin ei aina tartuta vaikka ne olisivat kuinka kiinnostavia, sillä kursseja on käynnissä aina rajallinen määrä kerrallaan. Opetukseen osallistumisesta ei makseta ulkoisille kumppaneille. 

Pool of Experts (englanniksi, avautuu uuteen ikkunaan)

Kursseillamme on vuosittain useita satoja 

 • real-life caseja (eli tiiviitä haasteita opiskelijoillemme ratkaistavaksi kurssin aikana),
 • opiskelijaprojeteja (usein edellistä pidempiä kestoltaan ja monitahoisempia projekteja, ja usein maksullisia osallistuville organisaatioille ja
 • vierailuluentoja (asiantuntijan kertaluontoinen vierailu kurssin luennolla)

ulkopuolisilta organisaatioilta. Olemme koonneet alle yksityiskohtaisemmat kuvaukset näistä eri yhteistyömuodoista. Sivun lopusta löydät myös linkin koko Kauppakorkeakoulun opetustarjontaan. 

Aiheita / teemoja, joista tällä hetkellä etsitään caseja, projekteja sekä puhujia:

 • Liiketoimintamalli- tai käyttäjä/asiakastutkimus automatisoituvan ja kestävän (sustainable) liikenteen tai kuljetusratkaisuiden osalta
 • Digitaalinen transformaatio ja sen muutoshallinta  

Real-life cases

Real-life case -opetuksessa opiskelijat ratkaisevat liike-elämän aitoja haasteita. Prosessissa voi olla kurssien välillä eroja, vastuuopettaja ohjeistaa osallistujia tässä, mutta pääpiirteissään yritysten osallistuminen real-life case -opetukseen menee näin:

 • Organisaatio toimittaa lyhyen kuvauksen (relevantin tausta-aineiston kera) ratkaistavasta ongelmasta tai haasteesta.
 • Kurssin aikana opiskelijat työskentelevät pienryhmissä haasteen parissa, soveltavat oppimaansa.
 • Lopuksi opiskelijat esittelevät tulokset suosituksineen organisaatiolle.

Metodi kehittää opiskelijan työelämätaitoja: kompleksisten tosielämän haasteiden ajattelua, teorian toteuttamista käytännössä, esiintymistaitoja. Yrityksille, opiskelijoiden ratkaisujen lisäksi, metodi tarjoaa mahdollisuuden toimia yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Yleensä kurssilla on kaksi luentokertaa, jolloin yritysedustajat ovat läsnä - kurssin aluksi haasteen esittely ja lopuksi opiskelijoiden ratkaisujen kuuleminen.

Metodin käyttö sekä sen yksityiskohtainen toteutustapa ovat aina vastuuopettajan vastuulla. Kurssin oppimistavoitteiden täyttymiseksi on real-life caset aina sovittava etukäteen vastuuopettajan kanssa.

Opiskelijaprojektit

Joillain kursseilla opiskelijat ratkaisevat laajempia liike-elämän haasteita projekteina. Näille kursseille osallistuminen on organisaatioille usein maksullista. Projektikursseilla on yleensä tietyt aikataulut sekä aiherajaukset, lukuunottamatta Räätälöityjä opiskelijaprojekteja. Näiden projektien kesto vaihtelee parista kuukaudesta kokonaiseen lukukauteen riippuen kurssista. Lisää tietoa eri projektikursseista, kuten International Design Business Management, Information Technology Program ja Digital Business Master Class, löydät täältä.

Vierailuluennot

Vierailuluennot ovat hyvin tyypillinen tapa ulkoisten yhteistyötahojen tuoda omaa näkökulmaansa opetettavaan aiheeseen. Vastaava opettaja yleensä kutsuu vierailuluennoitsijat kurssille. Uusia aiheita ja asiantuntijoita toivotaan kuitenkin ehdotettavan.

Hyvä vierailija ei käytä aikaa ns. yritysesittelyyn sen enempää kuin luennon aiheen kontekstiin on välttämätöntä (esim. toimiala, koko, ympäristö).On tärkeää, että vierailuluennon sisällöstä keskustellaan ja sovitaan vastuuopettajan kanssa etukäteen. Näin varmistetaan, että vierailu sopii kurssin oppimistavoitteisiin.

Opinnäytetyöt, työ- ja harjoittelupaikat

Mikäli sinulla on mielessäsi aihe, joka voi sopia opinnäytetyön (gradu) aiheeksi, voit julkaista aiheen Aalto JobTeaserissä. Palvelussa voit julkaista myös työ- ja harjoittelupaikkoja. Palvelu on yksinomaan Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä.

Opinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa

Pool of Experts -palvelu on käytössä toistaiseksi vain Kauppakorkeakoulussa. Löydät koulumme koulutusohjelmatarjonnan sekä näiden kuvaukset osoitteesta: https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta

Yhteystiedot

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu