Päivi Hietanen

Dipoli rakennettiin aikoinaan opiskelijoiden tarpeisiin. Ennen kuin Dipolin kunnostustyöt aloitettiin, halusimme ottaa opiskelijat mukaan kehittämään rakennuksen konseptia ja visiota.
Aalto-yliopisto, Otaniemi stories: Päivi Hietanen, arkkitehti, työympäristöpäällikkö / Kuvaaja: Sinikoski

”Dipoli rakennettiin aikoinaan opiskelijoiden tarpeisiin. Viime vuosikymmenet se kuitenkin toimi Espoon suurimpana konferenssikeskuksena.
Nyt Aalto-yliopisto on ostanut sen tehdäkseen rakennuksesta koko yhteisön kohtauspaikan.

Ennen kuin Dipolin kunnostustyöt aloitettiin, halusimme ottaa opiskelijat mukaan kehittämään rakennuksen konseptia ja visiota. Dipolista on tekeillä yliopiston uusi päärakennus, jonne tulee paitsi luentosaleja ja opetustiloja myös yhdessä tekemiseen suunniteltuja ympäristöjä, showroomeja, olohuonemaisia itseoppimisympäristöjä sekä hyviä kahviloita ja ravintoloita. On myös mukava ajatus, että yliopiston ylin johto tulee olemaan juuri siellä, missä tapahtuu – keskellä vilkasta opiskelijaelämää. Tämä auttaa osaltaan myös pitämään matalana kynnystä opiskelijoiden ja yliopiston johdon välillä.”

Päivi Hietanen, arkkitehti, työympäristöpäällikkö

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu