Uutiset

Viron Talousnäkymät 2/2010 julkaistu

Viron talousnäkymät 2/2010 -katsaus on julkaistu CEMATin Talousnäkymät -sivustolla

(linkki katsaukseen).

Viron kriisistä toipuminen on käynnistynyt vientimarkkinoiden imussa. Vientikysyntä on kasvattanut ensimmäisenä tehdasteollisuuden tuotantoa. Myös vähittäiskaupassa on syksyllä 2010 nähty käänne parempaan, vaikka kotimainen kysyntä on edelleen vaisua. Sekä kuluttajien että yritysten tunnelmat ovat alkaneet vahvistua, vaikka työttömyyden odotetaan säilyvän korkeana. Viro liittyy euroon vuoden 2011 alusta alkaen, minkä uskotaan lisäävän maan toimintaympäristön vakautta entisestään. Viron haasteiksi tulevaisuudessa nousevat vakauden säilyttäminen ja maan kasvupotentiaalin kasvattaminen.

Latvian, Venäjän ja Kiinan talousnäkymiä käsittelevät katsaukset ilmestyvät myös pian.
 
Talousnäkymät-sivusto on rakennettu elinkeinoelämän toiveesta ja sen on toteuttanut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus CEMAT.

Sivusto tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen Venäjän, Baltian ja Kiinan talouskehitykseen suomalaisyritysten näkökulmasta yhdistämällä makrotalouden ennusteita ja yritysten näkemyksiä. Yhdistämme Talousnäkymät -katsauksissamme useiden eri tutkimuslaitosten talousennusteita, joita tulkitsemme yritysbarometrien ja omien yrityshaastatteluidemme kautta.
 

 

Lisätietoja:
CEMATin johtaja, professori Riitta Kosonen, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu