Elämänlaajuisen oppimisen kurssit ja ohjelmat

First Time Manager

First Time Manager on ensimmäistä kertaa esihenkilönä työskentelevälle tarkoitettu koulutus, jossa opit tuntemaan toimintatapojasi sekä itsesi esihenkilönä paremmin. Koulutuksessa kehität itseäsi käytännönläheisesti ensimmäisen vastuutehtäväsi ohella ja saat vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta. Kuusi kuukautta kestävä koulutus sisältää viisi puolen päivän työpajaa, vertaistapaamisia pienryhmissä sekä itsenäisiä väli- ja pohdintatehtäviä.

Ajankohta:

Opetusajankohdat:

Päivällä

Aihealue:

Johtaminen ja strategia

Opetusmuoto:

Lähiopetus Online

Palveluntarjoaja:

Aalto University Lifewide Learning

Taso:

Alkeistaso

Hinta:

1 650,00 € (+alv)

Hakuaika:

10.10.2023 – 23.8.2024

Kohderyhmä ja esitietovaatimukset

Ohjelma sopii sinulle, joka olet aloittanut noin vuoden sisällä esihenkilötehtävissä tai esimerkiksi projektipäällikkönä. Työsi keskiössä on tiimin tai yksilöiden onnistumisen mahdollistaminen.

Kurssin kuvaus

Ensimmäistä kertaa esihenkilötyössä aloittavat ja asiantuntijoista esihenkilöiksi siirtyvät kohtaavat työssään uudenlaisia haasteita. Tällöin oman johtamisidentiteetin löytäminen sekä toimintatapojen ja itsensä kehittäminen auttavat uuden työn hallinnassa.

First Time Manager -koulutus auttaa sinua kehittymään uudessa esihenkilötehtävässäsi. Koulutuksen avulla opit ymmärtämään ympäristöä, jossa työskentelet, vaikuttamismahdollisuuksiasi sekä omia toimintatapoja ja parhaita käytänteitä. Lisäksi saat vertaistukea ja luottamuksellisen alustan jakaa kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien henkilöiden kanssa.

Koulutusohjelman jälkeen olet oppinut itsestäsi esihenkilönä, osaat haastaa ja kehittää omia toimintatapojasi sekä johtamisen käytänteitä. Saat konkreettisia työkaluja esihenkilötyöhön ja opit muilta vastaavassa tilanteessa olevilta esihenkilöiltä ratkaisumalleja erilaisiin tilanteisiin.

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat johtamisen tehtävät, esihenkilön identiteetti, itsensä johtaminen, organisaation johtaminen, esihenkilönä kehittyminen, valmentajuus sekä jatkuva oppiminen. Koulutuksen lähestymistapana on sosiaalinen ja relationaalinen konstruktionismi, kokemuksellisuus, reflektiivisuus ja vertaisuus.

Ohjelma koostuu viidestä kolmen tunnin työpajasta, työpajojen välissä tehtävistä itsenäisestä pohdinta- ja kirjoitustehtävistä sekä viidestä vertaisryhmätapaamisesta. Ohjelman suorittamiseen on hyvä varata yhteensä noin 80 tuntia, joista 15 tuntia työpajoihin, 10 tuntia vertaisryhmätapaamisiin ja enimmillään noin 50–60 tuntia itsenäisiin välitehtäviin, reflektointiin ja opitun soveltamiseen käytännön esihenkilötyössä.

Työpajat järjestetään virtuaalisesti. Ensimmäiseen ja viimeiseen työpajaan on mahdollisuus osallistua myös Aalto EE:n tiloissa Helsingissä.

  • Päivitetty: