Ajankohtaista

Aalto-yliopisto tarjoaa uusia apurahoja ja maksuttomia erillisopintoja Ukrainan yliopisto-opiskelijoille

Tältä sivulta löydät ohjeet apurahan ja maksuttoman erillisopinto-oikeuden hakemiseen Aalto-yliopistosta. Haut on tarkoitettu ukrainalaisille yliopisto-opiskelijoille ja Ukrainasta turvapaikan saaneille yliopisto-opisikelijoille, joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.
lue and yellow flags by Kalle Kataila
Siniset ja keltaiset liput, Kalle Kataila 03032022

Kuka voi hakea

Ilmainen erlllisopinto-oikeus 

Ilmainen erillsopinto-oikeus voidaan myöntää ukrainalaiselle tai Ukrainasta turvapaikan saaneelle yliopisto-opiskelijalle, jolla on voimassa oleva tutkintoon oikeuttava opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa ja jonka opinnot ovat keskeytyneet Ukrainan sodan vuoksi.

Lisätietoa kriteereistä ja prosessista alla.

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille

Aallon ukrainalaiset erillisopinto-opiskelijat voivat hakea apurahaa syyslukukaudelle 2023. Apuraha on 800 euroa kuukaudessa. Apurahoja tarjotaan kelpoisille hakijoille niin kauan kuin tarvittavia varoja on käytettävissä. Apurahat jaetaan kelpoisten hakemusten saapumisjärjestyksessä. 

Hakeaksesi apurahaa, tarvitset joko:

• Voimassa olevan maksuttoman erillisopinto-oikeuden koko syyslukukaudelle 2023 Aallossa (so.valittuja kursseja pitää olla sekä I että II periodille), tai

• vireillä olevan kelpoisen hakemuksen ilmaiselle erillisopinto-oikeudelle koko syyslukukaudeksi 2023 (so. valittuja kursseja pitää olla sekä I että II periodille)

Lisätietoa apurahan kriteereistä ja hakuprosessista alla.

Miten hakea

Hakuaika

Ilmaiset erillisopinto-oikeudet

12. kesäkuuta 2023 – 30. elokuuta 2024.

Huomioithan, että hakemus tulisi jättää hyvissä ajoin ennen kurssien alkamista. Suosittelemme että jätät hakemuksen viimeistään 3 viikkoa ennen suunniteltua opintojen alkua.

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille

15. kesäkuuta - 31. heinäkuuta 2023.

Huomioithan että apurahaa syyslukukaudelle 2023 voi hakea ainoastaan yllä ilmoitettuna hakuaikana.

Lisähakukierroksia voidaan julkistaa marraskuussa 2023 ja kesäkuussa 2024 (2024 kevät- ja syyslukukauden apurahoille) käytettävissä olevien varojen mukaan.

Tarvittavat hakudokumentit

Ilmaiset erillisopinto-oikeudet

 1. Hakijan oma selvitys tai hakijan kotiyliopiston antama selvitys opintojen pääaineesta, sisällöistä, opintomenestyksestä, opintojen alkamisajankohdasta ja tavoitetutkinnosta
 2. Mahdollinen tutkintotodistus, opintosuoritusote tai muu vastaava (esim. valokuva tai kuvakaappaus)
 3. Alustava opintosuunnitelma, jonka hakijat voivat tehdä valitsemalla sopivia kursseja Aalto-yliopiston kouluissa tarjolla olevista opinnoista (katso koulukohtaiset listat tarjottavista kursseista alla)
 4. Kopio, valokuva tai kuvakaappaus passista.

Ukrainasta tulevat erillisopiskelijat voivat hakea tarjotuille kursseille jos heillä on tarvittavat esitiedot, osaaminen ja taidot kurssille osallistumiseen. Tarjottavat kurssit ovat pääosin englanninkielisiä maisteritason kursseja.

Kandidaattitutkinnon loppuvaiheessa olevat opiskelijat voivat suorittaa maisteritason kursseja mikäli täyttävät kurssien esitietovaatimukset. 

Kursseilla voi olla osallistumisrajoituksia koskien esim. opiskelijamääriä, priorisointia tiettyihin pääaineisiin tai koulun tutkinto-opiskelijoihin. Hakijoita tiedotetaan rajoituksista hakemuksen ja opintosuunnitelman tarkastamisen yhteydessä.

Kurssilistat:

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille

Täytä ja lähetä apurahan hakemuslomake alla olevasta linkistä.

Linkki hakulomakkeeseen

Hakulomake ilmaisille erillisopinnoille

Hakulomake apurahalle (ilmaisiin erillisopintoihin) 

Valintakriteerit ja prosessi

Erllisopinto-oikeus

Ilmaisen erillisopinto-oikeuden myöntäminen perustuu:

 • hakemukseen,
 • alustavaan opintosuunnitelmaan,
 • aikaisempien opintojen sisältöön,
 • aikaisempien opintojen määrään,
 • englanninkielen taitoon,
 • ja/tai mahdollisesti haastatteluun.

Hakija tarvitsee riittävän englanninkielen taidon opinnoilleen Aallossa.

Opinto-oikeudet tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä valintakriteerit täyttäville hakijoille niin pitkälle kuin paikkoja riittää.

Hakijoita tiedotetaan päätöksestä normaalisti 3 viikon sisällä hakukriteerit täyttävän hakemuksen jättämisestä, kesäaikana hakemusten käsittely saattaa kestää pidempään.

Tärkeää: tarjoukset opinto-oikeudelle ovat voimassa 3 viikkoa (hakijalle lähetettävän sähköposti-ilmoituksen päivämäärästä), ja menetetään jos niitä ei hyväksytä ko. ajan kuluessa.

Apuraha

Apurahat ilmaisille erillisopinto-oikeuksille tarjotaan hakukelpoisille hakijoille niin kauan kuin varoja on käytettävissä, hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Jotta voit hakea apurahaa tarvitset  joko

• Voimassa olevan, ilmaisen erillsiopinto-oikeuden koko syyslukukaudelle 2023 Aallossa (so. kursseja pitää olla valittuna periodille I ja II), tai

• vireillä olevan kelpoisen hakemuksen ilmaiselle erillisopinto-oikeudelle koko syyslukukaudelle 2023 (so. kursseja pitää olla valittuna periodille I ja II).

Apuraha voidaan myöntää vain Suomessa asuville ja Aalto-yliopistossa opiskeleville opiskelijoille.

Apurahapäätökset tiedotetaan hakijoille elokuun 2023 aikana.

Tärkeää: tarjoukset  apurahalle ovat voimassa 3 viikkoa (hakijalle lähetettävän sähköposti-ilmoituksen päivämäärästä), ja menetetään jos niitä ei hyväksytä ko. ajan kuluessa.

Katso tästä prosessikartta apurahan kriteereistä ja hakuprosessista.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinto-oikeus alkaa kun hakija on hyväksytty opiskelijaksi Aalto-yliopistoon. Opinto-oikeus päättyy viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Apurahan alkaminen ja kesto

Apurahat myönnetään pääsääntöisesti elokuun alusta joulukuun 2023 loppuun, edellyttäen opiskelua Aallossa samana aikana. 

Ensimmäinen apurahan erä saadaan maksuun todennäköisesti vasta syyskuussa, mutta kattaa sekä elo- että syyskuun apurahan.

Mitä voi opiskella

Erillinen opinto-oikeus mahdollistaa yksittäisten kurssien ja moduulien (esimerkiksi sivuaineen) suorittamisen, mutta ei tutkintoa.

Opiskelijat voivat hakea Aallon kandidaatti- ja maisteriohjelmiin osana normaalia opiskelijavalintaa. Lisätietoja hakemisesta löytyy täältä: Opiskelu Aallossa | Aalto-yliopisto.

Lisätietoja

Kysymykset ja lisätietopyynnöt voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

Ukrainan sota

Kokoamme tälle sivulle tietoa, miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Aalto-yliopiston toimintaan. Täydennämme sivua säännöllisesti.

Read more
Blue and yellow flags.

Avoimen yliopiston opinnot maksutta Ukrainan kansalaisille

Avoimen yliopiston opinnot ovat maksuttomia Ukrainan kansalaisille 31.7.2024 saakka.

Read more
Blue and yellow Aalto University flags
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: