Uutiset

Uusi kirjastoaineisto: MOT Kielipalvelu

Sanakirjatarjontaan tuli muutoksia vuoden 2022 alusta, kun MOT Kielipalvelu saatiin käyttöön. Sanakirjojen lisäksi palvelu sisältää myös konekääntäjät ja kieliasuntarkistimet.
Learning Centre graphics

MOT Kielipalvelu sisältää laajan valikoiman päivittyviä yleis- ja erikoissanakirjoja. Mukana on esimerkiksi sanakirjoja kaupan, talouden ja tekniikan aloilta sekä Oxford University Pressin yksi- tai kaksikielisiä sanakirjoja.

MOT Kääntäjä tarjoaa konekäännöksiä, joissa käännettävän kieliparin voi valita 40 eri kielestä.

MOT Kielentarkistin auttaa oikolukemalla tekstiä ja ehdottamalla korjauksia. Kieliasuntarkistus on saatavilla seuraavilla kielillä: englanti, suomi, ruotsi, saksa ja ranska. Lisätietoja palvelun sisällöstä voit lukea täältä.

 

  • Kampusverkossa ja VPN-etäyhteydellä aineistoon pääsee suoraan osoitteesta https://www.sanakirja.fi/
  • Kampusverkon ulkopuolelta aineistoon pääsee kirjastoluettelo Aalto-Primon kautta tai tilaamalla Aalto-sähköpostiosoitteeseen kirjautumislinkin henkilökohtaisten tunnusten luomista varten.

 

Uuteen MOT Kielipalveluun siirtymisen seurauksena RedFox-sanakirjapalvelusta jää käyttöön vain sanakirjat sisältävä suppeampi versio.

Lisätiedot: [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Keltainen viljapelto ja sininen taivas
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Lisääntyneet sään ääri-ilmiöt heikentävät eri viljelykasvien satoja maailmanlaajuisesti, vehnä suurin kärsijä

Viljelijöiden riski kohdata sään ääri-ilmiö kasvoi tutkimusjaksolla joka puolella maailmaa.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.