Uutiset

Uusiutuvan energian innovaatioita kehittämään Brasiliaan

”Heti kun näin ilmoituksen, tiesin että tämä on minun juttuni!”, prosessitekniikan opiskelija Sanjay Shah kertoo.

Process Systems Engineering -maisteriohjelmassa opiskeleva Sanjay Shah on valittu Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijaedustajaksi 19.-21.10. Rio de Janeirossa järjestettävään Renewable energy – a pathway to the future -työpajaan. Työpajan järjestää kansainvälinen biomassa ja uusiutuvan energian NOBRE-verkosto, joka keskittyy suomalaisten ja brasilialaisten yliopistojen, yritysten ja viranomaisten yhteistyön lisäämiseen. Verkosto tekee työtä yhteisten projektien, koulutusohjelmien, yritysmahdollisuuksien, konferenssien ja työpajojen eteen.

Kurssit Aalto-yliopistossa käytännönläheisiä

Sanjay Shah haki työpajaan, koska on kiinnostunut uusiutuvan energian konsepteista. Hän halusi myös saada lisää kansainvälistä kokemusta. Opinnoissaan Shah on perehtynyt uusiutuvaan energiaan, lisäksi hänen diplomityönsä käsittelee samoja aihepiirejä. Hän on ollut tyytyväinen opintoihinsa Aallossa.

”Tein oikean ratkaisun kun muutin Suomeen yliopisto-opintojen takia. Suomessa minuun on tehnyt vaikutuksen luonto ja vihreys sekä ihmisten rauhallisuus ja rehellisyys. Myös sauna ja mämmi ovat mieleeni. Opiskelu Aallossa on sekä opettanut akateemisia taitoja että antanut ammatillista itsevarmuutta. Olen pitänyt monista kursseista mutta Plant Design II -kurssi on ollut suosikkini. ”

”Parasta Aallossa on ollut se, että olen voinut aika vapaasti valita kursseja eri koulujen valikoimasta. Toiseksi, suurin osa kursseista on ollut hyvin käytännönläheisiä. Yliopistossa on myös hyvin modernit laboratoriotilat.”

”Olen tosi innoissani työpajaan osallistumisesta, mutta samalla vähän stressaantunut ollessani yliopiston edustajana. Odotan oppivani uutta uusiutuvan energian alasta, jakavani osaamistani sekä tietenkin laajentavani verkostoani. ”

Työpajassa Shah tulee osallistumaan innovaatiokilpailuun, jossa brasilialais-suomalaiset neljähenkiset joukkueet kehittävät uusiin materiaaleihin ja uusiutuvaan energiaan liittyviä innovaatioita. Palkinnoksi voittajajoukkue saa 18000 euron rahasumman innovaationsa jatkokehittelyä varten.

Lue lisää Network of Excellence in Biomass and Renewable Energy (NOBRE) -verkostosta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.