Uutiset

Yrittäjät rakentavat tulevaisuutta sen ennustamisen sijaan

Kurkista kesän 2021 kurssien kulisseihin Aalto-yliopiston kesäkoulun opettajien kanssa. Aalto Ventures Programin koulutuspäällikkö Lidia Borisova ja yliopisto-opettaja Simo Lahdenne kertovat Entrepreneurial Path -kurssin taustoista. Heidän mukaansa kestävä yrittäjyys ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää kuin nykyisenä täydellisen ennalta-arvaamattomuuden aikana.
Picture of a three students discussing and smiling in front of a laptop at a white high table. Two students are sitting on bar stools and one is standing.

Miksi yrittäjyys on nyt niin tärkeää? 

Yrittäjyys tarkoittaa sitä, että ottaa omistajuuden työstään ja kohtaa uudet haasteet rohkeasti ja kekseliäästi. Yrittäjyydelle tunnusomaista on ketteryys ja halu etsiä jatkuvasti mahdollisuuksia luoda yhteiskunnallista ja taloudellista arvoa, sekä rohkeus tavoitella näitä mahdollisuuksia. Elämme muuttuvassa, monimutkaisessa ja epävarmassa maailmassa, joka on pandemian myötä muuttunut entistä ennustamattomammaksi. Kukaan ei tiedä varmasti, miltä maailma näyttää edes puolen vuoden päästä.

Samanaikaisesti nykyinen tilanne tarjoaa uusia mahdollisuuksia: uusia yrityksiä syntyy samalla kun perinteiset organisaatiot joutuvat muokkaamaan toimintaansa pysyäkseen pystyssä. Työkulttuuri muuttuu kaikkialla ja trendit kuten kaupungistuminen ja globalisaatio kääntyvät päälaelleen. Myrskyisässä maailmantilanteessa yrittäjyystaidot ovat tärkeämpiä kuin koskaan. 

Mitä kestävä yrittäjyys tarkoittaa?

Opetamme Aalto-yliopistossa kestävää ajattelua yrittäjyyden kautta. Yksikin uusi massakulutustuote vaikuttaa negatiivisesti maailmanlaajuisella tasolla, jos se ei luo yhteiskunnallista tai taloudellista arvoa ja johtaa ainoastaan merkittäviin tuottoihin yrityksen omistajille. Me autamme opiskelijoita omaksumaan ajatusmallin siitä, että kaiken, mitä he luovat ja tekevät, tulisi olla kestävää. Alkaen heistä itsestään, aina liiketoimintaan ja ympäristöön saakka. Epävakaa maailmantilanne on täydellinen hetki kyseenalaistaa totuttuja toimintatapoja ja kehittää uusia mullistavia ja vaikuttavia ratkaisuja paremman tulevaisuuden puolesta.

Entrepreneurial Path - Intensiivinen verkkokurssi 2.-13.8.2021

Hae nyt!

Tilaa Aalto-yliopiston kesäkoulun uutiskirje

Kiinnostuitko tästä kurssista ja kesäopinnoista Aalto-yliopistossa? Lue lisää ja hae 30.6.2021 mennessä!

Lue artikkeli kokonaisuudessaan englanniksi

Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa