Arkkitehtuurin laitos

Soteran tiimi

Tapaa Soteran tiimi ja tutustu tarkemmin tutkijoiden profiileihin. Avaa profiili klikkaamalla tutkijan nimeä.

Soteran Johto

LAURA ARPIAINEN

Laura Arpiainen
[email protected]

Laura on Aalto-yliopiston terveyden ja hyvinvointialan arkkitehtuurin professori ja Sotera-tutkimusryhmän johtaja. Lauran kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat monimuotoisuus, hyvinvointi ja ihmiskeskeinen hoiva sekä rakennetun ympäristön terveysvaikutuksiin keskittyvät kysymykset.

Ira Verma

Ira Verma
[email protected]

Ira (TkT, arkkitehtuuri) toimii Soterassa tutkijana. Iran tutkimuksen keskiössä ovat käyttäjälähtöinen suunnittelu sekä ikäystävälliseen asumiseen ja asuinympäristöön liittyvät kysymykset. Iran väitöskirja "Housing Design for All - The challenges of ageing in urban planning and housing design" käsitteli asunto- ja yhdyskuntasuunnittelun vaikutuksia ikääntyneiden hyvinvointiin.  

Yhteistyötutkijat

sotera-2020-132.jpg

Jonna Taegen
[email protected]

Jonna on Aalto-yliopiston tohtorikoulutettava ja toimi Elinvoima taajama -hankkeen projektipäällikkönä.

sotera-2020-483.jpg

Freja Ståhlberg-Aalto
[email protected]

Freja toimi Soterassa vierailevana tutkijana. Freja käsitteli väitöskirjassaan "The aesthetics and architecture of care environments : a Q methodological study of ten care environments in Japan and the European countries of Finland, Sweden, the UK, France and Austria" hoivarakennusten estetiikkaa ja arkkitehtuuria erityisesti käyttäjien kokemusten kautta. 

Yhteistyöprofessorit  

PIRJO SANAKSENAHO

Pirjo Sanaksenaho
[email protected]

Pirjo (TkT, arkkitehtuuri) on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen rakennussuunnittelun professori ja Sotera-tutkimusryhmän entinen johtaja. Pirjon väitöskirja "Moderni koti" käsitteli asuntosuunnittelua ja arkkitehtuurin historiaa 1950- ja 1960-luvun pientaloasumisen ihanteiden kautta. 

ANSSI JOUTSINIEMI

Anssi Joutsiniemi
[email protected]

Anssi (TkT, arkkitehtuuri) on Aalto-yliopiston kaupunkikehityksen ja -mallintamisen professori ja poikkitieteellisen Urban Studies and Planning -maisteriohjelman johtaja.  

Tutkimusavustajat

Liisa Ryynänen, Arkkitehti
Raisa Mäkinen, Arkkitehtiopiskelija
Shreya Srivastava, Suunnitteluopiskelija
Natalia Vladykina, väitöskirjatutkija, projektikoordinaattori

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: