Insinööritieteiden korkeakoulu

Uteliaisuus ohjasi uravalintaa

Katri Junna opiskeli Aalto-yliopistossa rakennustekniikkaa, mutta päätyi ohjelmistoalalle töihin ja on nyt konsulttina Netlight Consulting -yrityksessä. Katri kuvailee itseään yleisuteliaaksi ihmiseksi, joka on kiinnostunut vähän kaikesta. Hänelle Aalto tarjosikin oivalliset puitteet opiskeluun.
Katri Junna

”Tekniikan ala on siitä herkullinen, että se tarjoaa mahdollisuuden niin syvälliselle spesialistille kuin myös laaja-alaiselle yleismies- tai -nais-jantuselle”, Katri sanoo.

Hakeutuminen tekniselle alalle ei kuitenkaan ollut hänelle itsestäänselvyys. Viimeiseen saakka nainen puntaroi myös käsi- ja taideteollista alaa, kauppatieteitä sekä viestinnän opintoja.

Sisuuntuminen palkitsi

Lopulliseen valintaan vaikuttivat käytännöllisyys ja näyttämisen halu. Äiti neuvoi valitsemaan miesvaltaisen alan, jossa on paremmat palkat. Näyttämisen halu puolestaan nousi pintaan, kun Katri sisuuntui lukion fysiikan opettajaan, joka suositteli hänelle humanistista tiedekuntaa. ”Ajattelin, etten perhana vieköön ala toteuttaa mitään stereotypiaa, jossa tunnollinen kympin tyttö valitsee humanistiset opinnot”, Katri sanoo. Seuraavana syksynä hän löysi itsensä Otaniemestä.

Kaikki irti opinnoista

Aallossa Katria houkutteli opintojen monipuolisuus. Opetustarjonta yhdistettynä omaan harrastuneisuuteen muodosti sellaisen taitojen kombinaation, josta varmasti olisi hyötyä tulevaisuudessa. Myös käytännönläheisyys viehätti: ”Lukiossa olin ajatellut, että kaikissa yliopisto-opinnoissa olisi paljon kirjatenttejä. Tekniikan opinnoissa kirjatenttejä ei juurikaan ole, mikä oli minulle positiivinen yllätys, sillä pidän enemmän muunlaisista oppimismetodeista.”

Ylioppilaskunnan opit

Katri tempautui mukaan kilta- ja ylioppilaskuntatoimintaan heti fuksivuodesta lähtien ja oli aktiivinen koko opiskeluaikansa. ”Silloin opin uskomattoman paljon intohimosta, ihmisten motivoinnista, asioiden valmistelusta, ideoiden myymisestä, kokoustekniikasta, tehokkaasta ajankäytöstä, ihmisten erilaisuudesta sekä toimivasta yhteistyöstä.” Näille taidoille onkin ollut käyttöä työelämässä.

DI-tutkinnosta on moneksi 

”Olen aina ajatellut, että diplomi-insinöörin tutkinto on yleistutkinto, joka antaa valmiudet hyvin monenlaisiin tehtäviin, ja sen allekirjoitan edelleen”, Katri sanoo. ”Aavistin opiskeluaikana, että jossain vaiheessa tulen työskentelemään projektinjohto- ja esimiestehtävissä, ja niin tapahtuikin. Olen saanut työskennellä hyvin monenlaisissa tehtävissä hyvin monenlaisten ihmisten kanssa, ja nauttinut siitä.”

Alaansa pohtiville Katrilla on kaksi neuvoa. ”Ensiksi, älä keskity siihen, mitä haluat olla, vaan siihen mitä haluat tehdä. Toiseksi, mikäli et ihan tiedä, mitä haluat isona tehdä ja jos olet hyvä vähän kaikessa, tule Aaltoon – kyllä se oma juttu matkan varrella löytyy.”

Aalto-yliopistosta saat enemmän kuin tutkinnon – kuten arvokasta osaamista, kokemusta ja verkostoja. Valitse itsellesi sopivin koulutusohjelma laajasta valikoimastamme ja löydä lisätietoa hakemisesta: aalto.fi/studies

#madeinaalto esittelee aaltolaisten saavutuksia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: