Uutiset

Uusia alkuja Kemiran intensiivikurssilla

Kemira järjesti yhdessä Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa Aalto-yliopiston opiskelijoille boot campin eli intensiivikurssin, jolla suunniteltiin biopohjaisen kemianteollisuuden tulevaisuutta.
Kemira bootcamp 2020
Photo: Kemira

Intensiivikurssin tarkoituksena oli kehittää uutta tarjoamaa, liiketoimintamalleja ja palvelumuotoilua biopohjaiselle kemianteollisuudelle. Aalto-yliopisto on viime vuosina järjestänyt vastaavia haastepohjaisia kursseja useiden yritysten kanssa. 

Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal sanoi: "Vastuullisuus on aina ollut osa Kemiran DNA:ta. Kutsu kehittää kestävää liiketoimintaa tulee asiakkailtamme, heidän asiakkailtaan ja meiltä, kuluttajilta. Kemira tekee kovasti töitä kunnianhimoisten vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseksi ja nostamme rimaa edetessämme. Todellisen muutoksen aikaansaamiseksi tarvitsemme yhteistyötä ja innovaatioita – tarvitsemme teitä, tuoreita ajattelijoita!" 

Boot camp -haasteessa biopohjaisten tuotteiden ja palvelujen tuli täyttää tietyt peruskriteerit; niiden oli oltava kestäviä, skaalautuvia ja kustannuksiltaan kilpailukykyisiä. Uusien tuotteiden on myös sovittava teknisiin sovelluksiin ja markkinatilanteeseen sekä säännösvaatimuksiin. Kaksipäiväisen intensiivikurssin opiskelijat työskentelivät tiimeissä yhdessä Kemiran huippuammattilaisten kanssa.  

Maailmassa etsitään uusia tapoja korvata fossiiliset raaka-aineet biopohjaisilla, ja kemianteollisuudella on tässä muutoksessa keskeinen rooli. Aalto-yliopisto kouluttaa tulevaisuuden kestävän, fossiilivapaan talouden asiantuntijoita. Kemiran ja Kemian tekniikan korkeakoulun yhteistyöllä on pitkä historia. Yhteistyö on laajaa tutkimuksen, opetuksen, luentojen pitämisen ja opiskelijarekrytoinnin tiimoilla. Myös monet maisteriopiskelijat ovat tehneet lopputyönsä yhteistyössä Kemiran kanssa.  

"Haluan kiittää Kemiran tiimiä heidän sitoutumisestaan tämän kurssin järjestämiseen yhdessä kanssamme. Intensiivikurssilla opiskelijat voivat sukeltaa todelliseen liiketoimintaan ja myös kokea saumattoman yhteistyön tarpeen eri tieteenalojen ihmisten välillä. Minulle silmiinpistävin havainto tästä yhteistyöstä oli talouden, muotoilun ja insinööriopiskelijoiden taitojen yhdistämisen hyödyllisyys," sanoi Aalto-yliopiston professori Tapani Vuorinen. 

"Oli innostavaa työskennellä Aalto-yliopiston monialaisten opiskelijatiimien kanssa”, sanoo Kemiran tutkimus- ja kehitysjohtaja Reetta Strengell.  "Olimme vaikuttuneita innovatiivisista ja ammattimaisista ratkaisuista ja esityksistä, joita tiimit pystyivät valmistelemaan niin lyhyessä ajassa. Kaikki ehdotukset sopivat hyvin Kemiran strategisiin tavoitteisiin. Koko Kemiran tiimi nautti boot campista, ja saimme ehdottomasti hyviä eväitä työhömme.” 

Lisätietoja: 

Tapani Vuorinen, Professor, Aalto University, [email protected]

Reetta Strengell, Director, R&D and Technology, Kemira Oyj, r[email protected] 

Jani Saarinen, Senior Manager, R&D and Technology, Kemira Oyj, [email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.
winners of the BI competition, Aalto BIZ
Opinnot Julkaistu:

Business Intelligence -kurssin kilpailussa keskityttiin maailman lasten hyvinvointiin

Kymmenen opiskelijaryhmää analysoi dataa maailman lapsista ja esitteli tuloksensa tuomaristolle.
Niskanen and Otsuka
Yhteistyö Julkaistu:

Kurkistus funktionaalisten polysakkaridijohdannaisten elektrospinning-tutkimukseen

Meillä oli kunnia isännöidä vierailevaa puhujaa, tutkija Issei Otsukaa Grenoble Alpesin yliopistosta "Kahvia ja tiedettä" -tapahtumassamme. Otsuka vierailee Suomessa Researcher Short Mobility -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on edistää Ranskan ja Suomen välisiä tieteellisiä kumppanuuksia.
Students at the European Parliament building in Strasbourg participating in the European Student Assembly.
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelija European Student Assemblyssä

Sofia Pascolo osallistui huhtikuussa 2024 Strasbourgissa järjestettyyn European Student Assemblyyn.