Uutiset

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Designers' Nest.
Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Tuuli-Tytti Koivulan mallistoa

Pääpalkintona on 50 000 Tanskan kruunua (n. 6 700 euroa), opintomatka UEDA College of Fashioniin Osakaan, Japaniin ja taiteilija Karl Moniesin luoma ainutlaatuinen pokaali. Koivula saa töitään esille myös tulevaan Nordic Fashion Now: Knitwear and Print -näyttelyyn Röhsska Museoon Göteborgiin yhdessä toisen finalistin, Ruotsin tekstiilikoulun Sasha Heinsaarin kanssa.

Myös Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta tuleva finalisti Kaapo Sinervo palkittiin kilpailussa harjoittelupaikalla MM6 Margielassa, Pariisissa.

Tänä vuonna kymmenen finalistin joukossa oli kolme Aalto-yliopistosta valmistuvaa/valmistunutta: Hanna Hanhela, Tuuli-Tytti Koivula ja Kaapo Sinervo. Muita finalisteja olivat Hedvig Ljungström, Marie-Louise Guldbæk Andersen, Desirée Bjurinder Fritzon, Elma Leminen, Julie Lundgaard Christophersen, Samuel Westerberg ja Sasha Heinsaar.

ALPHA on lahjakkuushautomo, joka esittelee ja tukee Pohjoismaiden parhaita nousevia suunnittelijoita ja valmistuneita muotisuunnittelijoita. ALPHA-muotikilpailu on suunnattu pohjoismaisista muotikouluista valmistuneille BA- ja MA-opiskelijoille. Mukana ovat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Suomi), Beckmans College of Design (Ruotsi), Kolding School of Design (Tanska), Oslon kansallinen taideakatemia (Norja), Tanskan kuninkaallinen akatemia, muotoilun korkeakoulu (Tanska) ja The Swedish School of Textiles (Ruotsi).

Lue lisää:

Alpha-muotikilpailu 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa vaaleanpuna-keltainen kirjan kansi on näkyvissä, kirja on taitettu auki keskeltä
Palkitut Julkaistu:

Kauneimmissa kirjoissa 2022 aaltolaisten tekemiä teoksia

Kaikkiaan kolme aaltolaisten tekemää kirjaa nousi suomalaista kirjasuunnittelua edustavaan kokoelmaan.
Repeämän kuvat kansi. Kansikuvassa kaksi ravihevosta. Kuva monistuu päällekkäin.
Palkitut Julkaistu:

Repeämän kuvat on vuoden 2022 kauneimpia kirjoja

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Repeämän kuvat vuoden 2022 kauneimpien kirjojen joukkoon.
Maarit Karppinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ohutkalvoteknologian tutkimiseen merkittävä rahoitus – kehitettäviä materiaaleja voidaan hyödyntää esimerkiksi energian varastoinnissa

Uusia ohutkalvomateriaaleja kehitetään vauhdilla esimerkiksi energian varastointiin tai tiedonhallintaan käytettäviin sovelluksiin.
Palkittu teos, värikäs Asuntoarkkitehtuurin käsikirja nojaa rosoista tiiliseinää vasten
Palkitut Julkaistu:

Asuntoarkkitehtuurin käsikirjalle Rakentamisen ruusu -palkinto

Palkinnon myöntää Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.