Uutiset

Yrittäjähenkinen muotoilu

Patricia Naves Pinheirolle yrittäjähenkisyys tarkoittaa pysäyttämättöntä ja uteliasta mieltä, jolla on loputon halu kuvitella uusia skenaarioita. Yrittäjähenkiselle ihmiselle maailma on jatkuvasti täynnä uusia haasteita, jotka edellyttävät uuden tiedon omaksumista.
ARTS

"Muotoilijan, joka on myös yrittäjä, voi olla vaikeaa löytää oikeanlaista tasapainoa aivojen oikean ja vasemman puoliskon välillä. Olin itse jo menestyvä yrittäjä, kun tulin Aalto-yliopistoon Teollisen ja strategisen muotoilun ohjelmaan maisteriopiskelijaksi.

Sekä muotoilijana että yrityksen perustajana näen, että Aallon yhteisö on antanut minulle tietoa, työkaluja ja menetelmiä hallita sekä luovaa että analyyttista puoltani hyvin tasaisesti.  

Aalto on monitieteinen ja pyrkii helpottamaan täydentävän asiantuntemuksen saatavuutta kaikissa laitoksissaan. Opiskelijalla on mahdollisuus tutkia eri aloja ja räätälöidä opintojaan tavoitteidensa mukaisesti. Tämä pääsy erilaisille aloille on yksi avaintekijöistä yrittäjähenkisyyden edistämisessä yhteisössämme.  

Määrittelen yrittäjähenkisyyden pysäyttämättömäksi ja uteliaaksi mieleksi, jolla on loputon halu kuvitella uusia skenaarioita. Yrittäjähenkiselle ihmiselle maailma on jatkuvasti täynnä uusia haasteita, jotka edellyttävät uuden tiedon omaksumista. 

Aalto-yliopisto tukee ihmisten yrittäjähenkisyyttä myös tutkimuksessa. Pidän suurena etuoikeutena sitä, että olen saanut mahdollisuuden olla tutkija ja samalla haastaa ja ylläpitää omaa yrittäjähenkistä ajattelumalliani.

Aalto-yliopiston tohtorikoulutettavana löydän tutkimusryhmässäni tilaa etsiä tutkimusaiheita ja näkökulmia, jotka hyödyttävät kokemustani yrittäjänä. 

Tutkimusryhmäni SDIM (Strategic Design Integration Management) pyrkii tekemään tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa. Tutkimuksessa on siten usein myös yrittäjähenkinen ulottuvuus."  

– Patricia Naves Pinheiro, vieraileva tutkija, Muotoilun laitos

Patricia Pinheiro

Pidän etuoikeutena sitä, että olen saanut mahdollisuuden olla tutkija ja samalla ylläpitää yrittäjähenkistä ajattelumalliani.

Patricia Naves Pinheiro, vieraileva tutkija, Muotoilun laitos
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: