Uutiset

Uusia yhteistyösopimuksia rakennetun ympäristön aloilla

Aalto-yliopisto on sopinut hiljattain yhteistyösopimukset HSY:n ja Maanmittauslaitoksen kanssa. Molemmat yhteistyöt keskittyvät erityisesti rakennetun ympäristön laitoksen aloille.
HSY's CEO Tommi Fred and Dean of the School of Engineering Gary Marquis signing the agreement
HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Sopimus Maanmittauslaitoksen (MML) kanssa allekirjoitettiin 20.5.2022. Aallon ja MML:n välinen laajamittainen yhteistyö ja työnjako on rakentunut jo vuosia jatkuneen säännöllisen suunnittelutyön pohjalle. MML:n ja Aallon yhteistyö keskittyy Aallon digitalisaation ja ICT:n sekä ihmislähtöisen rakennetun ympäristön strategisille alueille. Yhteistyö käsittää muun muassa kiinteistötalouden, kaukokartoituksen, paikkatietotieteen, paikannuksen ja geodesian alat. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet MML:n pääjohtaja Arvo Kokkonen ja Aallon rehtori Ilkka Niemelä. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja korvaa edellisen vuonna 2017 allekirjoitetun sopimuksen

Sopimus HSY:n kanssa allekirjoitettiin 9.6.2022. Tämän yhteistyösopimuksen tavoitteena on kehittää erityisesti vesi- ja jätehuoltoalan tutkimustoimintaa ja osaamista sekä lisätä yhteistyötä kehittämistoiminnassa Aallon ja HSY:n yhdessä erikseen sopimilla osa-alueilla. Yhteistyö keskittyy muun muassa juomaveden valmistukseen, jäteveden puhdistukseen, jätehuoltoon, kierrätysprosesseihin ja kiertotalouteen laajemmin, vesihuoltoverkostoihin ja niiden digitalisoitumiseen, uusiutuvaan energiaan, kestäviin elämäntapoihin ja kestäviin kaupunkeihin. Sopimuksen allekirjoittivat HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis. Sopimus on voimassa viisi vuotta.

Molemmat yhteistyösopimukset keskittyvät rakennetun ympäristöön. Keskeisimpiä aloja yhteistyösopimuksissa ovat kiinteistötalous, geoinformatiikka ja vesi- ja ympäristötekniikka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Mikko Jääskeläinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat kollegat.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Aalto_Junior_kids workshopping_photo_Jaakko_Kahilaniemi.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

Taidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 esittää merkittäviä muutoksia taideaineiden opetukseen

Visiossa esitetään toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon.