Alumneille

Vuoden alumnit

Vuoden alumnit ovat työllään vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään sekä edistäneet yliopiston ja yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta. Aalto-yliopiston korkeakoulut valitsevat vuoden alumnin joka toinen vuosi. Myös Aalto University Executive Education valitsee vuoden alumnin.
Hymyilevä silmälasipäinen nainen pitkät hiukset auki seisoo portaikossa ja katsoo ylöspäin kameraan

Palvelumuotoilun asiantuntija Mariana Salgado korostaa muotoilijoiden roolia yhteisen politiikan luomisessa ja osallistumisen vahvistamisessa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vuoden alumni 2024 Mariana Salgado 

Kristo Ovaska, Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022

”Laaja-alaiselle osaamiselle on työmarkkinoilla suurta kysyntää”, sanoo teknologiayhtiö Smartly.ion toinen perustaja ja kymmenen vuotta yrityksen toimitusjohtajana vaikuttanut Kristo Ovaska.

Kauppakorkeakoulun vuoden alumni Kristo Ovaska

SCI:n vuoden alumnit

Tuotantotalouden laitokselta valmistuneet Johanna SmårosMichael Falck ja Mikko Kärkkäinen perustivat vuonna 2005 vähittäiskaupan ja kuluttajatuotteiden toimitusketjujen optimointiin ratkaisuja tarjoavan Relex Solutions -ohjelmistoyrityksen.

Perustieteiden korkeakoulun vuoden alumnit Johanna Småros, Michael Falck ja Mikko Kärkkäinen

Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni 2023 Heikki Holmberg kuvattuna Otaniemessä Micronovan tiloissa Okmeticin piikiekko-laatikko käsissään. Holmberg pääsi seuraamaan jo opiskeluaikoina puolijohdealalle merkittävän Micronovan rakentamista. Kuva: Niina Norjamäki / Aalto-yliopisto

Heikki Holmberg, Okmeticin vanhempi teknologiakehityspäällikkö, kertoo päätyneensä puolijohdealalle mielenkiinnon, mutta myös sattuman kautta. ”Olen aina pitänyt fysiikasta. Kun kävin puolijohdeteknologian perusteet -kurssin, ala vei mennessään.”

Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni Heikki Holmberg

Antti Valkonen

Aallosta konetekniikan diplomi-insinööriksi 2016 valmistunut ja filosofian tohtoriksi Princetonin yliopistossa 2023 väitellyt Antti Valkonen kannustaa kansainvälisyyteen. ”Toivon että esimerkkini rohkaisee opiskelijoita lähtemään maailmalle valmistuttuaan. Kilpailu saattaa olla kovaa, mutta sitä ei kannata pelätä."

Insinööritieteiden korkeakoulun vuoden alumni Antti Valkonen

Juha-Pekka Pitkänen

Juha-Pekka Pitkänen, Solar Foodsin teknologiajohtaja ja yksi yrityksen perustajista, ammentaa työhönsä kaikkea Otaniemessä oppimaansa. "Tällä hetkellä rakennamme Vantaan Vehkalaan demonstrointilaitosta, joka on suuri investointi. Yrityksessä on kyse vetytaloudesta, jossa hyödynnämme hiilidioksidia ja uusiutuvaa energiaa." 

Kemian tekniikan korkeakoulun vuoden alumni Juha-Pekka Pitkänen

Päivi Hurttia

Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Päivi Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisessä komiteassa hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.

Vuoden MBA alumni Päivi Hurttia

Aiempia korkeakoulujen vuoden alumneja

Vaaleatukkainen nainen mustassa mekossa seisoo ulkona ja hymyilee, taustalla betonisia rakenteita
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Vuoden alumni on Katja Soini

Muotoilun ammattilainen toimii rakennetun ympäristön parissa Senior Advisor -roolissa AFRYllä ja muotoilun asiantuntijajärjestö Ornamon puheenjohtajana. Hän iloitsee siitä, että muotoilu ymmärretään nykyään keskeiseksi tekijäksi myös yritysten johtamisessa.
Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni Pekka Tiitinen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni 2022 Pekka Tiitinen: Sähköala mahdollistaa monipuoliset uramahdollisuudet

ABB Oy:n toimitusjohtaja kannustaa jo opintojen aikana tutustumaan yrityselämään monipuolisesti, sillä erinäköiset työtehtävät opettavat paljon.
Siniseen asun pukeutunut Maija Jokela istumassa pyöreän pöydän ääressä neuvotteluhuoneessa, taustalla suuren sohvan oranssi selkänoja.
Aalto Magazine Julkaistu:

Alumni Maija Jokelan työ näkyy kaupungilla

Rakennusala on mainettaan monipuolisempi, oppi Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Maija Jokela jo ensimmäisessä kesätyössään.
Maija Jokela
Nimitykset Julkaistu:

Rakennusalan vaikuttaja Maija Jokela on nimitetty Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumniksi 2022

”Kestävä kehitys ja energiatehokkuus ovat rakennusalan hankkeissa suunnittelun ytimessä. Yhdessä Aalto-yliopiston kanssa teemme työtä sen eteen, että otamme harppauksia myös näissä teemoissa.”
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: