Uutiset

Tohtoritutkijoiden yritys Cumucore pääsi mukaan Startup Saunaan

Ketterämpiä mobiiliverkkopalveluja tuottava yritys Cumucore valittiin mukaan yli 700 hakijan joukosta.
Cumucore Startup sauna Aalto University

Yhtenä arvoista Cumucorella on haasteiden ratkaiseminen siten, että pyritään löytämään innovatiivisia verkkoratkaisuja perinteisten sijaan. Cumucoren tuottaman palvelun avulla operaattorit pystyvät tarjoamaan parempaa ja yksilöllisempää palvelua asiakkaille. Tämä tarkoittaa sitä, että mobiiliverkko toimii asiakkaan näkökulmasta sujuvammin ja paremmin.  

–  Tarjoamassamme palvelussa operaattorit pystyvät erottamaan raskaan liikenteen kontrolliliikenteestä. Myyntilausemme on ”from bit pipes to service providers”, ja siltä pohjalta olemme palveluamme kehittäneet, kertoo Cumucoren toimitusjohtaja Jose Costa Requena.

Cumucoren tuotteen avulla operaattorit pystyvät myös saamaan kattavamman kokonaiskuvan verkosta, kun nämä liikenteen lähteet pystytään erottamaan toisistaan. Kontrolliliikenne varmistaa sen, että paketit löytävät oikean osoitteen ja että käyttäjillä on pääsy oikeisiin palveluihin. Cumucoren tarkoituksena on tehdä core-, eli ydinverkosta virtuaalinen: Verkko skaalautuu paremmin, ja vrituaalisuus vähentää tilanteita, missä käyttäjä ei pääse verkkoon ruuhkan takia.  Lisäksi virtuaalisuuden myötä pystytään hyödyntämään verkon kapasiteettia tehokkaammin, mikä tarkoittaa operaattorin näkökulmasta energia- ja muita kustannussäästöjä.

Cumucoren on perustanut ryhmä aaltolaisia, joista neljä on tällä hetkellä Sähkötekniikan korkeakoulussa tutkijoina. Tiimiin kuuluvat toimitusjohtaja Jose Costa Requena, teknologiajohtaja Jesus Llorente Santos, operatiivinen johtaja Vicent Ferrer Guasch , talousjohtaja Heikki Kokkinen ja varatoimitusjohtaja, markkinoinnista vastaava Nan Zhang.

Tiimistä Requenalla ja Kokkisella on myös aiempaa kokemusta startupin perustamisesta ja onnistuneesta exitistä.

Oma bisnesmalli hiotaan kirkkaaksi Startup Saunassa

Startup Saunassa tekeminen on koko viiden viikon ajan intensiivistä. Omaa bisnestä kehitetään yhdessä muiden tiimien, oman porukan ja yritysmaailmasta tulevien mentorien kanssa.

– Yksi parhaita puolia on ehdottomasti ollut tapaamiset coachien kanssa. He auttavat näkemään oman tuotteen markkina- ja markkinointinäkökulman ja kiteyttämään oman bisnesstrategian, Zhang sanoo.

Viiden viikon mittaiseen Startup Sauna -kiihdyttämöohjelmaan osallistuu entistä kansainvälisempi alkuvaiheen yritysten joukko. Vuonna 2010 perustetusta saunasta on tähän mennessä lähtenyt maailmalle 173 yritystä, jotka ovat nostaneet yhteensä 88 miljoonaa USD:tä ulkopuolista rahoitusta. Tänä vuonna ohjelmaan saapuneista yli 700 hakemuksesta, mukaan valittiin 2 %:a hakeneista. Suomesta mukaan pääsi kolme yritystä.

Cumucore (cumucore.com)
Startup Sauna (startupsauna.com)

Lisätietoja:

Nan Zhang
[email protected]

 

***
Startup Sauna on vuonna 2010 perustettu kiihdyttämöohjelma Pohjois- ja Itä-Euroopan lupaavimmille uusille kasvuyrityksille. Ohjelmaa järjestetään kaksi kertaa vuodessa Aalto-yliopiston kampusalueella. Toiminnan taustalla on Startup-säätiö, ja toimintaa on ollut tukemassa Aalto-yliopisto sekä mm. Teknologiateollisuus, Sitra ja Tekes.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.