Uutiset

Valmistumisjuhlan tunnelmia TUTAlla 24.6.2015

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun keväällä valmistuneet saivat todistuksensa 24.6. TUAS-talossa.

Aalto perustieteiden korkeakoulun keväällä valmistuneet tekniikan tohtorit, lisensiaatit, diplomi-insinöörit ja kandit vastaanottivat juhlallisin menoin todistuksensa juhannusaikaan.

Vuonna 2015 on 17.6. mennessä Tuotantotalouden laitokselta valmistunut 5 tekniikan tohtoria ja 3 lisensiaattia, 25 diplomi-insinööriä ja 36 tekniikan kandidaattia. Ohjelmallinen tilaisuus tarjosi täydelle auditoriolle puheita, todistustenjakoa ja musiikkia.

Tavoitimme aulassa tuoreeltaan työelämään siirtyneen DI Tomi Koposen ja toukokuussa väitelleen DI, TkT Pekka Alahuhdan. Esitimme heille kolme kysymystä

1. Taustasi lyhyesti 

2. Mistä hyödyit eniten TUTA-opinnoissa

3. Urasuunnitelmasi

DI Tomi Koponen

1. Aloitin opinnot Aallossa syksyllä 2012 ja takana on nyt kolmen lukuvuoden uurastus mielenkiintoisten opintojen ja haasteiden parissa. Nostaisin mieluusti esille näiden lukuvuosien kohokohdat.
Lukuvuonna 2012-2013 aloitin IDBM-maisteriohjelmani opinnot ja mieleen on jäänyt erityisesti koko vuoden mittainen IDBM-yritysprojekti, joka oikeastaan toi esiin kaikki ne hienot ja ennennäkemättömät mahdollisuudet mitä poikkitieteellisellä yhteistyöllä voi saada aikaan. Lukuvuosi 2013-2014 oli niin ikään avartava kokemus kun asuin ja opiskelin Shanghaissa, Tongji yliopistossa. Suoritin Tongjissa kaksoismaisteritutkintoon (M.Sc. & MIM) kuuluvat opinnot ja tästä vuodesta parhaana puolena on jäänyt mieleen kyky tarkastella maailmaa uudesta perspektiivistä. Viimeisen lukuvuoden 2014-2015 kohokohtia ovat olleet ehdottomasti Aallon AVP-ohjelman yrittäjyyteen liittyvät kurssit sekä PDP tuotekehityskurssin projektipäällikön tehtävät. Molemmista olen saanut huikeasti erilaisia oppeja, jotka aivan varmasti antavat minulle tietynlaisen etulyönnin nyt alkavalla urallani. PDP tuotekehityskurssi oli myös siinä mielessä mukava lopetus Aallon opinnoilleni, koska palasin PDP:n myötä takaisin tuotekehityksen pariin. Tämä on hauskasti eräänlainen "ympäri mennään, yhteen tullaan" -juttu, koska ennen opintojani Aallossa valmistuin Metropolia Ammattikorkeakoulusta keväällä 2012 Kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi, pääaineenani tuotesuunnittelu.
 

2. Tutan opintoihin en osaa ottaa kantaa, koska en varsinaisesti suorittanut "tutan" kursseja. Suoritin pääsääntöisesti IDBM ja AVP -opintolinjojen kursseja ja näistä molemmista voin todeta, että niin opetus kuin opiskeluilmapiiri olivat erinomaisia. Molempien linjojen kurssit tarjosivat tarpeeksi haastetta oman ammattitaidon kehittämiseen ja mikä parasta, opiskelu molemmilla linjoilla oli erittäin mieluisaa ja oli yksinkertaisesti mukava tehdä hommia, koska oma fiilis ja motivaatio oli korkealla.

3. Aloitin nyt valmistumiseni jälkeen työt Accenturella ja odotan innolla erinäisiä haasteita mitä tuleman pitää. Uratavoitteenani on jatkaa ammattitaitoni kehittämistä määrätietoisesti sekä edetä samalla urallani. Erityisesti konsultointiin ja kehitysprojekteihin liittyvät tehtävät kiinnostavat ja veikkaan, että tulevaisuudessa tulee olemaan paljon mielenkiintoista työnsarkaa kun digitalisaatio tulee entistä tiiviimmin osaksi päivittäistä elämäämme. Koen myös, että näitä tehtäviä varten olen saanut hyvän "työkalupakin" ja tuoreen tietotaidon Aallon & Tongjin opintojen kautta. 

DI, TkT Pekka Alahuhta

1. DI-tutkinnon jälkeen, ennen jatko-opintoja työskentelin muutaman vuoden IT-konsulttina. Tohtoriopinnot Tutalla, Työpsykologian ja johtamisen oppiaineessa pohjautuivatkin konsultintehtävissä havaitsemiini ongelmakohtiin. Koska aiempi teoriapohja tai käytännön tekeminen eivät antaneet vastausta, oli luontevaa lähteä selvittämään asiaa itse. Innostavat puitteet tehokkaasti ja kohtuullisen nopeasti suoritetuille jatko-opinnoille löytyivät laitoksen vmWork-tutkimusryhmästä.

2. Keskeisin hyöty tohtorintutkinnosta Tutalla jäsentyy mielestäni teoreettisten asiasisältöjen haltuunoton, tutkijan mindsetin omaksumisen ja kiinnostavien kontaktien kautta. Monet teemat, joita DI-vaiheessa voitiin vain sivuta, tulivat läheisemmiksi tohtoriopintojen myötä. Toisaalta tutkija harjaantuu toimimaan luontevasti ja tehokkaasti epävarmassa ympäristössä: relevanttiin lopputulokseen päästään, vaikkei alussa välttämättä hahmota edes kysymystä, jota ollaan ratkaisemassa. Lopulta jatko-opinnot antoivat mahdollisuuden tutustua eri alojen vaikuttajiin yliopistokentässä ja liike-elämässä; kotimaassa ja ulkomailla.

3. Kuten asiaan kuuluu, ovat jatkosuunnitelmat väitöskirjan valmistumisen jälkeen ainakin hieman avoimia Suhtaudun kuitenkin tutkinnon avaamiin oviin luottavaisesti; relevantteja ja kiinnostavia haasteita löytyy varmasti yliopistomaailmasta ja teollisuuden parista.

Onnittelut Tonille, Pekalle ja kaikille muille valmistuneille! Toivotamme kaikkia tervetulleiksi TUTA-alumniverkostoon.

Lue myös Opiskelijoiden uurastusta juhlittiin

Teksti ja kuvat: Mary-Ann Wikström

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.
Opinnot Julkaistu:

Tohtoriopintojen laajuus muuttuu 30 opintopisteeseen

Tohtorin tutkintoon vaadittavien opintopisteiden määrä laskee 40 opintopisteestä 30 opintopisteeseen. Päätös on voimassa 1.8.2024 alkaen.