Uutiset

Yrittäjähenkisyys ja tutkimustyö

Xiao Yu uskoo, että yrittäjähenkinen ihminen pystyy tunnistamaan suuret ongelmat ja yhteisön tarpeet ympärillään tarkkailemalla tiiviisti ja uteliaasti jokapäiväistä, arkista elämää.
Xiao Yu

"Millainen on yrittäjähenkinen ihminen? 

Uskon, että yrittäjähenkinen ihminen pystyy tunnistamaan suuret ongelmat ja yhteisön tarpeet ympärillään tarkkailemalla tiiviisti ja uteliaasti jokapäiväistä, arkista elämää.  

Yrittäjähenkisyys yliopistoympäristössä on kykyä muuttaa tällaiset ongelmat ja tarpeet tutkimuskysymyksiksi ja ymmärtää, kuka tai ketkä hyötyisivät mahdollisista tutkimustuloksista – ja miten.

Tämän oivalluksen tulisi olla yhtä tärkeää kuin tieteen uutuuden. Tutkijan on lisäksi osattava kertoa ideoistaan sujuvasti eri sidosryhmille ja oltava avoin erilaisille yhteistyömuodoille, joita yliopistoekosysteemi tarjoaa. 

Minulle yrittäjähenkisten ajattelumallien omaksuminen on ollut pitkä matka. Opettelen näitä taitoja edelleen ja toivon, että voin tuoda lisää innovaatioita yhteiskuntaan myös tulevaisuudessa. 

Mielestäni Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaisen ympäristön yrittäjähenkisille tutkijoille. Erityisesti innovaatiopalvelut ja Aalto Startup Center ovat olleet hyödyllisiä yhteistyökumppaneita. 

Toistaiseksi olen johtanut kolmea Business Finlandin rahoittamaa TUTL (Research to Business) -hanketta, jotka kattavat teemoja kognitiivisesta teollisesta valmistuksesta digitaaliseen kuntoutukseen.  

Kokemukseni mukaan on aina hyödyllistä ottaa Aallon innovaatio- ja yrittäjäyhteisö mukaan tutkimustyön alkuvaiheessa kaupallisen näkökulman huomioon ottamiseksi.  

He auttavat myös hakemaan TUTL-rahoitusta ja antavat neuvoja hankkeiden toteuttamiseen ja uusien startup-yritysten perustamiseen." 

– Xiao Yu, apulaisprofessori, Sähkötekniikan korkeakoulu

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: