Uutiset

VCD:n maisteriopiskelija Aliisa Perikangas voitti Kultahuipun

Grafian Vuoden Huiput 2021 -kilpailun Nuoret luovat -sarjan pääpalkinto eli Kultahuippu on myönnetty VCD:n maisteriopiskelija Aliisa Perikankaalle kurssityöstä Herätä minut.
Herätä minut project by Aliisa Perikangas

 

Grafian Vuoden Huiput 2021 -kilpailun palkinnot jaettiin 28.4.2022. Nuoret luovat -sarjan pääpalkinnon eli Kultahuipun voitti Aalto-yliopiston  Visual Communication Design -maisteriopiskelija  Aliisa Perikangas. Voitokas, kurssityönä syntynyt Herätä minut -teos teki tuomaristoon vaikutuksen luovuudellaan ja omaperäisyydellään. Palkintoperustelut kuuluvat seuraavasti: ”Nettisivu, jolle laskeutuessa tuntuu kuin astuisi taidegalleriaan. Teksti ja visuaalisuus tukevat upeasti toisiaan. Lumoava, taidokas, kaunis!”

Nettisivulle laskeutuessa tuntuu kuin astuisi taidegalleriaan. Teksti ja visuaalisuus tukevat upeasti toisiaan. Lumoava, taidokas, kaunis!

Palkintoperustelut

Herätä minut käsittelee typografisen kerronnan kautta miten tarina, tunnelma ja jännite voidaan rakentaa valkoisella tilalla, lukunopeudella ja rytmillä. Projekti tutkii typografiaa runoudessa ja löytää vaihtoehtoisia kerronnan keinoja minimalistiselle, koruttomalle ja yksinkertaiselle typografialle, jota yleisesti kohtaamme runoudessa. Teos peilaa kirjoittajan kokemuksia, tunteita ja ajatuksia globaalin pandemian aikaan.

Herätä minut on syntynyt kurssilla ”Studio: Type and Written Language Studio” keväällä 2021. Kurssin opettajana toimi Tuomas Kortteinen.

Herätä minut project by Aliisa Perikangas

Vuoden Huiput on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu. Vuosittain järjestettävä tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen sekä suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen. Vuosittain vaihtuva tuomaristo pitää sisällään 70 suunnittelijaa ja ylituomarin, joka oli tänä vuonna luova johtaja Sami Niemelä. 

Tästä Herätä minut -teokseen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen Akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19-taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Professori Visa Koivunen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Visa Koivunen Academia Europaea -järjestön jäseneksi

Signaalinkäsittelyn professori ja Aalto-professori Visa Koivunen on valittu Academia Europaean jäseneksi.
Art For All -festivaali järjestetään elokuussa Kalasataman asuinkortteleissa
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Art For All -festivaali Kalasataman asuinkortteleissa elokuussa – hae mukaan!

Art For All -festivaali etsii taiteilijoita – hae 12.6. mennessä!