Arkkitehtuurin laitos

Soteran tiimi

Tapaa Soteran tiimi ja tutustu tarkemmin tutkijoiden profiileihin. Avaa profiili klikkaamalla tutkijan nimeä.

Soteran Johto

LAURA ARPIAINEN

Laura Arpiainen
[email protected]

Laura on Aalto-yliopiston terveyden ja hyvinvointialan arkkitehtuurin professori ja Sotera-tutkimusryhmän johtaja. Lauran kiinnostuksen kohteisiin kuuluu monimuotoisuus, hyvinvointi ja ihmiskeskeinen hoiva sekä rakennetun ympäristön terveysvaikutuksiin keskittyvät kysymykset.

 

Ira Verma

Ira Verma
[email protected]

Ira (TkT, arkkitehtuuri) toimii Soterassa tutkijana. Iran tutkimuksen keskiössä on käyttäjälähtöinen suunnittelu sekä ikäystävällisen asuminen ja ympäristön suunnitteluun liittyvät kysymykset. Iran käsitteli väitöskirjassaan Housing Design for All The challenges of ageing in urban planning and housing design asunto- ja yhdyskuntasuunnittelun vaikutuksia ikääntyneiden hyvinvointiin.  

 

Yhteistyötutkijat

sotera-2020-132.jpg

Jonna Taegen
[email protected]

Jonna on Soteran tohtorikoulutettava ja toimi Elinvoima taajama -hankkeen projektipäällikkönä.

sotera-2020-483.jpg

Freja Ståhlberg-Aalto
[email protected]

Freja toimii Soterassa vierailevana tutkijana. Freija käsitteli väitöskirjassaan Hoivaympäristön arkkitehtuuri ja estetiikka hoivarakennusten estetiikkaa ja arkkitehtuuria erityisesti käyttäjien kokemusten kautta. 

Yhteistyöprofessorit  

PIRJO SANAKSENAHO

Pirjo Sanaksenaho
[email protected]

Pirjo (TkT, arkkitehtuuri) on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen rakennussuunnittelun professori ja Sotera-tutkimusryhmän entinen johtaja. Pirjon väitöskirja Moderni koti käsitteli asuntosuunnittelua ja arkkitehtuurin historiaa 1950- ja 1960-luvun pientaloasumisen ihanteiden kautta. 

 

ANSSI JOUTSINIEMI

Anssi Joutsiniemi
[email protected]

Anssi (TkT, arkkitehtuuri) on Aalto-yliopiston kaupunkikehityksen ja -mallintamisen professori ja poikkitieteellisen Urban Studies and Planning -maisteriohjelman johtaja.  

Tutkimusavustajat

Liisa Ryynänen, Arkkitehti
Raisa Mäkinen, Arkkitehtiopiskelija
Shreya Srivastava, Suunnitteluopiskelija

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu