Ajankohtaista

Aalto-yliopisto tarjoaa maksuttomia erillisopintoja Ukrainan yliopisto-opiskelijoille - haku auki

Tältä sivulta löydät ohjeet maksuttoman erillisopinto-oikeuden hakemiseen Aalto-yliopistosta. Haku on suunnattu ukrainalaisille yliopisto-opiskelijoille, joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.

Kuka voi hakea

Opinto-oikeus voidaan myöntää opiskelijalle, jolla on voimassa oleva tutkintoon oikeuttava opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa ja Ukrainan kansalaisuus tai Ukrainan myöntämä turvapaikka, ja jonka opinnot ovat keskeytyneet Ukrainan sodan vuoksi.

Miten hakea

Hakuaika

17. joulukuuta 2022 – 11. kesäkuuta 2023 (15.00, Suomen aikaa: GMT +3:00, 26 Maaliskuuta 2023 eteenpäin: GMT +3:00). Haku on auki.

Huomioithan, että hakemus tulisi jättää hyvissä ajoin ennen kurssien alkamista. Suosittelemme että jätät hakemuksen viimeistään 3 viikkoa ennen suunniteltua opintojen alkua.

Pyydettävät hakudokumentit

 1. Hakijan oma selvitys tai hakijan kotiyliopiston antama selvitys opintojen pääaineesta, sisällöistä, opintomenestyksestä, opintojen alkamisajankohdasta ja tavoitetutkinnosta
 2. Mahdollinen tutkintotodistus, opintosuoritusote tai muu vastaava (esim. valokuva tai kuvakaappaus)
 3. Alustava opintosuunnitelma, jonka hakijat voivat tehdä valitsemalla sopivia kursseja Aalto-yliopiston kouluissa tarjolla olevista opinnoista (katso koulukohtaiset listat tarjottavista kursseista alla)
 4. Kopio, valokuva tai kuvakaappaus passista.

Ukrainasta tulevat erillisopiskelijat voivat hakea tarjotuille kursseille jos heillä on tarvittavat esitiedot, osaaminen ja taidot kurssille osallistumiseen. Tarjottavat kurssit ovat pääosin englanninkielisiä maisteritason kursseja.

Kandidaattitutkinnon loppuvaiheessa olevat opiskelijat voivat suorittaa maisteritason kursseja mikäli täyttävät kurssien esitietovaatimukset. 

Kursseilla voi olla osallistumisrajoituksia koskien esim. opiskelijamääriä, priorisointia tiettyihin pääaineisiin tai koulun tutkinto-opiskelijoihin. Hakijoita tiedotetaan rajoituksista hakemuksen ja opintosuunnitelman tarkastamisen yhteydessä.

Kurssilistat:

Linkki hakulomakkeeseen

Hakulomake

Valintakriteerit ja prosessi

Opinto-oikeuden myöntäminen perustuu:

 • hakemukseen,
 • alustavaan opintosuunnitelmaan,
 • aikaisempien opintojen sisältöön,
 • aikaisempien opintojen määrään,
 • englanninkielen taitoon,
 • ja/tai mahdollisesti haastatteluun.

Hakija tarvitsee riittävän englanninkielen taidon opinnoilleen Aallossa.

Opinto-oikeudet tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä valintakriteerit täyttäville hakijoille niin pitkälle kuin paikkoja riittää.

Hakijoita tiedotetaan valinnan tuloksista niin pian kuin mahdollista hakukriteerit täyttävän hakemuksen jättämisestä, normaalisti 3 viikon sisällä.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinto-oikeus alkaa kun hakija on hyväksytty opiskelijaksi Aalto-yliopistoon. Opinto-oikeus päättyy viimeistään 31. joulukuuta 2023.

Mitä voi opiskella

Erillinen opinto-oikeus mahdollistaa yksittäisten kurssien ja moduulien (esimerkiksi sivuaineen) suorittamisen, mutta ei tutkintoa.

Opiskelijat voivat hakea Aallon kandidaatti- ja maisteriohjelmiin osana normaalia opiskelijavalintaa.

Lisätietoja

Kysymykset ja lisätietopyynnöt voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu