Uutiset

Uusia tarvikkeita Sähköpaja-kurssin käyttöön

Tauno Voipio lahjoittaa 23 000 euroa oppimista tekemisen avulla tukevalle kurssille.
img_0687www_fi.jpg

Tauno Voipion lahjoituksen vastaanotti Sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Jyri Hämäläinen.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun alumni Tauno Voipio lahjoittaa 23 000 euroa Sähköpaja-kurssille. Lahjoituksen ansiosta opiskelijat saavat käyttöönsä uusia laitteita ja tarvittavia materiaaleja.

– Itse olisin kaivannut 1960-luvulla vastaavanlaista kurssia. Uskon, että matematiikan ja fysiikan perustieto kiinnostaa enemmän käytännön tekemisen avulla. Opiskelijat, joilla on jo taustaa rakentamisesta, huomaavat, että tarvitsevat teoriaa oppiakseen enemmän ja päinvastoin kurssi myös kannustaa opiskelijoita rakentamaan, Tauno Voipio kertoo.

Sähköpaja-kurssi järjestetään syys- ja kevätlukukaudella ja huipentuu aina loppuseminaariin, jossa opiskelijat esittelevät ryhmätöinä tehtävät opiskelijaprojektit. Ensimmäisen vuoden sähkötekniikan opiskelijoiden lisäksi mukana on innokkaita osallistujia kaikista Aalto-yliopiston korkeakouluista. Sähköpajalle ja sen opetushenkilökunnalle myönnettiin kiltojen kiltakyselyn perusteella Sähkötekniikan kandidaattiohjelman tunnustuspalkinto heti ensimmäiseltä lukuvuodelta 2013–2014.

Lahjoituksella hankitaan kaksi uutta 3D-tulostinta, laserleikkuri ja välineitä pintaliitoskomponenttien käsittelyyn.

– Nyt opiskelijoiden ei tarvitse enää jonottaa 3D-tulostimelle, joka on ollut viime aikoina käytössä yötä päivää, yliopistonlehtori ja kurssin vetäjä Kimmo Silvonen iloitsee.

Kiitokseksi lahjoituksesta opiskelijat olivat 3D-tulostaneet ilmailun parissa uraa tehneelle Voipiolle Fairchild 328 lentokoneen pienoismallin. Tämä kone valittiin, koska monialayrittäjä Sherman Fairchild sponsoroi aikoinaan muun muassa Piilaakson ja monoliittisten mikropiirien kehityksen alulle, mikä johti esimerkiksi mikroprosessorin keksimiseen.

Lue lisää:

Uutinen 30.12.2015 Opiskelijat esittelivät huikeita projektitöitä Sähköpaja-kurssin loppuseminaarissa

lahjoittaminen.aalto.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.