Uutiset

VCD:n maisteriopiskelija Aliisa Perikangas voitti Kultahuipun

Grafian Vuoden Huiput 2021 -kilpailun Nuoret luovat -sarjan pääpalkinto eli Kultahuippu on myönnetty VCD:n maisteriopiskelija Aliisa Perikankaalle kurssityöstä Herätä minut.
Herätä minut project by Aliisa Perikangas

 

Grafian Vuoden Huiput 2021 -kilpailun palkinnot jaettiin 28.4.2022. Nuoret luovat -sarjan pääpalkinnon eli Kultahuipun voitti Aalto-yliopiston  Visual Communication Design -maisteriopiskelija  Aliisa Perikangas. Voitokas, kurssityönä syntynyt Herätä minut -teos teki tuomaristoon vaikutuksen luovuudellaan ja omaperäisyydellään. Palkintoperustelut kuuluvat seuraavasti: ”Nettisivu, jolle laskeutuessa tuntuu kuin astuisi taidegalleriaan. Teksti ja visuaalisuus tukevat upeasti toisiaan. Lumoava, taidokas, kaunis!”

Nettisivulle laskeutuessa tuntuu kuin astuisi taidegalleriaan. Teksti ja visuaalisuus tukevat upeasti toisiaan. Lumoava, taidokas, kaunis!

Palkintoperustelut

Herätä minut käsittelee typografisen kerronnan kautta miten tarina, tunnelma ja jännite voidaan rakentaa valkoisella tilalla, lukunopeudella ja rytmillä. Projekti tutkii typografiaa runoudessa ja löytää vaihtoehtoisia kerronnan keinoja minimalistiselle, koruttomalle ja yksinkertaiselle typografialle, jota yleisesti kohtaamme runoudessa. Teos peilaa kirjoittajan kokemuksia, tunteita ja ajatuksia globaalin pandemian aikaan.

Herätä minut on syntynyt kurssilla ”Studio: Type and Written Language Studio” keväällä 2021. Kurssin opettajana toimi Tuomas Kortteinen.

Herätä minut project by Aliisa Perikangas

Vuoden Huiput on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu. Vuosittain järjestettävä tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen sekä suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen. Vuosittain vaihtuva tuomaristo pitää sisällään 70 suunnittelijaa ja ylituomarin, joka oli tänä vuonna luova johtaja Sami Niemelä. 

Tästä Herätä minut -teokseen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professor Marko Hinkkanen/ Aalto University/ photo: Anni Hanén
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Marko Hinkkaselle IEEE Fellow -arvo

Professori Hinkkanen saa tunnustusta sähkömoottorikäyttöjen ja verkkosuuntaajien ohjausmenetelmien kehitystyöstä.
Hanna-Kaisa Korolaisen väitöskirjan The Making of Inspiration sisäaukeama.
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksille kultaa kansainvälisessä ICMA-kilpailussa sekä tieteellisten että oppikirjojen sarjassa

Neljä Aalto ARTS Booksin kirjaa palkittiin ICMA (International Creative Media Award) -kilpailun kirjojen osiossa.
Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.