Uutiset

Tohtoriopiskelijoiden vuosiseurannan 2022 tulokset

Reilu tuhat tohtoriopiskelijaa vastasi vuosiseurantakyselyyn vuodenvaihteessa 2022-2023.
talvinen kuva Otarannasta kaisloineen

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston 3200:lle tohtoriopiskelijalle joulukuussa 2022 ja heistä 32% prosenttia vastasi kyselyyn. Vastaajista 71% oli päätoimisia tohtoriopiskelijoita ja noin puolella kaikista vastaajista oli vahvistettu rahoitus koko opintoajalle.

84% vastaajista aikoi tehdä artikkeliväitöskirjan. Heistä 70% aikoo sisällyttää väitöskirjaansa 3-4 artikkelia.

72% oli voinut noudattaa tutkimussuunnitelmaansa vuoden 2022 aikana. Yli 80% vastaajista tapasi vastuuprofessoriaan ja ohjaajaansa tarpeisiinsa nähden riittävän usein.

Avoimissa vastauksissa monet tohtoriopiskelijat korostivat säännöllisten ohjaustapaamisten merkitystä. Opiskelijat pyrkivät järjestämään tarpeeksi tapaamisia, vaikka sekä heillä että vastuuprofessoreilla ja ohjaajilla oli kaikilla kiireiset aikataulut. Jotkut vastaajat kokivat, että vaikka he saivat tukea tutkimustyöhönsä, he tarvitsisivat enemmän apua opintojensa ja uransa suunnitteluun tai muihin kohtaamiinsa hankaliin tilanteisiin.

Arvostan sitä, että ohjauksen tarkoitus on tukea minun työtäni. Se lisäsi luovuuttani ja löysin itsestäni yllättäviäkin tutkijankykyjä.

Vuosiseuranta 2022

Kansainvälisyys

Melkein viidesosa vastaajista oli tehnyt yhden tai useamman liikkuvuusjakson vuoden 2022 aikana. Yhteensä kyselyyn raportointiin 230 liikkuvuusjaksoa. Suosituimmat maat olivat Saksa, Yhdysvallat, Ranska ja Italia.

Puolet vastaajista oli ulkomaan kansalaisia.

Opintojen vaiheet

Kolmasosa vastaajista oli opintojensa alkuvaiheessa, puolet keskivaiheessa ja viidesosa joko esitarkastus- tai valmistumisvaiheessa.

Valmistumassa olevista vastaajista yli kahdella kolmasosalla oli lähitulevaisuuden urasuunnitelmat selvillä.

Kysely auttoi tarkistamaan tilanteeni ja ymmärtämään, mitä tähän mennessä pitäisi saavuttaa. Se motivoi minua tarkistamaan suunnitelmiani.

Vuosiseuranta 2022

Palaute ja jatkotoimenpiteet

Kyselyn kautta oli mahdollista pyytää henkilökohtaista yhteydenottoa. Vastaajista 15% toivoi yhteydenottoa ja heistä kahteen kolmasosaan on jo oltu yhteydessä. Yhteydenottoa toivoneisiin vastaajiin on luvattu olla yhteydessä kuukauden kuluessa kyselyn päättymisestä, eli viimeistään 10.2.2023.

Useiden vastaajien mielestä kysely tarjosi hyvän tilaisuuden tarkastella omaa tilannetta ja saada tietoa tarjolla olevista palveluista ja resursseista tohtoriopiskelijoille. Osaa vastaajista oli ymmällään miksi kysely tehtiin. Kaiken kaikkiaan kyselyn tulokset olivat hyvin positiivia, mutta tohtoriopiskelijat nostivat esiin myös useita kehityskohteita, jotka otetaan huomioon jatkotoimenpiteitä pohdittaessa.

Saimme myös palautetta kyselyn kysymyksistä ja vastausvaihtoehdoista. Kyselylomaketta kehitetään tohtoriopiskelijoiden palautteen perusteella. Pyrimme ottamaan paremmin huomioon tohtoriopiskelijoiden vaihtelevat tilanteet ja tekemään kyselyyn vastaamisesta helpompaa kaikille.

Kyselytulosten käsittely

Kyselyn tuloksia käydään läpi tohtorinkoulutuksen työryhmässä DEWGissä ja korkeakoulujen Tohtorinkoulutusneuvostoissa. Tuloksia käytetään tohtoriopiskelijoille tarjottavan tuen kehittämiseen.

Vuosiseurannan järjestää Tohtorinkoulutuspalvelut.

Kyselyn tietosuojaseloste (englanniksi) (aalto.fi)

Tohtoriopiskelijoiden vuosiseuranta

Aalto-yliopiston tohtoriopiskelijat vastaavat vuosittain opintojen ja väitöskirjatutkimuksen etenemistä koskevaan vuosiseurantakyselyyn.

Lue lisää
picture of Otaranta nature in winter

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024 - 2025

Lukuvuoden 2024 – 2025 varsinainen ilmoittautumisaika alkoi 2.5.2024.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Oletko aloittamassa maisteriopinnot ELECissä syksyllä 2024?

Tervetuloa osallistumaan maisteriohjelmien uusien opiskelijoiden tapahtumiin orientaatioviikolla! Vaikka olet suorittanut jo kanditutkintosi Aallossa, nämä tapahtumat on suunnattu myös sinulle.