Aalto Online Learning - Online Hybrid Lab

Aalto Online Learning

Aalto Online Learning on strateginen opetuksen kehityshanke, joka kehittää uraauurtavia verkko-oppimisen ja sulautuvan oppimisen kokemuksia, ja näin parantaa oppimistuloksia Aalto-yliopistossa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii dos. Tomi Kauppinen ja sen koordinaatioryhmän puheenjohtaja on prof. Lauri Malmi.
A person using VR headset

Aalto Online Learningin tausta

Projekti alkoi tammikuussa 2016 yhdeksällä pilotilla kaikissa Aalto-yliopiston kouluissa sekä Kielikeskuksessa. Tavoitteena on tutkia ja arvioida uusia edistyneitä teknisiä ratkaisuja ja pedagogisia malleja verkko-oppimista ja sulautuvaa oppimista varten. Parhaat käytännöt ja mallit viedään käytäntöön tehostamaan opiskelijoiden ja opettajien työtä.

Tällaisia malleja ovat esimerkiksi interaktiivisten verkkomateriaalien yhdistäminen intensiivisiin lähiopetustunteihin ja verkkofoorumit, joissa luodaan oppimissisältöjä ja analysoidaan oppimistuloksia. Vuoden 2020 toukokuuhun mennessä projektissa on ollut mukana yli 230 pilottia ja auttanut kehittämään jopa 270 kurssia. 

Tulevaisuuden opetus ja oppiminen

Aalto Online Learning luo uutta kulttuuria, jossa digitalisaation hyödyt viedään opetukseen ja oppimiseen. Vuorovaikutus opiskelijoiden kanssa on yksi yliopistojen parhaista valteista, jota ei haluta menettää. Opetusresurssit tulee kohdentaa tehtäviin, joihin ne sopivat parhaiten. Monet jokapäiväiset tehtävät voidaan automatisoida opettajien ajan säästämiseksi. Runsaan interaktiivisen oppimissisällön luominen voi tukea opiskelijoiden omatoimista opiskelua, ja yhteisiä tilaisuuksia voitaisiin käyttää mentorointiin, palautteen antamiseen ja rakentavaan keskusteluun.

Kahdesti vuodessa projekti järjestää ideahaun, jolla kerätään uusia ideoita kursseille ja opetuksen työkaluihin. Haku on avoin kaikille yliopiston opettajille, henkilökunnalle ja opiskelijoille. Parhaat ideat verkko-oppimisen mahdollisuuksiksi, työkaluiksi ja materiaaleiksi ("pilotit") valitaan ja kutsutaan Aalto Online Learningin verkostoon.

Tilaa Aalto Online Learning -uutiskirje ja pysy ajan tasalla tapahtumista ja uutisista!

Pilottien teemat

Projekti kehittää, tutkii ja arvioi useita sulautuvan ja verkko-oppimisen työkaluja ja menettelytapoja. Pilottien aihealueita ovat esimerkiksi:

  • Sulautuva oppiminen
  • Verkko-oppikirjat ja automaattinen arviointi
  • Videotuotanto
  • Pelillistäminen
  • Virtuaalitodellisuus
  • Lisätty todellisuus
  • Sosiaalinen verkkokanssakäyminen

Kurkkaa Aalto Online Learning -pilotteja!

Viimeisin ideahakukierros oli keväällä 2020 ja viimeinen hakupäivä oli 26.3.2020. Lisätietoa ideahauista löydät täältä

Lisätietoja:

Tomi Kauppinen Projektipäällikkö [email protected]

onlinelearning.aalto.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Koulutamme muutoksentekijöitä_We educate gamechangers

Strateginen tavoite: koulutamme muutoksentekijöitä

Aalto-yliopiston oppimisen ja opetuksen alueen strategiahankkeet vuosille 2016-2020 ovat Aalto Online Learning, Learning Challenge Aalto, Programme Attractiveness ja Success of Students.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: