Uutiset

Työpaja materiaalien ja valmistuksen kestävästä kehityksestä

Kolmipäiväinen työpaja, johon osallistui tutkijoita Aalto-yliopistosta ja Münchenin teknillisestä yliopistosta, käsitteli muun muassa materiaalien testausta ja karakterisointia, digitalisaatiota materiaalien valmistuksessa sekä materiaalien että valmistuksen kestävää kehitystä.
A Joint Workshop on Sustainability in Materials and Manufacturing  Dec 2022
Työpajan osallistujia Dipolin edustalla. Apulasiprofessori Junhe Lian vasemmalla.

Otaniemen kampuksella järjestettiin joulukuun alussa yhteinen työpaja, johon osallistui asiantuntijoita Aalto-yliopiston konetekniikan laitoksen Advanced Manufacturing and Materials -ryhmästä sekä Münchenin teknillisen yliopiston  (Technische Universität München, TUM) Metallin muotoilun ja valun tutkimusryhmästä.

Työpajan teemana oli materiaalien ja valmistuksen kestävä kehitys. Tapaaminen tarjosi osallistujille foorumin ideoiden vaihtoon tutkimuksessa ja koulutuksessa sekä yhteistyön aiheita tutkimusryhmien välillä. Työpajaan osallistui noin 25 tutkijaa molemmista yliopistoista sekä yhteistyökumppaneita Oulun yliopistosta ja ainetta lisäävän valmistuksen eli 3D-valmistuksen asiantuntijayritys EOSista.

Työpaja kattoi viisi tärkeää alaa

  • New Experimental, Modeling, and Data-driven Methods for Materials
  • Characterization and Modeling in Manufacturing Processes
  • Digitalization in Materials and Processes for Future Material Design
  • Additive Manufacturing, and
  • Metallic Materials for Hydrogen Applications.

Lue koko teksti englanninkielisiltä sivuilta https://www.aalto.fi/en/news/a-joint-workshop-on-sustainability-in-materials-and-manufacturing

Dr Christoph Hartmann
Dr Christoph Hartmann Münchenin teknillisestä yliopistosta pitämässä esitelmää.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.