Uutiset

Yritysyhteistyö laajenee kesäopetukseen

Hyväksi havaittua työpajakonseptia jatketaan Protopaja-kurssilla.
auelec_sahkopaja_robottikasi1www_fi.jpg

Sähköpaja-kurssin opiskelijat testaamassa kurssilla rakennetun robottikäden toimivuutta.

Aalto-yliopisto tarjoaa tekniikan alan opetusta myös tulevana kesänä. Tekniikan alan kesäopetukseen on tullut entistä enemmän mukaan yritysten kanssa tehtävät projektityöt. Tästä yhtenä esimerkkinä on ensimmäistä kertaa järjestettävä Protopaja.

– Protopajassa opiskelijat toteuttavat ryhmätyönä prototyyppihankkeen alusta loppuun. Kurssin keskiössä ovat fyysistä maailmaa ja ohjelmistoa yhdistävät hankkeet, kuten esineiden internet, sensorit ja robotit sekä bioinformatiikka-alan aiheet, jotka käsittelevät esimerkiksi potilasdatan analysointia ja keräämistä sensoreilla ja tämän tiedon hyödyntämistä, kurssin vastuuopettaja Sebastian Sonntag kertoo.

Kurssin yritysyhteistyökumppaneille tehtävät hankkeet antavat opiskelijoille hyvän mahdollisuuden tutustua yrityksiin ja verkostoitua sekä saada arvokasta kokemusta yritysmaailmasta.

– Opiskelijoiden into oppia myös käytännön tekemisen avulla on kasvanut viime vuosina. Yrityksillä on mahdollisuus löytää näiden työpajakonseptien ja monitieteisyyden kautta erittäin luovia ja raikkaita ideoita. Toivommekin, että opiskelijat saisivat haastaa omaa luovuuttaan, Sähkötekniikan korkeakoulun opetuksesta vastaava varadekaani Keijo Nikoskinen toteaa.

Kurssi helpottaa osaltaan opiskelijoiden hankalaa kesätyötilannetta vallitsevassa taloustilanteessa, mutta on myös vastaus yrityksistä tulleeseen toiveeseen.

– Yritysten kiinnostus olla mukana vuorovaikutuksessa ja opetuksen tavoitteissa on lisääntynyt viime aikoina, Nikoskinen iloitsee.

Protopaja-kurssi alkaa kesäkuussa

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa suuren suosion saaneen Sähköpaja-kurssin tiloja hyödynnetään Protopaja-kurssilla.

Kurssilla on yrityksistä mukana tällä hetkellä Klick Technologies, Planmeca, Futurice ja Nettitutka. Asiakas, joka voi olla yritys tai tutkimusryhmän vetäjä antaa kurssin opiskelijaryhmälle tehtävän, jota selvitetään opettajien avustuksella. Yrityksen edustajat ovat tervetulleita opettajiksi omille ryhmilleen siinä laajuudessa kuin haluavat.

– Yrityksen yhteyshenkilön on oltava tavoitettavissa erityisesti kurssin alkuvaiheessa, mutta esimerkiksi lomakuukaudeksi mielletyn heinäkuun ajan opiskelijat kykenevät työskentelemään hyvin itsenäisesti. Ilmoittautumisaikaa on kesäkuun alkuun saakka, Sonntag kertoo.

Lisätietoa Protopaja-kurssista ja hakuohjeet opiskelijoille protopaja.aalto.fi

Lisätietoa tekniikan alan kesäopetuksesta.
 

Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
drift trike
Opinnot Julkaistu:

Kiinnostaako Aalto Space ja mekaaninen suunnittelu? Tervetuloa konesuunnitteluprojektin Gaalaan 1.12.

MEC-E1003 Machine Design Project -kurssin opiskelijat esittelevät prototyyppejään yleisölle. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös yhteistyöprojekteja Aalto Space -tiimin ja professori Jaan Praksin kanssa.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.