Uutiset

Venetsian biennaali avautuu viikonloppuna

Aalto-yliopiston tutkijat ja taiteilijat ovat mukana Taideyliopiston koordinoimassa tutkimuspaviljongissa.
Venetsian tutkimuspaviljonki

Suomalaiset keramiikkataiteilijat tekevät pilaantuneen maan näkyväksi Venetsian tutkimuspaviljongissa. Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen taiteellinen tutkimus Working with Soil on valittu yhdeksi Venetsian kolmannen tutkimuspaviljongin hankkeista.

Hanke toteutuu tutkimuslaboratoriona, jossa kiinnitetään huomio maaperän pilaantumisen ongelmaan taiteen keinoin. Tutkimuksessa käytetään paikallista, teollisten ja yhdyskunnan toimintojen seurauksena pilaantunutta maa-ainesta ja merenpohjaan kertynyttä lietettä. Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen pilaantuneiden maiden asiantuntijoiden kanssa.

Aalto-yliopistosta osallistuu tutkimuspaviljonkiin myös toinen taiteellisen tutkimuksen projekti Artistic Intelligence Research Alternator (AIRA) yhteistyössä Taideyliopiston Disruptive Processes -projektin kanssa.

Taideyliopiston koordinoima tapahtuma

Kolmatta kertaa toteutettava tutkimuspaviljonki tuo esiin taiteellisen tutkimuksen näkökulmaa maailman tunnetuimman nykytaidetapahtuman yhteydessä. Se tarjoaa alustan taiteellisesta tutkimuksesta nousevalle ajattelulle, keskustelulle ja yhteistyölle. Tällä kertaa paviljongin ohjelma jäsentyy seitsemän kansainvälisen tutkimussolun ympärille. Lähes viisikymmentä taiteilija-tutkijaa osallistuvat vajaan vuoden mittaiseen prosessiin, jossa tutkimuspaviljongin teemat ja ohjelma versovat ja muovautuvat yhteisissä keskusteluissa.

Tutkimuspaviljonki on Taideyliopiston koordinoima jatkuva projekti ja se toteutetaan yhteistyössä Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön ja kansainvälisten kumppanien kanssa. Pääkumppanit ovat Aalto-yliopisto, Valand Academy of Arts at the Gothenburg University, University of Applied Arts Vienna, Interlab Hongik University Seoul, ja Taipei National University of the Arts.

Tutkimuspaviljonki on toiminnassa toukokuusta elokuun loppuun 2019. Tapahtumapaikkana on vanha luostarirakennus Sala del Camino.

Lue lisää:

Taiteilijat saastuneen maan äärellä

Fiktion ja toden suhde muutoksessa

Ympäristökysymykset esille keramiikkataiteen keinoin

Research Pavilion #3: Research Ecologies

www.researchpavilion.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!