Uutiset

Tiimityötaidot Paras hetki päivässä -podcastien teemana, vieraana Satu Rekonen

Millaisia ovat yleisimmät haasteet, joita opiskelijat kohtaavat ryhmätöissä? Mikä tekee toimivan tiimin, mitä tiimityötaidot ovat ja miksi ne ovat tärkeitä? Kuuntele podcastit.
Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

Ryhmätyötaidot- kuinka luoda toimiva tiimi? Osa 1

Opintopsykologit Paula Sjöblom ja Henna Niiva saivat vieraaksi podcastiin Satu Rekosen keskustelemaan kanssaan ryhmätyötaidoista. Rekonen työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella.

Rekonen on tutkinut monialaisia tiimejä, jotka työskentelevät monimutkaisten ongelmien parissa ja kehittänyt tiimin sisäistä palautteenantoa tukevanmenetelmän I like, I wish (https://ilikeiwish.org/).

Ensimmäisessä jaksossa Rekonen ja opintopsykologit miettivät, mikä tekee toimivan tiimin, mitä tiimityötaidot ovat ja miksi ne ovat tärkeitä. Keskustelussa pohditaan myös, miten tiimin toimintaa voi tukea ja millaiset käytännöt auttavat ryhmää saamaan kaikkien vahvuudet käyttöön ja yhteistyöstä enemmän kuin yksilöiden summa.

Kuuntele ensimmäinen jakso.

Ryhmätyötaidot- kuinka luoda toimiva tiimi? Osa 2 

Toisessa osassa opintopsykologit Paula Sjöblom ja Henna Niiva keskustelevat Rekosen kanssa tiimityön haasteista ja millaisia ovat yleisimmät haasteet, joita opiskelijat kohtaavat ryhmätöissä. He pohtivat myös keinoja, joilla hankaluuksia voidaan ennaltaehkäistä ja millaisista käytännöistä ja menetelmistä on apua hankaluuksien käsittelyssä. Jaksossa keskustelijat myös tiivistävät keskeiset eväät toimivan tiimityökokemuksen rakentamiseen.

Kuuntele toinen jakso.

Lisätietoja:

Kaikki Paras hetki päivässä -podcastit

Kysy lisää tiimitaidoista:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Petteri Isotupa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston alumni Petteri Isotupa: ”Uskalla ajatella ja kysyä miksi”

Testamenttilahjoituksellaan Aalto-yliopistolle Petteri Isotupa on mukana tukemassa tulevien sukupolvien opintomahdollisuuksia.
Kolme haalariasuista opiskelijaa metroasemalla
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä kandidaattiohjelmiin kasvoi

Yli 12 600 haki Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiopintoihin.
Retuperän WBK:n Audio Dubbado, kuva: Atte Mäkinen.
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Audio Dubbado: Retuperän WBK edustaa palomiesmäistä arvokkuutta ja hyviä käytöstapoja

"Kun olin soittanut muutaman vuoden palokunnassa, mietin, että ehkä olisi hyvä olla joku tekosyy viettää Otakaarella niin paljon aikaa. Päätin, että on aika hakea Aaltoon."
Lecture hall with a white screen
Opinnot Julkaistu:

Todistusvalinta uudistuu 2026 – pisteytysluonnos nyt käsittelyssä yliopistoissa

Yliopistojen tavoitteena on selkeyttää todistusvalintaa ja varmistaa, etteivät lukion ainevalinnat tarpeettomasti rajaa mahdollisuuksia hakeutua eri aloille.