Ihmiset

Rakennustekniikan opiskelun lisäksi James Roney pelaa biljardia Aallossa

Kiinnostus Suomessa asumista kohtaan toi James Roneyn Yhdysvalloista Aaltoon maisteriopintoihin.
Student James Roney cross-country skiing

Olin ollut kiinnostunut Suomesta jo vuosien ajan. Mahdollisuus yhdistää alani opiskelu Suomessa asumiseen ja kotimaatani edullisempiin lukukausimaksuihin teki valinnasta loogisen. Valitsin Aallon Building Technology -maisteriohjelman, koska se oli lähimpänä kanditutkintoni alaa, joka oli rakennustekniikka.  

Parasta ohjelmassani ovat professorit. Heillä on hyvät yhteydet alan asiantuntijoihin, jotka tuovat opintoihin tosimaailman näkökulmaa vierailuluentojen ja työpaikkakierrosten muodossa. Yhtenä lempikursseistani voin mainita jännebetonikurssin, joka sisälsi todella kiinnostavan vierailun Vihdissä sijaitsevalle Parma Oy:n betonitehtaalle. 

Tavallinen arkipäiväni alkaa metromatkalla kampukselle Otaniemeen, jossa käyn luennoilla ja teen koulutehtäviä. Saatan saada kavereistani lounasseuraa ja aina silloin tällöin tapaamme sulkapallon tai biljardin merkeissä – joskus vain päästelemme höyryjä. Tämän jälkeen palaan kotiin tekemään koulutehtäviä. Tällä hetkellä kuulun Aallon biljardikerhoon ja olen aiemmin pelannut golfia Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden golfkerhossa. 

Tulevaisuudessa toivon löytäväni töitä Suomesta rakenteellisen suunnittelun alalta, tai ehkä laivanrakentamisen alalta Meyer Turusta. Kävin kurssin laivanrakentamisesta, joka oli hyvin mielenkiintoinen. 

Vinkkini tuleville opiskelijoille on: Kysy ajoissa ja usein, sillä koulu etenee nopeasti. Älä siis tuhlaa aikaa turhaan ihmettelyyn. Tutustu ohjaajiin, opintoneuvojiin ja kavereihin ajoissa. Nauti opiskeluajasta, sillä se on ohi pian! Tutki ja tutustu! 

Tutustu maisteriohjelmaan

Students at Aalto University's concrete materials laboratory.

Building Technology, Master of Science (Technology)

Rakennustekniikalla on keskeinen asema kestävän kehityksen mukaisesti rakennettujen turvallisten ja terveellisten tulevaisuuden asuin- ja elinympäristöjen rakentamisessa ja suunnittelussa.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: