Uutiset

Upealta tuntuu!” - Jaakko Kahilaniemelle ING Unseen Talent Award

Kahilaniemen luontokuvasarja "Nature Like Capital" käsittelee sitä, miten ihmiset käyttävät luontoa pääomana – ei ympäristönä ja luonnollisena paikkana.
Jaakko Kahilaniemi and Alexey Shlyk. Photo: Maarten Neuw

Aallosta kesällä 2018 valmistunut valokuvaaja oli ensimmäinen suomalainen kilpailuun kutsuttu kuvaaja. Kahilaniemi (s. 1989) kertoo voiton tulleen hänelle yllätyksenä. Palkintosumma on 10 000 euroa. “Fiilis oli uskomaton, tuntui todella epätodelliselta voittaa pääpalkinto. Tärisin kun nousin vastaanottamaan palkintoa valokuvaajien räiskiessä kuvia. Nyt kun voitosta on kulunut vajaa viikko, alan vasta ymmärtää mistä oikein on kyse.” 

“On upeaa saada tällainen tunnustus, varsinkin kun aiheeni on laaja, kompleksinen ja vaikeasti avattava: ihmisen suhde omaan ympäristöönsä ja ilmastonmuutokseen. Lähestymistapani oli erittäin hienovarainen ja kokeellinen, joten arvostan suuresti, että tuomaristo ymmärsi nopealla aikataululla toteuttamani neljän valokuvallisen teoksen kokonaisuuden”, Kahilaniemi kertoo. 

Tekeillä myös veistosnäyttely

"Meihin teki vaikutuksen teos, joka hyvin kuvaa ihmisen monimutkaista suhdetta luontoon. Teos käsittelee yhtä aikamme tärkeimmistä teemoista. Nature Like Capital -teos on monikerroksinen, siinä on vaikutteita ympäristötaiteen perinteestä ja se tutkii valokuvauksen erilaisia muotoja henkilökohtaisen tarinan näkökulmasta”, tuomaristo perusteli valintaansa.

ING Unseen Talent Award nostaa esiin poikkeuksellisia eurooppalaisia valokuvaajia, ja tarjoaa heille kansainvälisen foorumin esitellä töitään. Kahilaniemen lisäksi finalisteja olivat yleisön palkinnon saanut Alexey Shlyk (Valko-Venäjä), Dávid Biró (Unkari), Pauline Niks (Hollanti) ja Eva O'Leary (Irlanti). 

Kuvaaja työstää parhaillaan veistosnäyttelyä, joka avautuu 19. lokakuuta Tampereen taiteilijaseuran näyttelytilassa Mältinrannan Galleriassa. Kyseessä on Kahilaniemen ensimmäinen yksityisveistosnäyttelynsä, johon ei tule lainkaan valokuvia, vaan ainoastaan veistosinstallaatioita. Näyttelyn jälkeen hän jatkaa voittoisan valokuvakokonaisuuden työstämistä. 

“Työskentely vaatii pitkäjänteistä ja hienotunteista lähestymistä, koska en halua töistä alleviivaavia ja saarnaavia. Salaisuudet ja outoudet, uudet visuaaliset lähestymistavat ovat se tapa, jolla teemoja käsittelen.” 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Aalto-yliopiston valaistu logo. Juhlavieraita logon takana tarkastelemassa radioantennia.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Metsähovin radio-observatorion 50-vuotisjuhla - kurkkaa kuvia tapahtumasta

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio täytti tänä vuonna 50 vuotta. Observatorion syntymäpäivänä, torstaina 11. huhtikuuta, juhlavieraat kokoontuivat observatoriolle juhlistamaan menneitä vuosikymmeniä radioastronomisen tutkimuksen parissa.
Vuoden 2023 kunniatohtorit
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.