Uusia tarvikkeita Sähköpaja-kurssin käyttöön

Tauno Voipion lahjoituksen vastaanotti Sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Jyri Hämäläinen.
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun alumni Tauno Voipio lahjoittaa 23 000 euroa Sähköpaja-kurssille. Lahjoituksen ansiosta opiskelijat saavat käyttöönsä uusia laitteita ja tarvittavia materiaaleja.
– Itse olisin kaivannut 1960-luvulla vastaavanlaista kurssia. Uskon, että matematiikan ja fysiikan perustieto kiinnostaa enemmän käytännön tekemisen avulla. Opiskelijat, joilla on jo taustaa rakentamisesta, huomaavat, että tarvitsevat teoriaa oppiakseen enemmän ja päinvastoin kurssi myös kannustaa opiskelijoita rakentamaan, Tauno Voipio kertoo.
Sähköpaja-kurssi järjestetään syys- ja kevätlukukaudella ja huipentuu aina loppuseminaariin, jossa opiskelijat esittelevät ryhmätöinä tehtävät opiskelijaprojektit. Ensimmäisen vuoden sähkötekniikan opiskelijoiden lisäksi mukana on innokkaita osallistujia kaikista Aalto-yliopiston korkeakouluista. Sähköpajalle ja sen opetushenkilökunnalle myönnettiin kiltojen kiltakyselyn perusteella Sähkötekniikan kandidaattiohjelman tunnustuspalkinto heti ensimmäiseltä lukuvuodelta 2013–2014.
Lahjoituksella hankitaan kaksi uutta 3D-tulostinta, laserleikkuri ja välineitä pintaliitoskomponenttien käsittelyyn.
– Nyt opiskelijoiden ei tarvitse enää jonottaa 3D-tulostimelle, joka on ollut viime aikoina käytössä yötä päivää, yliopistonlehtori ja kurssin vetäjä Kimmo Silvonen iloitsee.
Kiitokseksi lahjoituksesta opiskelijat olivat 3D-tulostaneet ilmailun parissa uraa tehneelle Voipiolle Fairchild 328 lentokoneen pienoismallin. Tämä kone valittiin, koska monialayrittäjä Sherman Fairchild sponsoroi aikoinaan muun muassa Piilaakson ja monoliittisten mikropiirien kehityksen alulle, mikä johti esimerkiksi mikroprosessorin keksimiseen.
Lue lisää:
Uutinen 30.12.2015 Opiskelijat esittelivät huikeita projektitöitä Sähköpaja-kurssin loppuseminaarissa
Lue lisää uutisia

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille
Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs
Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?
Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."