Uutiset

Tiimityötaidot Paras hetki päivässä -podcastien teemana, vieraana Satu Rekonen

Millaisia ovat yleisimmät haasteet, joita opiskelijat kohtaavat ryhmätöissä? Mikä tekee toimivan tiimin, mitä tiimityötaidot ovat ja miksi ne ovat tärkeitä? Kuuntele podcastit.
Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

Ryhmätyötaidot- kuinka luoda toimiva tiimi? Osa 1

Opintopsykologit Paula Sjöblom ja Henna Niiva saivat vieraaksi podcastiin Satu Rekosen keskustelemaan kanssaan ryhmätyötaidoista. Rekonen työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella.

Rekonen on tutkinut monialaisia tiimejä, jotka työskentelevät monimutkaisten ongelmien parissa ja kehittänyt tiimin sisäistä palautteenantoa tukevanmenetelmän I like, I wish (https://ilikeiwish.org/).

Ensimmäisessä jaksossa Rekonen ja opintopsykologit miettivät, mikä tekee toimivan tiimin, mitä tiimityötaidot ovat ja miksi ne ovat tärkeitä. Keskustelussa pohditaan myös, miten tiimin toimintaa voi tukea ja millaiset käytännöt auttavat ryhmää saamaan kaikkien vahvuudet käyttöön ja yhteistyöstä enemmän kuin yksilöiden summa.

Kuuntele ensimmäinen jakso.

Ryhmätyötaidot- kuinka luoda toimiva tiimi? Osa 2 

Toisessa osassa opintopsykologit Paula Sjöblom ja Henna Niiva keskustelevat Rekosen kanssa tiimityön haasteista ja millaisia ovat yleisimmät haasteet, joita opiskelijat kohtaavat ryhmätöissä. He pohtivat myös keinoja, joilla hankaluuksia voidaan ennaltaehkäistä ja millaisista käytännöistä ja menetelmistä on apua hankaluuksien käsittelyssä. Jaksossa keskustelijat myös tiivistävät keskeiset eväät toimivan tiimityökokemuksen rakentamiseen.

Kuuntele toinen jakso.

Lisätietoja:

Kaikki Paras hetki päivässä -podcastit

Kysy lisää tiimitaidoista:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Sophie Belanger on the left and Ferdinand Keil on the right sitting on a sofa  and chatting
Yhteistyö Julkaistu:

Erasmus Staff Training: Syväsukellus yhteisohjelmiin ja hyvinvointiin yliopistossa

Yli 30 osallistujaa 17 yliopistosta kokoontui kesäkuun alussa Aalto-yliopiston kampukselle Erasmus Staff Training Days -tapahtumaan.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.