Ajankohtaista

Aalto-yliopisto tarjoaa maksuttomia erillisopintoja Ukrainan yliopisto-opiskelijoille - haku auki

Tältä sivulta löydät ohjeet maksuttoman erillisopinto-oikeuden hakemiseen Aalto-yliopistosta. Haku on suunnattu ukrainalaisille yliopisto-opiskelijoille, joiden opinnot ovat keskeytyneet sodan vuoksi.

Kuka voi hakea

Opinto-oikeus voidaan myöntää opiskelijalle, jolla on voimassa oleva tutkintoon oikeuttava opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa ja Ukrainan kansalaisuus tai Ukrainan myöntämä turvapaikka, ja jonka opinnot ovat keskeytyneet Ukrainan sodan vuoksi.

Miten hakea

Hakuaika

26. elokuuta – 16. joulukuuta 2022 (15.00, Suomen aikaa: GMT +3:00). Haku on auki.

Huomioithan, että hakemus tulisi jättää hyvissä ajoin ennen kurssien alkamista. Suosittelemme että jätät hakemuksen viimeistään 3 viikkoa ennen suunniteltua opintojen alkua.

Pyydettävät hakudokumentit

 1. Kopio tutkintotodistuksesta ja/tai opintorekisteriote (tai jokin muu opintoja kuvaava dokumentti) TAI vapaamuotoinen kuvaus opinnoista (jonka hakija voi esimerkiksi kirjoittaa itse)
 2. Kopio, valokuva tai kuvankaappaus hakijan passista
 3. Muita oleellisia dokumentteja, esimerkiksi todistus englanninkielen testistä
 4. Alustava opintosuunnitelma, jonka hakijat voivat tehdä valitsemalla sopivia kursseja Aalto-yliopiston kouluissa tarjolla olevista opinnoista.

Ukrainasta tulevat erillisopiskelijat voivat hakea tarjotuille kursseille jos heillä on tarvittavat esitiedot, osaaminen ja taidot kurssille osallistumiseen. Tarjottavat kurssit ovat pääosin englanninkielisiä maisteritason kursseja.

Kandidaattitutkinnon loppuvaiheessa olevat opiskelijat voivat suorittaa maisteritason kursseja mikäli täyttävät kurssien esitietovaatimukset. 

Kursseilla voi olla osallistumisrajoituksia koskien esim. opiskelijamääriä, priorisointia tiettyihin pääaineisiin tai koulun tutkinto-opiskelijoihin. Hakijoita tiedotetaan rajoituksista hakemuksen ja opintosuunnitelman tarkastamisen yhteydessä.

Kurssilistat:

Linkki hakulomakkeeseen

Hakulomake

Valintakriteerit ja prosessi

Opinto-oikeuden myöntäminen perustuu:

 • hakemukseen,
 • alustavaan opintosuunnitelmaan,
 • aikaisempien opintojen sisältöön,
 • aikaisempien opintojen määrään,
 • englanninkielen taitoon,
 • ja/tai mahdollisesti haastatteluun.

Hakija tarvitsee riittävän englanninkielen taidon opinnoilleen Aallossa.

Opinto-oikeudet tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä valintakriteerit täyttäville hakijoille niin pitkälle kuin paikkoja riittää.

Hakijoita tiedotetaan valinnan tuloksista niin pian kuin mahdollista hakukriteerit täyttävän hakemuksen jättämisestä, normaalisti 3 viikon sisällä.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinto-oikeus alkaa kun hakija on hyväksytty opiskelijaksi Aalto-yliopistoon. Opinto-oikeus päättyy viimeistään 31. heinäkuuta 2023.

Mitä voi opiskella

Erillinen opinto-oikeus mahdollistaa yksittäisten kurssien ja moduulien (esimerkiksi sivuaineen) suorittamisen, mutta ei tutkintoa.

Opiskelijat voivat hakea Aallon kandidaatti- ja maisteriohjelmiin osana normaalia opiskelijavalintaa.

Lisätietoja

Kysymykset ja lisätietopyynnöt voi lähettää osoitteeseen: [email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu