Uutiset

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
Pasi Laine
Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista, sanoi Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine ja rehtori Ilkka Niemelä avasivat Valmet-salin torstaina 15.2.2024. Kandidaattikeskuksen eli entisen Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen U-siivessä sijaitseva nimikkosali on osa yrityksen työnantajakuvan rakentamista opiskelijoiden keskuudessa.

”Valmet on aidosti globaali teknologiayhtiö, joka tarjoaa kiinnostavia työpaikkoja eri alojen osaajille. Yhteistyö yliopistojen kanssa ympäri maailmaa on tärkeää Valmetin innovaatiotoiminnalle ja tulevaisuuden lahjakkuuksien tavoittamiseksi. Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista. Olemme valinneet tämän Kandidaattikeskuksen luentosalin nimikkosaliksemme siksi, että se on paikka, jossa suuri määrä opiskelijoita eri aloilta opiskelee, tekee yhteistyötä ja kehittää osaamistaan joka päivä”, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine. 

”Valmet on jo vuosikymmeniä ollut tärkeä yhteistyökumppanimme. Tutkimus ja opetus tarvitsevat yrityksiä, jotta ideoita ja kestävän kehityksen ratkaisumalleja voidaan testata teollisuudessa ja diplomi-insinöörimme ja tohtorimme löytävät kiinnostavia työpaikkoja. Nimikkosali tuo tämän yhteistyön näkyväksi. Olen iloinen uuden kumppanuussalin avaamisesta ja toivotan Valmetin lämpimästi tervetulleeksi Otaniemen kampukselle”, sanoo dekaani Kari Tammi.

”Valmetin ja Aalto-yliopiston väliset lukuisat tutkimushankkeet edistävät tieteen tasoa ja hyödyttävät teollisuutta. Hankkeet keskittyvät pääosin globaalien kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen sekä digitaalisuuden täyden potentiaalin hyödyntämiseen.”, toteaa apulaisprofessori Raine Viitala.  ”Projekteissa valmistuneet väitöskirjat edistävät innovaatioita ja talouskasvua”, jatkaa konetekniikan professori Petri Kuosmanen.

Retuperä WBK
Retuperän WBK juhlisti avajaisia esityksellään.

Valmet-sali sijaitsee osoitteessa Otakaari 1, sali U154. Nimikkosalin sisustuksen ovat suunnitelleet Valmetin asiantuntijat. 

Nimikkosali:
Oman nimikkosalin kautta Aalto-yliopiston partnerit pääsevät tukemaan opiskelijayhteisöä ja oppimista tuomalla opetustiloihin viihtyvyyttä ja laadukkuutta. Nimikkosalin avulla yritykset voivat myös laajentaa näkyvyyttään opiskelijoiden keskuudessa, joten sali toimii osana työnantajakuvan rakentamista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Aalto-yliopiston valaistu logo. Juhlavieraita logon takana tarkastelemassa radioantennia.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Metsähovin radio-observatorion 50-vuotisjuhla - kurkkaa kuvia tapahtumasta

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio täytti tänä vuonna 50 vuotta. Observatorion syntymäpäivänä, torstaina 11. huhtikuuta, juhlavieraat kokoontuivat observatoriolle juhlistamaan menneitä vuosikymmeniä radioastronomisen tutkimuksen parissa.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.