Uutiset

UPM tukee Aalto-yliopiston sellututkimusta ja -koulutusta

UPM on tehnyt Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle lahjoituksen, jolla tuetaan erityisesti kemiallista massanvalmistusta koskevaa tutkimusta ja opetusta. Puukemian ja lignoselluloosakemian ryhmissä tehdään arvokasta työtä muun muassa sellun perustutkimuksen parissa.
Biotuotekeskuksen avajaiset
Kuva: Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto panostaa sellu- ja kuitututkimukseen ja edistää siirtymää kohti vähähiilistä taloutta. Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksella kehitetään innovatiivisia ratkaisuja erilaisiin sovelluksiin, rakennusmateriaaleista ja tekstiileistä biomateriaaleihin, ja energiasta biolääketieteeseen. Laitoksen tutkimus keskittyy vihreän kemian ja bioteknologian avulla biomassan kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen. Laitoksella on myös kehitetty digitaalisia ja online-oppimisympäristöjä monialaiseen tekniikan koulutukseen. 

”Sellu- ja kuitutekniikka ovat keskeisiä biotaloudessa kestävien ratkaisujen ja läpimurtojen edistämisessä. UPM:n lahjoituksella voimme vahvistaa ja kehittää edelleen tätä tärkeää aluetta opiskelijoiden ja koko yhteiskunnan hyödyksi. Olen hyvin iloinen koulumme pitkäaikaisesta yhteistyöstä UPM:n kanssa ja kiitollinen tästä lahjoituksesta”, Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus sanoo.

UPM kehittää ja testaa sellutehtaille uusia kuitupohjaisia ja sellunvalmistuksen ohessa saataviin biovirtoihin perustuvia kasvukonsepteja yhteistyössä tutkimuslaitosten kanssa.

”Sellu on biotalouden keskiössä. Meille on erittäin tärkeää, että laadukas sellun tutkimus ja koulutus jatkuvat niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Arvostamme Aalto-yliopiston puukemian tutkimusryhmän tekemää pitkäjänteistä työtä, ja siksi halusimme tukea sen toimintaa lahjoituksella”, UPM:n teknologiajohtaja Petri Hakanen kertoo.

Puukemian tutkimus luo pohjan tulevaisuuden innovaatioille.

”Uskon, että osaavien bio- ja kiertotalouden asiantuntijoiden kysyntä kasvaa sekä teollisuudessa että muilla toimialoilla”, Hakanen jatkaa.   

UPM lahjoittaa
Professori Tapani Vuorinen, Aalto-yliopisto, Director Strategy and Development, Technology, Pia Nilsson, UPM, Senior Vice President Technology (CTO) Petri Hakanen, UPM, dekaani Kristiina Kruus, Aalto-yliopisto.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä
Sarjakuvamainen kuvituskuva Solip Parkin tutkimusmenetelmistä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli saa kunniamaininnan CHI 2024 -konferenssissa

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli on hiljattain herättänyt huomiota arvostetussa CHI 2024 -konferenssissa, saaden kunniamaininnan.