Uutiset

Uusia yhteistyösopimuksia rakennetun ympäristön aloilla

Aalto-yliopisto on sopinut hiljattain yhteistyösopimukset HSY:n ja Maanmittauslaitoksen kanssa. Molemmat yhteistyöt keskittyvät erityisesti rakennetun ympäristön laitoksen aloille.
HSY's CEO Tommi Fred and Dean of the School of Engineering Gary Marquis signing the agreement
HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Sopimus Maanmittauslaitoksen (MML) kanssa allekirjoitettiin 20.5.2022. Aallon ja MML:n välinen laajamittainen yhteistyö ja työnjako on rakentunut jo vuosia jatkuneen säännöllisen suunnittelutyön pohjalle. MML:n ja Aallon yhteistyö keskittyy Aallon digitalisaation ja ICT:n sekä ihmislähtöisen rakennetun ympäristön strategisille alueille. Yhteistyö käsittää muun muassa kiinteistötalouden, kaukokartoituksen, paikkatietotieteen, paikannuksen ja geodesian alat. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet MML:n pääjohtaja Arvo Kokkonen ja Aallon rehtori Ilkka Niemelä. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja korvaa edellisen vuonna 2017 allekirjoitetun sopimuksen

Sopimus HSY:n kanssa allekirjoitettiin 9.6.2022. Tämän yhteistyösopimuksen tavoitteena on kehittää erityisesti vesi- ja jätehuoltoalan tutkimustoimintaa ja osaamista sekä lisätä yhteistyötä kehittämistoiminnassa Aallon ja HSY:n yhdessä erikseen sopimilla osa-alueilla. Yhteistyö keskittyy muun muassa juomaveden valmistukseen, jäteveden puhdistukseen, jätehuoltoon, kierrätysprosesseihin ja kiertotalouteen laajemmin, vesihuoltoverkostoihin ja niiden digitalisoitumiseen, uusiutuvaan energiaan, kestäviin elämäntapoihin ja kestäviin kaupunkeihin. Sopimuksen allekirjoittivat HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis. Sopimus on voimassa viisi vuotta.

Molemmat yhteistyösopimukset keskittyvät rakennetun ympäristöön. Keskeisimpiä aloja yhteistyösopimuksissa ovat kiinteistötalous, geoinformatiikka ja vesi- ja ympäristötekniikka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.