Uutiset

Yli 200 Aalto EMBA -alumnia kokoontui tutustumaan Aalto-yliopiston yritysyhteistyöhön ja alumnitoimintaan Etelä-Koreassa

Aalto EE:n korealainen kumppaniyliopisto aSSIST University (Seoul School of Integrated Sciences & Technologies) järjesti neljättä kertaa Aallon ja aSSISTin yhteisen alumnitapahtuman Soulissa 19. lokakuuta.
Joint Alumni Event in aSSIST University, Korea, October 2023
Alumnitapahtuman osallistujia lokakuussa 2023

Aallon johtamiskoulutus eli Aalto EE (ja Helsingin kauppakorkeakoulu ennen Aalto-yliopiston perustamista) on tehnyt tiivistä yhteistyötä aSSIST-yliopiston kanssa ja tarjonnut yhteisen EMBA-ohjelman vuodesta 1995 alkaen. Pitkäaikaisen yhteistyön ansiosta korealaisia Aalto EMBA -ohjelmasta valmistuneita on nyt yli 4 500, joista moni työskentelee kansainvälisten yritysten huippupaikoilla Etelä-Koreassa ja ympäri maailmaa. 

President of aSSIST University Hwy-chang Moon opened the event
aSSIST Universityn rehtori Hwy-chang Moon avasi tilaisuuden.

aSSIST Universityn ja Aalto-yliopiston yhteinen alumnitapahtuma, joka on järjestetty aiemmin vuosina 2018, 2019 ja 2022, kokosi yhteen yli 200 Aalto EMBA -alumnia. aSSIST Universityn rehtori Hwy-Chang Moon avasi tapahtuman ja ilmaisi arvostavansa Aallon elämänlaajuisen oppimisen käsitettä. Hän myös totesi pyrkivänsä uutena rehtorina jatkamaan yhteisen EMBA-ohjelman menestyksekästä kehittämistä. Aalto-yliopiston vararehtori Hannu Seristö korosti tervetulosanoissaan Aallon huippuosaamista tekniikan alalla. 

Suomen suurlähetystön edustuston päällikön sijainen Antti Niemelä esitti onnittelunsa. Hän totesi tänä vuonna kuluneen 50 vuotta Etelä-Korean ja Suomen välisten diplomaattisuhteiden solmimisesta. Hän myös korosti Helsingin kauppakorkeakoulun/Aalto-yliopiston ja aSSIST Universityn pitkäaikaisen yhteistyön merkitystä maiden välisten suhteiden rakentamisessa. Antti Niemelä on myös valmistunut EMBA-ohjelmasta Koreassa vuonna 2008. 

Dean Timo Korkeamäki in Joint Alumni Event, aSSIST & Aalto University
Dekaani Timo Korkeamäki oli yksi alumnitilaisuuden puhujista.

Yritysyhteistyöllä keskeinen rooli tutkimuksessa ja opetuksessa

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki piti esitelmän Aalto-yliopistosta. Hän kertoi Aallon olevan yksi Euroopan johtavista teknologiaan perustuvia spinout-yrityksiä tuottavista korkeakouluista ja antoi muutamia esimerkkejä huomattavista onnistumisista: Iceye (tutkasatelliitit) ja IQM (kvanttilaskenta). 

Hän esitteli myös akkuteknologiaa esimerkkinä tämänhetkisestä tutkimusalueesta, josta Aallolla on erityisen paljon kokemusta. Suomi on BloombergNEF:n (2022) maailmanlaajuisessa litiumioniakkujen toimitusketjuvertailussa neljännellä sijalla (Kiinan, Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen). Vertailussa otetaan huomioon useita ulottuvuuksia, ja ”Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri” -osiossa Suomi on maailman ykkönen. Suomessa toimiva akkumetallikonsortion kiertotalousekosysteemi (BATCircle2.0) on yksi tätä menestystä edesauttavista aloitteista. Aallon hallinnoimaan konsortioon kuuluu yhteistyökumppaneina useita akateemisia oppilaitoksia, yrityksiä ja muita instituutioita.

Dekaani Korkeamäki jatkoi korostamalla yritysyhteistyön merkitystä myös Kauppakorkeakoulun näkökulmasta. Yritysyhteistyöllä on tärkeä rooli tutkimuksen ja opetuksen käytännönläheisyyden varmistamisessa, minkä lisäksi Kauppakorkeakoulun partneriohjelma auttaa rakentamaan läheisiä ja pitkäaikaisia suhteita – myös koko Aalto-yliopiston laajuisesti. Yhteistyöyritykset arvostavat muun muassa kumppanuuden tarjoamia tuoreita ideoita ja lahjakkuuksia. Customized Student Business Projects eli Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit on yksi konsepti, joka usein tekee vaikutuksen jopa yritysten toimitusjohtajiin. Tämä konsepti viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Dekaani Korkeamäki totesi korkeakoulun ottavan mielellään tunnetun korealaisen yrityksen mukaan kumppanuusohjelmaan. 

Dekaani kertoi myös, että menestyäkseen kauppakorkeakoulujen kovassa maailmanlaajuisessa kilpailussa ja säilyttääkseen alumnien suorittamien tutkintojen arvon korkeakoulun on turvauduttava kehitystyössään lahjoituksiin. Hän esitteli muutamia korkeakoulun kiitollisuudenosoituksia lahjoittajilleen, kuten Aalto-yliopiston ja aSSIST Universityn alumnien aiemmista lahjoituksista muistuttavan Major Donors Wall -seinäteoksesta löytyvän laatan. Hän ilmaisi myös syvän kiitollisuutensa lahjoituksista.

Tilaisuuden ohjelma jatkui alumniyhdistyksen puheenjohtajan Han-sup Kwonin ja muiden eri toimialoja edustavien merkittävien alumnien tervehdyksillä sekä uuden korealaisen alumnialoitteen eli Aalto Startup Forumin esittelyllä.

aSSIST Universityn vararehtori Yong-joo Choi esitteli päätössanoissaan ideoita siitä, miten elämänlaajuista oppimista voidaan edelleen kehittää aSSIST Universityssä niin, että siitä hyötyisivät sekä yksittäiset osallistujat että organisaatiot. Hän pani merkille, että aSSIST Universityn ja Aalto-yliopiston välistä yhteistyötä on mahdollista laajentaa koskemaan tohtoriohjelmia. 

Päätöspuheenvuoron käytti aSSIST Universityn neuvoa antavan komitean puheenjohtaja Dong-sung Cho. Hän aloitti puheensa kunnioittamalla hiljattain kuolleen Helsingin kauppakorkeakoulun entisen rehtorin Veikko Jääskeläisen muistoa. Heillä molemmilla oli keskeinen rooli yhteistyön käynnistämisessä vuonna 1995. Puheenjohtaja Cho kuvaili lisäksi International Design Business Management -ohjelman kehitystä monialaisen Aalto-yliopiston edelläkävijäksi ja kehotti pitämään tekoälyä uutena pilarina, jonka varaan yliopisto rakentaa tulevaisuutta.

Tilaisuuksien tarkoitus on vahvistaa Aalto-yliopiston alumniyhteisöä myös Suomen ulkopuolella. Aalto-yliopiston johto on lähivuosien aikana tavannut Aallon alumneja New Yorkissa, Los Angelesissa ja Palo Altossa. Viimeksi kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Kauppakorkeakoulun dekaani on isännöinyt alumnitapahtumia Brysselissä, Singaporessa, Soulissa, Palo Altossa, New Yorkissa, Lontoossa, Tukholmassa, Stanfordin yliopistossa ja Moskovassa (useamman kerran osassa kohteista).

Lisätietoa:

Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.