Ajankohtaista

Aalto-yliopisto tarjoaa uusia apurahoja ja maksuttomia erillisopintoja Ukrainan yliopisto-opiskelijoille

Tältä sivulta löydät ohjeet apurahan ja maksuttoman erillisopinto-oikeuden hakemiseen Aalto-yliopistosta. Haut on tarkoitettu ukrainalaisille yliopisto-opiskelijoille ja Ukrainasta turvapaikan saaneille yliopisto-opiskelijoille, joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.
lue and yellow flags by Kalle Kataila
Siniset ja keltaiset liput, Kalle Kataila 03032022

Kuka voi hakea

Ilmainen erillisopinto-oikeus 

Ilmainen erillisopinto-oikeus voidaan myöntää ukrainalaiselle tai Ukrainasta turvapaikan saaneelle yliopisto-opiskelijalle, jolla on voimassa oleva tutkintoon oikeuttava opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa ja jonka opinnot ovat keskeytyneet Ukrainan sodan vuoksi.

Lisätietoa kriteereistä ja hakemisesta alla.

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille

Aallon ukrainalaiset erillisopinto-opiskelijat voivat hakea apurahaa syyslukukaudelle 2024. Apuraha on 800 euroa kuukaudessa. Apurahoja tarjotaan kelpoisille hakijoille niin kauan kuin varoja on käytettävissä. Apurahat jaetaan kelpoisten hakemusten saapumisjärjestyksessä. 

Hakeaksesi apurahaa, tarvitset joko:

• Voimassa olevan maksuttoman erillisopinto-oikeuden syyslukukaudelle 2024 Aallossa, valittuja opintojaksoja vähintään 10 opintopistettä, tai

• vireillä olevan kelpoisen hakemuksen ilmaiselle erillisopinto-oikeudelle syyslukukaudelle 2024 Aallossa, valittuja opintojaksoja vähintään 10 opintopistettä.

Huomioithan että tätä apurahaa voi saada maksimissaan 4 lukukautta (2 lukuvuotta). Jos olet jo saanut apurahaa maksimi 4 lukukautta, et ole kelpoinen hakemaan tai saamaan lisää apurahaa ilmaisille erillisopinto-oikeuksille Aalto-yliopistolta ja sinun tulisi katsoa sivu: Kelan etuudet Ukrainasta sotaa paenneille.

Lisätietoa apurahan kriteereistä ja haku-prosessista alla.

Miten hakea

Hakuaika

Ilmaiset erillisopinto-oikeudet

12. kesäkuuta 2023 – 30. elokuuta 2024.

Huomioithan, että hakemus tulisi jättää hyvissä ajoin ennen kurssien alkamista. Suosittelemme että jätät hakemuksen viimeistään 3 viikkoa ennen suunniteltua opintojen alkua.

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille

15. kesäkuuta - 31. heinäkuuta 2024 (syyslukukauden 2024 apurahoille)

Apurahaa syyslukukaudelle 2024 voi hakea ainoastaan yllä ilmoitettuna hakuaikana.

Päätökset apurahoista tiedotetaan suoraan hakijoille elokuussa 2024.

Haku kevätlukukauden 2025 apurahoille voidaan ilmoittaa marraskuussa 2024 mikäli Aalto jatkaa apurahojen tarjontaa ja käytettävissä olevia varoja riittää.

Tarvittavat hakudokumentit

Ilmaiset erillisopinto-oikeudet

 1. Hakijan oma selvitys tai hakijan kotiyliopiston antama selvitys opintojen pääaineesta, sisällöistä, opintomenestyksestä, opintojen alkamisajankohdasta ja tavoitetutkinnosta
 2. Mahdollinen tutkintotodistus, opintosuoritusote tai muu vastaava (esim. valokuva tai kuvakaappaus)
 3. Alustava opintosuunnitelma, jonka hakijat voivat tehdä valitsemalla sopivia opintojaksoja Aalto-yliopiston kouluissa tarjolla olevista opinnoista (katso koulukohtaiset listat tarjottavista opintojaksoista alla)
 4. Kopio, valokuva tai kuvakaappaus passista.

Ukrainasta tulevat erillisopiskelijat voivat hakea tarjotuille opintojaksoille jos heillä on tarvittavat esitiedot, osaaminen ja taidot osallistumiseen. Tarjottavat opintojaksot ovat pääosin englanninkielisiä maisteritason kursseja.

Kandidaattitutkinnon loppuvaiheessa olevat opiskelijat voivat suorittaa maisteritason opintojaksoja mikäli täyttävät opintojaksojen esitietovaatimukset. 

Opintojaksoilla voi olla osallistumisrajoituksia koskien esim. opiskelijamääriä, priorisointia tiettyihin pääaineisiin tai koulun tutkinto-opiskelijoihin. Hakijoita tiedotetaan rajoituksista hakemuksen ja opintosuunnitelman tarkastamisen yhteydessä.

Listat tarjolla olevista opintojaksoista:

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille

Täytä ja lähetä apurahan hakemuslomake alla olevasta linkistä.

Linkki hakulomakkeeseen

Hakulomake ilmaisille erillisopinnoille

Hakulomake apurahalle (ilmaisiin erillisopintoihin) (linkki auki 15.6 - 31.7.2024)

Valintakriteerit ja prosessi

Erillisopinto-oikeus

Ilmaisen erillisopinto-oikeuden myöntäminen perustuu:

 • hakemukseen,
 • alustavaan opintosuunnitelmaan,
 • aikaisempien opintojen sisältöön,
 • aikaisempien opintojen määrään,
 • englanninkielen taitoon,
 • ja/tai mahdollisesti haastatteluun.

Hakija tarvitsee riittävän englanninkielen taidon opinnoilleen Aallossa.

Opinto-oikeudet tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä valintakriteerit täyttäville hakijoille niin pitkälle kuin paikkoja riittää.

Hakijoita tiedotetaan päätöksestä normaalisti 3 viikon sisällä hakukriteerit täyttävän hakemuksen jättämisestä, lukukauden lopussa lomajaksoilla hakemusten käsittely saattaa kestää pidempään.

Tärkeää: tarjoukset opinto-oikeudelle ovat voimassa 3 viikkoa (hakijalle lähetettävän sähköposti-ilmoituksen päivämäärästä), ja menetetään jos niitä ei hyväksytä ko. ajan kuluessa.

Apuraha

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille tarjotaan hakukelpoisille hakijoille niin kauan kuin varoja on käytettävissä, hakemusten saapumisjärjestyksessä, maksimissaan 4 lukukautta (2 lukuvuotta).

Jotta voit hakea apurahaa tarvitset joko

• voimassa olevan maksuttoman erillisopinto-oikeuden syyslukukaudelle 2024 Aallossa, valittuja opintojaksoja vähintään 10 opintopistettä, tai

• vireillä olevan kelpoisen hakemuksen maksuttomalle erillisopinto-oikeudelle syyslukukaudelle 2024 Aallossa, valittuja opintojaksoja vähintään 10 opintopistettä.

Apuraha voidaan myöntää vain Suomessa asuville ja Aalto-yliopistossa opiskeleville opiskelijoille.

Apurahapäätökset tiedotetaan hakijoille elokuun 2024 aikana.

Tärkeää: tarjoukset  apurahalle ovat voimassa 3 viikkoa (hakijalle lähetettävän sähköposti-ilmoituksen päivämäärästä), ja menetetään jos niitä ei hyväksytä ko. ajan kuluessa.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinto-oikeus alkaa kun hakija on hyväksytty opiskelijaksi Aalto-yliopistoon. Opinto-oikeus päättyy viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Apurahan alkaminen ja kesto

Apurahat myönnetään pääsääntöisesti 2024 elokuun alusta joulukuun loppuun, edellyttäen opiskelua Aallossa samana aikana. 

Ensimmäinen apurahan erä saadaan maksuun todennäköisesti 2024 syyskuun aikana, edellyttäen että apurahan saaja on ilmoittautunut vähintään yhdelle Aallon opintojaksolle syyslukukaudelle 2024.

Mitä voi opiskella

Erillinen opinto-oikeus mahdollistaa yksittäisten opintojaksojen ja moduulien (esimerkiksi sivuaineen) suorittamisen, mutta ei tutkintoa.

Opiskelijat voivat hakea Aallon kandidaatti- ja maisteriohjelmiin osana normaalia opiskelijavalintaa. Lisätietoja hakemisesta löytyy täältä: Opiskelu Aallossa | Aalto-yliopisto.

Lisätietoja

Kysymykset ja lisätietopyynnöt voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

Ukrainan sota

Kokoamme tälle sivulle tietoa, miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Aalto-yliopiston toimintaan.

Read more
Blue and yellow flags.

Avoimen yliopiston opinnot maksutta Ukrainan kansalaisille

Avoimen yliopiston opinnot ovat maksuttomia Ukrainan kansalaisille 31.7.2025 saakka.

Read more
Blue and yellow Aalto University flags
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: