Uutiset

Uusi tuotejohtamisen kurssi käynnistyy syksyllä

Kurssi on kehitetty yhteistyössä tuotevetoisten yritysten, muun muassa Woltin, Varjon, Hoxhuntin, Ouran ja Unityn, tuotejohtajien kanssa.
Management

Mikä oikeastaan on “product management”, tuotejohtaminen?

Vastaukset Aalto-yliopiston opiskelijoilta vuoden 2020 alussa yllättivät Niko Laukkasen, joka toimii kurssiassistenttina uudella tuotejohtamisen johdantokurssilla.

"Suurin osa opiskelijoista, joiden kanssa puhuin, ei tunnistanut termiä lainkaan. Tämä on mielestäni hyvin olennainen aukko opiskelijoiden tietämyksessä."

Aalto Entrepreneurship Societyn hallituksen jäsenenä ja yliopiston yrittäjäyhteisöaktiivina Laukkanen tajusi tunnistaneensa merkittävän pullonkaulan, joka estää ekosysteemin kasvua. Samanaikaisesti tuotantotalouden laitoksen apulaisprofessori Mikko Jääskeläinen – joka on erikoistunut nopeasti kasvavaan yrittäjyyteen – pohti samoja teemoja miettiessään opiskelijayhteisön ja kasvuyrityskentän törmäyskohtia. 

"Ajatus uudenlaisen koulutuksen luomisesta alueen ympärille oli pyörinyt tuotantotalouden ja johtamisen laitoksella jo jonkin aikaa", Jääskeläinen sanoo.

“Tuotejohtamisesta on kehittynyt merkittävä rooli kasvuyrityksissä. Tuotejohtajan tehtävänä on pitää tuotekehityksen, designin ja liiketoiminnan kehityksen tarpeet kasassa ja huolehtia, että tuote kehittyy oikeaan suuntaan. Tämä on vaikea tehtävä ja kokeneista tuotejohtajista onkin pulaa. Tämä vaikuttaa koko suomalaisen startup-ekosysteemin kehitykseen".

“Tuntemuksemme kasvuyrityskentästä laski kynnystä ryhtyä yhdessä toimiin yhteisen ratkaisun löytämiseksi", Laukkanen sanoo.

Jo muutaman keskustelun jälkeen oli selvää, että hanke olisi toteutettava yhteisenä pyrkimyksenä. Yhteistyöprojekti muovautui pian suunnitelmaksi kokonaisen kurssin luomiseksi aiheen ympärille. 

Kuukausien työn tulos on tuotejohtamisen johdantokurssi, joka järjestetään ensimmäistä kertaa syksyn II periodissa.

Johdonmukainen näkemys tuotejohtamisen roolista yrityksissä

Kurssi antaa opiskelijoille johdonmukaisen kuvan siitä, mitä tuotejohtaminen oikeastaan on, miksi se on välttämätöntä ja miten sitä tulisi yleensä yrityksissä toteuttaa ja viedä eteenpäin. 

Kurssimateriaalin relevanttiuden varmistamiseksi kurssin sisältö on luotu yhteistyössä Suomen johtavien alan ammattilaisten kanssa. Kurssi on kehitetty yhteistyössä tuotevetoisten yritysten, muun muassa Woltin, Varjon, Hoxhuntin, Ouran ja Unityn, tuotejohtajien kanssa.

Kurssi järjestetään tämän syksyn toisessa jaksossa ja se voidaan suorittaa joko viidellä tai kolmella opintopisteellä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

kampus kesällä
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.
Henri Salomaa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Henri Salomaa

”Työelämässä on tärkeää halu oppia, sillä osaaminen ja ammattitaito kehittyvät suurilta osin vasta käytännössä”, kertoo alumnimme Henri Salomaa, joka työskentelee Deloittella tilintarkastuksen Traineena ja samanaikaisesti opiskelee viimeistä vuotta laskentatoimen maisteriohjelmassa.
Opinnot Julkaistu:

Uusi kurssi opiskeluhyvinvoinnista: Kohti parempaa opiskelua (3 op) keväällä 2022

Uusi kurssi opiskeluhyvinvoinnista: Kohti parempaa opiskelua (3 op) keväällä 2022 // New course on student wellbeing in Finnish: Kohti parempaa opiskelua (3cr) spring 2022.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Otakaari 1:n käytäväovet lukitaan, käytä kulkutunnistetta

Opiskelija, tarkistathan, että sinulla on joko rekisteröity HSL-kortti tai hae opiskelijan kulkutunniste Väreen aulapalvelupisteestä ja rekisteröi se. Uudet kulkualueet tulevat voimaan kampuksella 16.11.