Uutiset

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Designers' Nest.
Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Tuuli-Tytti Koivulan mallistoa

Pääpalkintona on 50 000 Tanskan kruunua (n. 6 700 euroa), opintomatka UEDA College of Fashioniin Osakaan, Japaniin ja taiteilija Karl Moniesin luoma ainutlaatuinen pokaali. Koivula saa töitään esille myös tulevaan Nordic Fashion Now: Knitwear and Print -näyttelyyn Röhsska Museoon Göteborgiin yhdessä toisen finalistin, Ruotsin tekstiilikoulun Sasha Heinsaarin kanssa.

Myös Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta tuleva finalisti Kaapo Sinervo palkittiin kilpailussa harjoittelupaikalla MM6 Margielassa, Pariisissa.

Tänä vuonna kymmenen finalistin joukossa oli kolme Aalto-yliopistosta valmistuvaa/valmistunutta: Hanna Hanhela, Tuuli-Tytti Koivula ja Kaapo Sinervo. Muita finalisteja olivat Hedvig Ljungström, Marie-Louise Guldbæk Andersen, Desirée Bjurinder Fritzon, Elma Leminen, Julie Lundgaard Christophersen, Samuel Westerberg ja Sasha Heinsaar.

ALPHA on lahjakkuushautomo, joka esittelee ja tukee Pohjoismaiden parhaita nousevia suunnittelijoita ja valmistuneita muotisuunnittelijoita. ALPHA-muotikilpailu on suunnattu pohjoismaisista muotikouluista valmistuneille BA- ja MA-opiskelijoille. Mukana ovat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Suomi), Beckmans College of Design (Ruotsi), Kolding School of Design (Tanska), Oslon kansallinen taideakatemia (Norja), Tanskan kuninkaallinen akatemia, muotoilun korkeakoulu (Tanska) ja The Swedish School of Textiles (Ruotsi).

Lue lisää:

Alpha-muotikilpailu 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.