Uutiset

Vuosikurssilla R’65 ennätysmäärä lahjoittajia

Rakennusteekkarit vuosimallia 1965 keräsivät Aalto-yliopiston kampanjaan runsaat 10 000 euroa.
Vuonna 1965 opintonsa aloittaneet rakennusteekkarit ojensivat vuosikurssinsa lahjakirjan Aalto-yliopiston rehtorille Tuula Teerille. Kuvassa edessä keskellä rehtori Tuula Teeri ja hänestä oikealle TKK:n entinen rehtori Matti Pursula.

Lahjoitukseen osallistui ennätykselliset 64 % kaikista tavoitetuista vuosikurssilaisista. R’65 heittääkin nyt lahjoittamishaasteen muille Aallon alumneille sekä erityisesti vuotta nuoremmalle R’66 -vuosikurssille.

Vuoden 2015 lukuvuoden avajaisissa oli vieraina 50 vuotta sitten vuonna 1965 rakennustekniikan opintonsa aloittaneiden riemuteekkareiden ryhmä. Heillä oli päivän aikana mieluinen tehtävä: luovuttaa 10 260 euron suuruinen lahjoitus Aalto-yliopiston varainhankintakampanjaan.

Opiskeluaikaiset yhteydet elävät

Vuosikurssi R’65 aloitti opinnot Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1965. Valmistuttuaan ryhmä on pitänyt tiiviisti yhteyttä. Juhlallisen 50-vuotistapaamisen lähestyessä vuosikurssi päätti osallistua tulevaisuuden rakentamiseen ja kerätä rahaa Aalto-yliopiston varainhankintakampanjaan. Ryhmästä tavoitettiin 77 henkilöä ja heistä 49 henkilöä, eli peräti 64 % antoi lahjoituksen kampanjaan. Yksittäiset lahjoitukset vaihtelivat 40 ja 500 euron välillä.

R’65 haastaa muut alumnit lahjoittamaan

Varainkeruussa ryhmän puuhamiehenä toimi Teknillisen korkeakoulun entinen rehtori Matti Pursula.
- Halusimme tukea entistä opinahjoamme ja vaikuttaa siihen, että tekniikan koulutus ja tutkimus pysyvät Suomessa erinomaisella tasolla. Tulevaisuudessakin tarvitaan osaajia ja suunnannäyttäjiä, Matti Pursula kertoo.
- Haastamme kaikki Aallon alumnit osallistumaan Aalto-yliopiston kampanjaan. Erityisesti kutsumme mukaan tänä vuonna yliopiston avajaisiin kutsun saavat 50-vuotisjuhliaan viettävät R’66-teekkarit. Koettakaa saada meidän vuosikurssiamme suurempi osallistumisprosentti! Pursula kannustaa.

Matti Pursulan vinkit muille vuosikursseille:

  • Yhteystietojen (sähköpostiosoitteiden) saaminen on keskeisen tärkeää. Siihen tarvitaan sekä yliopiston varainhankintatiimin tukea että vuosikurssilaisten henkilökohtaisia kontakteja.
  • Tieto kurssitapaamisesta ja osallistumisesta keräykseen kannattaa laittaa hyvissä ajoin liikkeelle.
  • Lahjoittamisesta on myös hyvä sopia Aallon varainhankinnan kanssa tarkemmin.
  • Yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat vähentää yli 850 euron lahjoitukset verotuksessa.

Apua ja lisätietoja:
Aalto-yliopiston alumnisuhteet auttavat rekisteröityneiden alumnien yhteystietojen saamisessa.  
Tarkempia tietoja Aallon varainhankintakampanjasta ja valtion vastinrahoituksesta löytyy osoitteesta: lahjoittaminen.aalto.fi. Voit myös ottaa yhteyttä varainhankintajohtaja Teppo Heiskaseen [email protected].

TULE MUKAAN - TULEVAISUUS TEHDÄÄN NYT!
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Yrjö Sotamaa receives Frontier Design Prize 2023
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aalto-yliopiston professori emeritukselle Yrjö Sotamaalle merkittävä muotoilupalkinto Kiinassa

Frontier Design Prize 2023 -palkinto myönnettiin Taideteollisen korkeakoulun entiselle pitkäaikaiselle rehtorille.
Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
Piirroskuvituksessa on siniasuinen mieshamo kumartuneena 3D-printterin ylle, kuvassa on myös maapallo, jonka yllä kulkee lentokone, sekä sormet, jotka pitelevät kuutiota, jossa lukee error!. Kuvitus: Studio Jenni & Jukka.
Aalto Magazine Julkaistu:

Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?

Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.