Uutiset

Yrittäjähenkisen ajattelutavan työkalut

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan, eikä kukaan tiedä varmuudella, mitä tapahtuu huomenna, saati kymmenen vuoden kuluttua. Emme voi ennustaa tulevaisuutta, mutta voimme yrittää osallistua sen rakentamiseen. Koordinaattori Tommi Byman Aalto Ventures Program –ohjelmasta uskoo, että yrittäjillä on tässä rakennusurakassa suuri rooli.
AVP

"Meillä AVP:lla puhutaan paljon yrittäjyydestä. Mutta mitä yrittäjyys oikeastaan tarkoittaa? Onko se oman haaveesi periksiantamatonta tavoittelua; unelma, jonka eteen työskentelet lukemattomat unettomat yöt? Ehkä näet edessäsi vain joukon nuoria, jotka vaikuttavat vain heiluttavan käsiään ja suunnittelevan, kuinka ansaita miljoonia mahdollisimman helposti. Tai ehkä se on vain työskentelytapa, johon liittyy hieman vapautta. Mitä tahansa ajatteletkin yrittäjyydestä, se on luultavasti totta jossakin muodossa. Todennäköisesti se on kuitenkin paljon enemmän. Uskomme varmasti, että yrittäjyys – ja yrittäjä – on hyvin laaja käsite, joka ei anna periksi kapeille stereotypioille.  

Meille yrittäjyys tarkoittaa muutakin kuin vain yrityksen perustamista. Yrittäjänä löydät ratkaisuja sieltä, missä muut näkevät vain ongelmia. Menet rohkeasti paikkoihin, joissa kukaan ei ole vielä käynyt, ja otat vastuun omasta työstäsi. Toisin sanoen, pidämme yrittäjyyttä ajattelutapana ja toimintatapana, emme pelkästään ammattina. 

Nuo ajattelu- ja toimintatavat voidaan myös oppia – ja opettaa. Nykyisestä tai tulevasta ammatistaan riippumatta kuka tahansa voi hyötyä yrittäjähenkisyydestä. Nopeasti muuttuvassa maailmassa on äärimmäisen tärkeää olla itseohjautuva ja ymmärtää, mitkä ongelmat täytyy ratkaista ensin. Tämä on yksi suurimmista tavoitteistamme Aalto Ventures Programissa.  

Haluamme tarjota yrittäjähenkisen ajattelutavan työkalut. Siksi AVP, Maki.vc ja Reaktor loivat yhdessä Kiuas-kiihdyttämön kanssa ilmaisen Starting Up –verkkokurssin, joka kattaa startup-yrittäjyyden perusteet muun muassa konkreettisten opetusten ja käytännöllisten esimerkkien avulla.

Lisäksi olemme integroineet yrittäjyyttä myös AVP:n ulkopuolisiin yliopiston kursseihin. Yrittäjyys saadaan helpommin lähestyttäväksi, kun se tuodaan mukaan muun oppiaineen opintoihin, vaikkapa ympäristötekniikkaan tai arkkitehtuuriin. Oman alan ongelmien ratkaiseminen voi tuntua olennaisemmalta kuin yrittäjyyskursseilla käsitellyt ongelmat. Molempien kurssien työkalut ja ideat ovat lopulta kuitenkin melko samanlaisia.    

Tästä näkökulmasta tarkasteltuna yrittäjähenkisyys ei enää ole asia, johon vain harvat ja valitut pystyvät. Kenellä tahansa meistä on näitä ominaisuuksia. Kuka tahansa voi olla tulevaisuuden rakentaja. Me autamme sinua löytämään työkalusi."

– Tommi Byman, koordinaattori, Aalto Ventures Program

Tommi Byman

Uskomme varmasti, että yrittäjyys – ja yrittäjä – on hyvin laaja käsite, joka ei anna periksi kapeille stereotypioille.

Tommi Byman, koordinaattori, Aalto Ventures Program
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: