Kampus

Aalto-yliopiston hyvinvointireitti

Keväällä 2023 Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle avattiin hyvinvointireitti. Reitti antaa virkistävän ulkoilun ohessa ajattelemisen aihetta sekä auttaa rauhoittumaan hektisen arjen keskellä.
Hyvinvointireitti kampuksella
Kuva: Milla Uusitalo / ACRE

Otaniemen kampuksella on kaikille avoin ja yhteinen, noin 1,5 kilometrin mittainen hyvinvointireitti. Reitin voi kiertää omaan tahtiin milloin vain, ja matkan varrella kuulostella sekä omaa oloaan että ympäristön ääniä. 

Hyvinvointireitin kiertäminen kestää noin 15-20 minuuttia. Reitillä ei ole tarkoitus pitää kiirettä, vaan sen tarkoituksena on mahdollistaa pieni rauhoittumisen hetki esimerkiksi työ- tai opiskelupäivän keskellä. Reitti koostuu viidestä pisteestä, joiden teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta. 

Hyvinvointireitti on toteutettu vuonna 2023 yhdessä Aalto-yliopiston hyvinvointitoimijoiden (opinto- ja uraohjauspsykologit, opinto-ohjaajat, Oasis of Radical Wellbeing ja Aalto-papit), ACREn ja yhteistyökumppaneiden (Unisport, YTHS, AYY) kanssa. Reittiä koordinoi Starting Point of Wellbeing, joka tarjoaa Aallon opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa opiskelukykyyn ja hyvinvointiin liittyvissä haasteissa.   

Kartta hyvinvointireitistä

Hyvinvointireitti koostuu viidestä eri pisteestä, jotka on merkitty sinisävyisin kyltein. Jokaisella pisteellä on oma teemansa. Reitin voi kiertää missä järjestyksessä tahansa. Oheisesta kartasta näet hyvinvointireitin pysähdyspisteet.

Tulostettavan kartan pdf-muodossa löydät alta.

Starting Point of Wellbeing logo

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.

Opiskelu Aallossa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: