Uutuusteos Kauneuden paino kertoo, kuinka kankaasta syntyy taidetta

Näyttämöpuku on tietoisesti rakennettu puku, joka kehystää kantajansa identiteetin, vahvistaa esityksen sisältöä ja luo illuusiota. Teos esittelee pukusuunnittelun moderneja työtapoja ja tekniikoita, joilla voi toteuttaa uniikkikankaita, niin kankaanpainannan kuin värjäyksenkin avulla.
Kauneuden paino on pukusuunnittelija Pasi Räbinän taidonnäyte. Yli kolmikymmenvuotisen uransa aikana hän on kehittänyt tekniikoita ja luonut mielikuvituksellisia näyttämöpukuja niin eri teattereissa kuin itsenäisenä tekstiilitaiteilijana. Nykyään hän on Oulun kaupunginteatterin pukusuunnittelija. Vuoden 2019 Illuusio-palkinto myönnettiin hänelle ansiokkaasta toiminnasta alansa kehittäjänä.
Teos on sekä suomeksi että englanniksi. Muita kirjoittajia ovat: Heta Haanperä, Sofia Pantouvaki, Maija Pellonpää-Forss ja Joanna Weckman
Kauneuden paino on kirja kaikille pukusuunnittelusta ja teatterimaailmasta kiinnostuneille. Inspiroidu pukusuunnittelijan monipuolisesta paletista ja lue, kuinka kankaasta syntyy taidetta ja rooliasuja.
Lue lisää uutisia

Tutkijat loivat tehokkaan varjoaineen kuorruttamalla kuplia proteiinilla
Bakteerien solunsisäisten kelluntakuplien inspiroimat tutkijat kehittivät samanlaisen tekniikan pienten kaasuvesikkelien kuorruttamiseen sienistä saatavalla proteiinilla. Lopputuloksena syntyvät kuplat ovat turvallisia ja erittäin stabiileja, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää esimerkiksi ultraäänitutkimuksen varjoaineena.
Väitöstutkimus: ”Jarrutustehokkuus” lisäisi ikääntyneiden hyvinvointia ja toisi yhteiskunnalle säästöjä – ja voisi estää sairaaloiden päivystyskaaoksen
Suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa johdetaan monin paikoin hajanaisesti pala kerrallaan. Näin kertoo Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitokselta väittelevä Olli Halminen, joka tutki ikääntyneiden palveluiden kokonaisuutta Suomessa – ja selvitti, miten niitä voisi johtaa paremmin.
CreaTures-tutkimushankkeessa luovat käytännöt edistävät kestävää kehitystä
CreaTures Co-Laboratory Catalogue kokoaa yhteen hankkeen kokemukset, oivallukset ja tulokset. Vuosien 2020–2022 välillä kehitettiin yhteensä 20 kokeellista luovaa hanketta.