Uutiset

Uusia yhteistyösopimuksia rakennetun ympäristön aloilla

Aalto-yliopisto on sopinut hiljattain yhteistyösopimukset HSY:n ja Maanmittauslaitoksen kanssa. Molemmat yhteistyöt keskittyvät erityisesti rakennetun ympäristön laitoksen aloille.
HSY's CEO Tommi Fred and Dean of the School of Engineering Gary Marquis signing the agreement
HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Sopimus Maanmittauslaitoksen (MML) kanssa allekirjoitettiin 20.5.2022. Aallon ja MML:n välinen laajamittainen yhteistyö ja työnjako on rakentunut jo vuosia jatkuneen säännöllisen suunnittelutyön pohjalle. MML:n ja Aallon yhteistyö keskittyy Aallon digitalisaation ja ICT:n sekä ihmislähtöisen rakennetun ympäristön strategisille alueille. Yhteistyö käsittää muun muassa kiinteistötalouden, kaukokartoituksen, paikkatietotieteen, paikannuksen ja geodesian alat. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet MML:n pääjohtaja Arvo Kokkonen ja Aallon rehtori Ilkka Niemelä. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja korvaa edellisen vuonna 2017 allekirjoitetun sopimuksen

Sopimus HSY:n kanssa allekirjoitettiin 9.6.2022. Tämän yhteistyösopimuksen tavoitteena on kehittää erityisesti vesi- ja jätehuoltoalan tutkimustoimintaa ja osaamista sekä lisätä yhteistyötä kehittämistoiminnassa Aallon ja HSY:n yhdessä erikseen sopimilla osa-alueilla. Yhteistyö keskittyy muun muassa juomaveden valmistukseen, jäteveden puhdistukseen, jätehuoltoon, kierrätysprosesseihin ja kiertotalouteen laajemmin, vesihuoltoverkostoihin ja niiden digitalisoitumiseen, uusiutuvaan energiaan, kestäviin elämäntapoihin ja kestäviin kaupunkeihin. Sopimuksen allekirjoittivat HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis. Sopimus on voimassa viisi vuotta.

Molemmat yhteistyösopimukset keskittyvät rakennetun ympäristöön. Keskeisimpiä aloja yhteistyösopimuksissa ovat kiinteistötalous, geoinformatiikka ja vesi- ja ympäristötekniikka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

ISM_vierailuluento 2023
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Palvelumuotoilu varmistaa osaltaan digipalveluiden laadun ja tarkoituksenmukaisuuden

Johtava yliopistonlehtori Johanna Bragge kutsui kollegansa Perustieteiden ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluista pitämään vierailuluennon.
Eväitä ajatteluun logo yhteistyökumppaneiden kanssa
Yhteistyö Julkaistu:

Uudessa podcastissa Suomen eturivin työelämän tutkijat esittelevät tutkimushavaintojaan työn muutoksesta

Aalto-yliopiston Future of Work -hanke, Työelämän tutkimusyhdistys ry ja TYÖ2030-ohjelma ovat tuottaneet podcast-sarjan yhteistyönä.
Illustration: Juuli Miettilä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avattaria ja aitoja kohtaamisia

Aalto-yliopiston tutkijat ovat tutkimushankkeissaan mukana luomassa uudenlaista neuvolaa ja myönteistä synnytyskokemusta. Visioissa huomioidaan teknologian luomat mahdollisuudet, kuten synnytyksen simulointi kolmiulotteisessa videokonferenssissa avattaren eli virtuaalihahmon välityksellä. Toisaalta tutkijat mielellään säilyttäisivät parhaat käytänteet menneestä, kuten perinteisen neuvolakortin, aidot kohtaamiset sekä rotinat, vierailut katsomaan vastasyntynyttä ruokalahjojen kera.
Group photo of the Aalto Digital Creatives batch 3 participants
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Neljätoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Kevään luovien alojen esihautomo-ohjelma alkoi 14.3.2023. Neljätoista uutta tiimiä edistää luovien alojen yritysideoitaan kolmentoista viikon ohjelmassa.