Uutiset

Uusi tuotejohtamisen kurssi käynnistyy syksyllä

Kurssi on kehitetty yhteistyössä tuotevetoisten yritysten, muun muassa Woltin, Varjon, Hoxhuntin, Ouran ja Unityn, tuotejohtajien kanssa.
Management

Mikä oikeastaan on “product management”, tuotejohtaminen?

Vastaukset Aalto-yliopiston opiskelijoilta vuoden 2020 alussa yllättivät Niko Laukkasen, joka toimii kurssiassistenttina uudella tuotejohtamisen johdantokurssilla.

"Suurin osa opiskelijoista, joiden kanssa puhuin, ei tunnistanut termiä lainkaan. Tämä on mielestäni hyvin olennainen aukko opiskelijoiden tietämyksessä."

Aalto Entrepreneurship Societyn hallituksen jäsenenä ja yliopiston yrittäjäyhteisöaktiivina Laukkanen tajusi tunnistaneensa merkittävän pullonkaulan, joka estää ekosysteemin kasvua. Samanaikaisesti tuotantotalouden laitoksen apulaisprofessori Mikko Jääskeläinen – joka on erikoistunut nopeasti kasvavaan yrittäjyyteen – pohti samoja teemoja miettiessään opiskelijayhteisön ja kasvuyrityskentän törmäyskohtia. 

"Ajatus uudenlaisen koulutuksen luomisesta alueen ympärille oli pyörinyt tuotantotalouden ja johtamisen laitoksella jo jonkin aikaa", Jääskeläinen sanoo.

“Tuotejohtamisesta on kehittynyt merkittävä rooli kasvuyrityksissä. Tuotejohtajan tehtävänä on pitää tuotekehityksen, designin ja liiketoiminnan kehityksen tarpeet kasassa ja huolehtia, että tuote kehittyy oikeaan suuntaan. Tämä on vaikea tehtävä ja kokeneista tuotejohtajista onkin pulaa. Tämä vaikuttaa koko suomalaisen startup-ekosysteemin kehitykseen".

“Tuntemuksemme kasvuyrityskentästä laski kynnystä ryhtyä yhdessä toimiin yhteisen ratkaisun löytämiseksi", Laukkanen sanoo.

Jo muutaman keskustelun jälkeen oli selvää, että hanke olisi toteutettava yhteisenä pyrkimyksenä. Yhteistyöprojekti muovautui pian suunnitelmaksi kokonaisen kurssin luomiseksi aiheen ympärille. 

Kuukausien työn tulos on tuotejohtamisen johdantokurssi, joka järjestetään ensimmäistä kertaa syksyn II periodissa.

Johdonmukainen näkemys tuotejohtamisen roolista yrityksissä

Kurssi antaa opiskelijoille johdonmukaisen kuvan siitä, mitä tuotejohtaminen oikeastaan on, miksi se on välttämätöntä ja miten sitä tulisi yleensä yrityksissä toteuttaa ja viedä eteenpäin. 

Kurssimateriaalin relevanttiuden varmistamiseksi kurssin sisältö on luotu yhteistyössä Suomen johtavien alan ammattilaisten kanssa. Kurssi on kehitetty yhteistyössä tuotevetoisten yritysten, muun muassa Woltin, Varjon, Hoxhuntin, Ouran ja Unityn, tuotejohtajien kanssa.

Kurssi järjestetään tämän syksyn toisessa jaksossa ja se voidaan suorittaa joko viidellä tai kolmella opintopisteellä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Opinnot Julkaistu:

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä!