Aalto-käsikirja

Saavutettavuusseloste – Shorthand

Shorthand on Aalto-yliopiston käyttämä kolmannen osapuolen tarjoama ohjelmisto.

Tämä verkkosivusto on tehty Shorthandilla. Shorthand on kolmannen osapuolen tarjoama ohjelmisto, joka on ollut Aalto-yliopiston käytössä 1.1.2021 alkaen. Shorthandin saavutettavuusstandardi on WCAG 2.1, mikä tarkoittaa sen noudattavan viimeisimpiä verkkosisällön saavutettavuusohjeita (englanniksi Web Content Accessibility Guidelines). Shorthand huomioi saavutettavuusohjeet aina, kun ohjelmistossa otetaan käyttöön uusia ominaisuuksia. Tämä käytäntö on linjassa Euroopan Unionin saavutettavuusdirektiivin kanssa.

Shorthand huolehtii siitä, että sivuston käyttökokemus on hyvä kaikenlaisille käyttäjille, ja saavutettavuus korkealla tasolla. Shorthand huolehtii teknisesti mm. seuraavista saavutettavuuteen liittyvistä asioista: helppokäyttöisyys laitteesta ja näytöstä huolimatta, värien saavutettavuus näkövammaisille käyttäjille, sekä otsikkomuotoilujen käyttö tekstin hierarkisuuden merkitsemiseksi.

Aalto-yliopisto pyrkii varmistamaan Shorthandin sisällön saavutettavuuden kaikilta osin, kuten kuvien, kuvituskuvien ja grafiikan kuvailevan tekstivastineen (nk. alternative text) sekä videoiden tekstitysten lisääminen. Parannettavaa on myös PDF-tiedostojen tagien tarkkuudessa ja turvallisuusasetusten lukituksen poistamisessa, kuvien nimeämisessä, sekä kielitunnisteessa, jolla merkitään dokumentin pääkieli.

Aalto-yliopisto on sitoutunut noudattamaan digitaalisen saavutettavuuden standardeja käyttäessään kolmansien osapuolien työkaluja. Digitaalinen saavutettavuus huomioidaan yliopiston käytännöissä ja sen saavuttamiseksi henkilökuntamme huolehtii siitä, että digitaalinen saavutettavuus toteutetaan vastuullisesti.

Jos huomaat puutteita sivuston saavutettavuuteen liittyvissä asioissa, voit laittaa palautetta sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Vastaamme palautteisiin viimeistään kahden viikon kuluessa. 

Tämä seloste on laadittu 21.5.2021.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: