Uutiset

Yliopisto ei ollutkaan pelkkää teoriaa – englanninkielinen kandiohjelma ja opiskelijaelämä imaisivat Johan Sarpoman mukaansa

Ohjelmointi, elektroniikkarakentelu ja kansainvälisyys ovat Johanin mielestä parasta englanninkielisessä Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelmassa. 
Johan Sarpoma standing in front of brick wall.
Johan Sarpoman mielestä ohjelmointi on kiinnostavaa, koska siinä pääsee haastamaan aivoja. Kuva: Veera Ihalainen

Toisen vuoden opiskelijaJohan Sarpoma on aina ollut kiinnostunut tekniikasta ja pitänyt asioiden rakentelusta, minkä vuoksi tekniikan ala tuntui hänestä luontevalta vaihtoehdolta. Johan yllättyi iloisesti, mitä kaikkea mielenkiintoista kursseilla pääsee tekemään ja miten paljon yliopistossa opiskelu eroaa lukio-opinnoista. Myös opiskelijaelämä, teekkarikulttuuri ja kiltatoiminta ovat tehneet Johaniin suuren vaikutuksen.

Miksi valitsit Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelman?

Halusin valita englanninkielisen ohjelman, sillä englanniksi opiskeleminen on minulle luontevaa. Olen pyörinyt paljon kansainvälisissä piireissä, sillä asuin kolme vuotta Oslossa ja kävin englanninkielisen lukion.

Tekniikka on aina kiinnostanut minua, ja olen tykkään tutkia ja tehdä erilaisia tietokonehommia. Digital Systems and Design vaikutti monipuoliselta, eikä siinä tarvinnut tietää ihan tarkalleen, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä.

Mikä on ollut opinnoissa mielenkiintoisinta?

Koska lukio-opinnot olivat lähinnä teoriaa, olen yllättynyt, millaista yliopistossa opiskelu on ollut ja mitä kaikkea uutta olen päässyt tekemään. Yksi mielenkiintoisimmista aiheista on ollut ohjelmointi. Haluan syventyä siihen enemmänkin ja siksi hain tietotekniikan sivuaineeseen. Ohjelmointi on sopivan jännää ja siinä pääsee haastamaan aivoja. Myös konkreettinen tekeminen eli sähkörakentelu on ollut todella kiinnostavaa!

Opiskelijaelämä opintojen ulkopuolella on myös ollut iso ja positiivinen yllätys. Kiltatoiminta ja teekkarikulttuuri ovat imaisseet minut mukaansa. Toimin AS-killassa dokumentoijana, eli otan kuvia tapahtumistamme. Kuvaaminen on ollut pitkään kiinnostuksen kohteeni ja on ollut kiva päästä opintojen ohessa toteuttamaan myös sitä.

Mikä on ollut mieleenpainuvin kurssi? Miksi?

Käytännön kurssit ovat mielestäni parhaita, ja niistä mielenpainuvin kurssi on ollut ensimmäisen vuoden projektikurssi, nykyiseltä nimeltään Design Thinking and Electronic Prototyping. Se oli ensimmäinen kurssi, jossa tehtävänä oli rakentaa jotain toimivaa ja hyödyllistä Arduino-elektroniikka-alustoilla. Kurssissa parasta oli, että siinä pääsi koodailemaan, suunnittelemaan ja rakentamaan elektroniikkaa.

Opiskelijaelämä täällä on huikeaa, sillä Otaniemi on todella uniikki paikka.

Johan Sarpoma

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Firmojen ja kanssaopiskelijoiden kanssa juttelemalla oppii enemmän siitä, millaisia yrityksiä alalla on. Opinnoissa tapaa erilaisia ihmisiä ja verkostoa tulee luotua huomaamatta. Koulu ja kilta järjestävät myös paljon erilaisia rekrytapahtumia, mutta en ole vielä itse ehtinyt niissä käydä.

Olen miettinyt, uskallanko hakea töitä, vaikka en osaa vielä kaikkea. Sain asiaan hyvän neuvon opinto-ohjaajaltani. Hän muistutti, että kun firmat hakevat opiskelijoita töihin, he investoivat ensisijaisesti henkilöihin. Tämä on ollut minulle tärkeä oppi työelämästä.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Vaikka en itse tiedä tarkalleen, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, yleisesti ottaen tekniikan alan tulevaisuus on kirkas.

Suosittelen hakeutumaan tähän englanninkielisiin kandiohjelmaan, koska meillä on mukavan kansainvälinen ja jännä tunnelma. Aalto-yliopisto on lähtökohtaisesti hyvä paikka kaikelle tekemiselle ja täällä on hyvät resurssit toteuttaa vaikka mitä! Myös opiskelijaelämä täällä on huikeaa, sillä Otaniemi on todella uniikki paikka.

Kiinnostaako opiskelu Aallossa? Tilaa uutiskirje! 

Seuraa meitä

Lue lisää

Tutustu tarkemmin pääaineeseen tai katso kaikki Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat koulutusohjelmat. 

Aalto University / students in the corridor / photography Aino Huovio

Digital Systems and Design, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Digital Systems and Design -pääaine kouluttaa erilaisten digitaalisten järjestelmien asiantuntijoita. Pääaine antaa valmiudet tekniseen suunnittelutyöhön ja projektien suunnitteluun ja niiden hallintaan sekä sulautettujen järjestelmien, säätöteorian ja signaalinkäsittelyn työkalujen käyttöön.

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Apurahanjakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto palkitsi sillan- ja talonrakennusalan osaajia

Vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä yhdeksän apurahaa.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.