Uutiset

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Designers' Nest.
Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Tuuli-Tytti Koivulan mallistoa

Pääpalkintona on 50 000 Tanskan kruunua (n. 6 700 euroa), opintomatka UEDA College of Fashioniin Osakaan, Japaniin ja taiteilija Karl Moniesin luoma ainutlaatuinen pokaali. Koivula saa töitään esille myös tulevaan Nordic Fashion Now: Knitwear and Print -näyttelyyn Röhsska Museoon Göteborgiin yhdessä toisen finalistin, Ruotsin tekstiilikoulun Sasha Heinsaarin kanssa.

Myös Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta tuleva finalisti Kaapo Sinervo palkittiin kilpailussa harjoittelupaikalla MM6 Margielassa, Pariisissa.

Tänä vuonna kymmenen finalistin joukossa oli kolme Aalto-yliopistosta valmistuvaa/valmistunutta: Hanna Hanhela, Tuuli-Tytti Koivula ja Kaapo Sinervo. Muita finalisteja olivat Hedvig Ljungström, Marie-Louise Guldbæk Andersen, Desirée Bjurinder Fritzon, Elma Leminen, Julie Lundgaard Christophersen, Samuel Westerberg ja Sasha Heinsaar.

ALPHA on lahjakkuushautomo, joka esittelee ja tukee Pohjoismaiden parhaita nousevia suunnittelijoita ja valmistuneita muotisuunnittelijoita. ALPHA-muotikilpailu on suunnattu pohjoismaisista muotikouluista valmistuneille BA- ja MA-opiskelijoille. Mukana ovat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Suomi), Beckmans College of Design (Ruotsi), Kolding School of Design (Tanska), Oslon kansallinen taideakatemia (Norja), Tanskan kuninkaallinen akatemia, muotoilun korkeakoulu (Tanska) ja The Swedish School of Textiles (Ruotsi).

Lue lisää:

Alpha-muotikilpailu 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Honorary doctors talks 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Apurahanjakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto palkitsi sillan- ja talonrakennusalan osaajia

Vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä yhdeksän apurahaa.
Alex Henn
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Alexander Henn sai Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiön väitöskirjapalkinnon

Alexander Henn kehitti ligniinille kaksi uutta sovellusta, jotka luovat mahdollisuuksia metsäteollisuuden sivuvirtojen arvonnousulle. Tutkimus edistää suomalaisen puumateriaalin lisäarvoista hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.