Uutiset

Uusia yhteistyösopimuksia rakennetun ympäristön aloilla

Aalto-yliopisto on sopinut hiljattain yhteistyösopimukset HSY:n ja Maanmittauslaitoksen kanssa. Molemmat yhteistyöt keskittyvät erityisesti rakennetun ympäristön laitoksen aloille.
HSY's CEO Tommi Fred and Dean of the School of Engineering Gary Marquis signing the agreement
HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Sopimus Maanmittauslaitoksen (MML) kanssa allekirjoitettiin 20.5.2022. Aallon ja MML:n välinen laajamittainen yhteistyö ja työnjako on rakentunut jo vuosia jatkuneen säännöllisen suunnittelutyön pohjalle. MML:n ja Aallon yhteistyö keskittyy Aallon digitalisaation ja ICT:n sekä ihmislähtöisen rakennetun ympäristön strategisille alueille. Yhteistyö käsittää muun muassa kiinteistötalouden, kaukokartoituksen, paikkatietotieteen, paikannuksen ja geodesian alat. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet MML:n pääjohtaja Arvo Kokkonen ja Aallon rehtori Ilkka Niemelä. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja korvaa edellisen vuonna 2017 allekirjoitetun sopimuksen

Sopimus HSY:n kanssa allekirjoitettiin 9.6.2022. Tämän yhteistyösopimuksen tavoitteena on kehittää erityisesti vesi- ja jätehuoltoalan tutkimustoimintaa ja osaamista sekä lisätä yhteistyötä kehittämistoiminnassa Aallon ja HSY:n yhdessä erikseen sopimilla osa-alueilla. Yhteistyö keskittyy muun muassa juomaveden valmistukseen, jäteveden puhdistukseen, jätehuoltoon, kierrätysprosesseihin ja kiertotalouteen laajemmin, vesihuoltoverkostoihin ja niiden digitalisoitumiseen, uusiutuvaan energiaan, kestäviin elämäntapoihin ja kestäviin kaupunkeihin. Sopimuksen allekirjoittivat HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred ja Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis. Sopimus on voimassa viisi vuotta.

Molemmat yhteistyösopimukset keskittyvät rakennetun ympäristöön. Keskeisimpiä aloja yhteistyösopimuksissa ovat kiinteistötalous, geoinformatiikka ja vesi- ja ympäristötekniikka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

5G-kesäkoulu 2022
Yhteistyö Julkaistu:

5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta

Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Design by Sushant Passi
Yhteistyö Julkaistu:

Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle

Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.
Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Yhteistyö Julkaistu:

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle.