Uutiset

Vapauta potentiaalisi ja menesty hektisessä maailmassa Self-Leadership -kesäkurssin avulla

Aalto-yliopiston kesäkoulun Self-Leadership -kurssi on suunniteltu auttamaan opiskelijoita kehittämään tärkeitä taitoja, kuten päämäärätietoista ja mukavaa elämässä luovimista muuttuvassa maailmassa. Keskustelimme kurssin opettaja Lidia Rauramon kanssa kuullaksemme ajatuksia kurssin ainutlaatuisista piirteistä ja hyödyistä.

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa Self-Leadership -kurssin, jonka tarkoituksena on olla voimaannuttava matka ja antaa opiskelijoille taidot luovia elämässä itsevarmasti ja tehokkaasti nopeasti muuttuvassa maailmassa. Haastattelimme kurssin opettaja Lidia Rauramoa, joka jakoi ajatuksiaan itsensä johtamisen merkityksestä, kurssin tunnusomaisista piirteistä sekä keskeisistä taidoista ja tiedoista, joita opiskelijat voivat hankkia osallistumalla kurssille.

Tutustu kesäkoulun Self-Leadership -kurssiin ja opi, kuinka se tarjoaa opiskelijoille tarpeelliset taidot luovia ja menestyä alati muuttuvassa maailmassa.

Lidia Rauramo
Lidia Rauramo, Self-Leadership -kurssin opettaja

Mistä Self-Leadership-kurssissa on kyse, ja miksi se on mielestäsi opiskelijoille tärkeä kurssi?

Haluaisin aloittaa vastaamalla Yuval Noah Hararin kysymykseen: ”Voimme vain arvailla, että onko keskiverto-ihmisellä sellaista emotionaalista kestävyyttä, joka tarvitaan elämään loputtomissa mullistuksissa. Muutos on aina stressaavaa, ja 2000-luvun alun hektinen maailma on synnyttänyt maailmanlaajuisen stressiepidemian. Kykenevätkö ihmiset selviytymään työmarkkinoiden ja yksilöiden urien epävakauden lisääntyessä?" ("21 oppituntia maailman tilasta"). Tätä melkein jokainen kysyy itseltään, varsinkin tekoälyn voittokulun myötä.

Liian monille nykyajan ihmisille stressaantunut ja ahdistunut olotila on uusi normaali, ja se voi ilmetä monilla tavoin. Oletko esimerkiksi koskaan tuntenut, että sinulla ei ole koskaan aikaa tärkeille tehtäville ja joudut tyytymään tulipalojen sammuttamiseen ja samalla tunnet olevasi myöhässä kaikkialta? Löytätkö itsesi selaamassa päämäärättömästi sosiaalista mediaa ja tuntevasi syyllisyyttä sen jälkeen? Hukutko itsesääliä tihkuviin ajatuksiin?

Löytääksesi rauhan ja menestyksen hektisessä maailmassa, sinun on rakennettava itsellesi ohjenuora, joka auttaa sinua navigoimaan elämässä päämäärätietoisesti ja mukavasti. Self-leadership -kurssi auttaa sinua kartuttamaan psykologisen pääoman puskuria, ikäänkuin vakuutusta pienten takaiskujen varalta. Näin vastoinkäymiset eivät saa luovuttamaan tai muuttamaan suuntaasi pois henkilökohtaisista tavoitteistasi ja suunnastasi.

Miten tämä kurssi erottuu edukseen?

Jos sitoudut kurssiin, se voi olla elämää muuttava kokemus. Tunnet kurssin oppien vaikutuksen vielä pitkään kurssin päätyttyä. Aloitat matkasi määrittelemällä minne haluat päästä ja arvioimalla missä olet tällä hetkellä sekä lopulta päättämällä, millä keinoilla pääset tavoitteeseesi. Matkan varrella opit itsetietoisuudesta ja yhteydestä itseen, pitkän aikavälin suuntautuneisuudesta ja visiosta, läsnäolosta: hetkessä elämisen harjoittelusta, ajanhallinnasta, ajattelutavan joustavuudesta, empatiasta ja myötätunnosta (mukaan lukien itsemyötätunnosta) ja joustavuudesta. Kurssi on rakennettu Inner Development Goals -mallin mukaisesti ja sen keskiössä on human sustainability -malli.

Mitkä ovat tärkeimmät taidot ja tiedot, joita toivot oppilaiden saavan osallistumisesta?

Self-leadership -kurssi on matka, jonka aikana ymmärrät kuinka saavuttaa tasapaino opiskelun/työn ja yksityiselämän välillä tinkimättä edistymisestä kohti strategisia tavoitteitasi. Opit elämään, et juoksemaan maratonia. Rakennat itsetietoisuuttasi, määrittelet strategisia elämäntavoitteitasi, suunnittelet askeleita niitä kohti ja miten käytät aikaasi parhaiten edistyäksesi tavoitteidesi matkalla. Opit luomaan uusia terveellisiä tapoja, tekemään elämäsi muutoksia torjuaksesi ahdistusta ja viivyttelyä sekä olemaan empaattinen johtaja.

instructor demonstrating an energy exercise for students
Energiaharjoitus Good Life Engine -kurssilta

Millaisiin aktiviteetteihin opiskelijat voivat odottaa osallistuvansa kurssin aikana?

Tämä kurssi eroaa useimmista self-help-kursseista, jotka tarjoavat yhden tai kahden ohjenuoran perusteella reseptin parempaan elämään. Sen sijaan tämä kurssi opettaa kokonaisvaltaisen kokoelman erilaisia käsitteitä, lähestymistapoja ja menetelmiä, joita voit harjoitella tietynlaisissa elämäntilanteissa.

Lisäksi tämä kurssi sisältää harjoituksia, jotka olemme kollegoideni kanssa luoneet Good Life Engine -kurssille ja muille Aalto Ventures Programin kursseille. Näitä harjoituksia ei voi oppia missään muualla kuin Aallossa. Vuosien varrella olen nähnyt kehittelemiemme työkalujen toimivan tehokkaasti hyvin monimuotoiselle opiskelijajoukollemme. Kurssi on monipuolinen, sillä yhdessä useiden psyykkisten harjoitusten kanssa harjoittelet monille korkeakouluille epätavallista ruumiillista ja tunneharjoittelua. Kaikki kurssin opetusmenetelmät ja sisältö perustuvat perinpohjaiseen tieteelliseen tutkimukseen.

Aalto-yliopiston kesäkoulun Self-Leadership-kurssi on opiskelijoille poikkeuksellinen mahdollisuus  kehittää tärkeitä elämäntaitoja joiden avulla menestyä nykypäivän nopeasti muuttuvassa maailmassa. Ainutlaatuisten piirteidensä ja tieteellisen tutkimuksen tukeman sisällön ansiosta tällä kurssilla on pysyvä vaikutus osallistujiin, mikä antaa heille mahdollisuuden tulla joustavammiksi, empaattisemmiksi ja itsetietoisemmiksi toimijoiksi.

Jos olet valmis vapauttamaan potentiaalisi ja luovimaan elämässä päämäärätietoisesti ja mukavasti, kutsumme sinut hakemaan Aalto-yliopiston kesäkoulun Self-Leadership -kurssille. Heittäydy kurssikokemukseen ja luo tasapainoisempi ja merkityksellisempi elämä.

students, outside, summer

Self-Leadership

Self-leadership tarjoaa raamit henkilökohtaiseen kasvuun tarjoamalla työkaluja ajanhallintaan ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
A group of undergradiate summer school students during a welcome event picnic on a summery day at Aalto University campus. The sun is shining and the group of students are sitting in on the grass in a park-like setting.

Kandidaattivaiheen kesäkurssit

Tarjoamme poikkitieteellisiä akateemisia kesäkursseja kandidaattivaiheen opiskelijoille.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Luku 21 visualisoituna
Yliopisto Julkaistu:

Aalto hyppäsi sijalle 21 maailmassa nuorten yliopistojen vertailussa

Times Higher Educationin ranking arvioi maailman parhaat alle 50-vuotiaat yliopistot.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.